Vernielingen in dorp dat snelheidsactie voert

Het plaatsje Ellewoutsdijk in Zeeland ging het afgelopen weekeinde gebukt onder diverse vernielingen. Volgens de politie bestaat er mogelijk een verband met de snelheidsbeperkende acties van de dorpsbewoners.

Sinds de Westerscheldetunnel is opgeleverd, heeft het dorp te kampen met een enorme verkeerstoename. Daarom voert een aantal bewoners actie om de snelheid van het verkeer te verminderen. Zo werden kort geleden nog nepbekeuringen uitgedeeld wegens te hard rijden.

Deze acties zijn waarschijnlijk bij een aantal automobilisten in het verkeerde keelgat geschoten. Zo zijn bij één van de initiatiefnemers dit weekeinde de ramen van woningen, een winkelpand en een auto met zwarte verf bespoten. Daarnaast zijn op vijf plaatsen gemeentekabels doorgesneden, waarmee het verkeer of snelheid werd gemeten. Deze werden bij een van de woningen opgehangen.

Tot slot bleek de snelheidsaanduiding op de borden bij binnenkomst en het verlaten van het dorp aangepast. De snelheden van dertig en zestig kilometer waren met zwarte verf veranderd in tachtig.