"12 december daalt er iets neer uit de hemel"

Stan Romanek, die regelmatig in documentaires is gekomen vanwege het feit dat de case één van de best gedocumenteerde buitenaardse ontmoetingen is, zegt dat op 12 december 2003 een belangrijke gebeurtenis vanuit de ruimte zal plaatsvinden.

Deze waarschuwing zou hij telepatisch binnengekregen hebben. Deze gebeurtenis kan een asteroïde-inslag zijn, of de nederdaling van kwaadwillende aliens. Stan Romanek wordt door MUFON, een instantie die UFO-cases onderzoekt, na zorgvuldig onderzoek als authentiek beschouwd. Er werd zorgvuldig onderzoek naar gedaan door dr. Deborah Lindemann, Dana Thibault en John "Jack" Kasher.

Close encounter of the 2nd kind
Als je een paar jaar terug met Stan Romanek over UFO's of aliens zou praten, zou hij je voor gek hebben verklaard, aldus Romanek: "Ik was behoorlijk agressief, door mensen (die in hen geloofden) idioten, "retards" en gekken te noemen," vertelde de 40-jaar oude voormalige inwoner van Denver. Maar op 27 december 2000 veranderde Romanek's leven voor goed. Toen hij door west-Denver reed, zag hij een vliegend object - ongeveer 2x zo groot als een transportwagen boven de elektriciteitsmasten hangen. Op zijn minst één dozijn andere mensen zagen het ook, aldus Romanek.

Deze ongelooflijke waarneming, was het begin van een serie van rare gebeurtenissen, waaronder minstens 2 gevallen, waarvan Romanek gelooft dat hij feitelijk door aliens werd meegenomen.

Romanek is één van de honderden "ervarers" die bij de hypnotherapist Deborah Lindemann uit Fort Collins komen voor hulp. Hoewel Lindemann cliënten met een aantal generieke problemen helpt, specialiseert ze zich in mensen te helpen met paranormale ervaringen. Lindemann doet ook onderzoek naar de encounters, d.m.v. haar Center for Extraordinary Explorations en leidt tevens een alleen-op-uitnodiging, vertrouwelijke steungroep voor zij, die geloven alien encounters gehad te hebben.

Close encounter of the 3rd kind
Documentaire makers zijn geïnteresseerd in Romanek's case, omdat het één van de best gedocumenteerde encounters is, deze rijk aan bewijs is, en er talrijke getuigen bij vele van zijn UFO waarnemingen zijn, aldus Lindemann.

Terwijl hij onder hypnose was, kon Romanek zich herinneren, dat tijdens de nacht na één van zijn UFO waarnemingen, rond 2 uur, 3 mensachtige wezens -- twee mannelijke en één vrouwelijke -- na de deur van zijn zus haar huis kwamen, waar hij verbleef. "We gingen naar het balkon en ik greep uit naar de man," zei Romanek. "Het volgende wat ik weet is, dat ik in een kamer was en ik tegen de muur geplakt stond. Ik was niet vastgelijmd aan de muur. Het leek alsof iemand de zwaartekracht bij die muur had veranderd. ... Daarna deden ze dingen met mijn rug."

Romanek probeerde zich zelf er te van overtuigen, dat dit een droom was, maar wonden aan zijn rug, breed genoeg, om zijn pink er in te steken, maakten het moeilijk om het te negeren. Zijn zus herinnert zich ook het mensachtige wezen, zei hij.

"Dit was geen droom. Het was echt," vertelde Romanek. "Gehypnotiseerd worden is niet zoals je denkt dat het is. Dingen komen gewoon naar boven. Ik herinnerde het me. ... Ik weet feitelijk dat dit echt is. En ze zorgen er voor, dat ze bewijs achterlaten."

Onthullingen
De wezens onthulden gecompliceerde wiskundige vergelijkingen aan hem, aldus Romanek. "Ik heb een leerzwakte. Ik ben erg dyslectisch. Toen ik door de regressietherapie ging, en met deze vergelijkingen naar buiten kwam, was ik gevloerd," vertelde Romanek. "Alle top wetenschappers hebben hier naar gekeken."

Op zijn minst 2 keer, werd Romanek wakker met rijen en rijen vergelijkingen, die hij voor zich uit heeft geschreven. Wiskundigen hebben verteld, dat de vergelijkingen te doen hebben met topniveau begrippen uit de kwantumfysica, zoals wormgaten, nulpuntenenergie, en element 115, zei Romanek.

"Het feit, dat Romanek geen interesse had in aliens voor zijn ervaringen is vrij gewoon binnen zij die encounters rapporteren," sprak Lindemann. Ze vertelde dat mensen die encounters hebben vaak skeptici zijn, en er tegen opkijken om er over te praten en zich bloot te stellen aan bespotting.

"Er zijn waarschijnlijk veel mensen, die "yanking chains" zijn. Maar er zijn een paar mensen, die "ervaringen" meemaken," vertelde Romanek. "Ik moet toegeven aan het feit, dat ik er nu in geloof. Ik kan niet langer een skepticus zijn."

Onder hypnose heeft Romanek bepaalde reeksen en formules opgetekend. Uit analyse van de telepatisch binnengekregen beelden, concluderen de onderzoekers dat er op 12 december "iets uit de hemel zal neerdalen wat een catastrofe veroorzaakt". Dit kan een asteroïde zijn, maar ook kwaadwillende aliens.