Nederland door naar EK 2004

Nederland gaat naar het EK voetbal in Portugal. De ploeg won de return tegen Schotland vanavond in Amsterdam met 6-0. In de eerste ontmoeting, zaterdag in Schotland, bleef de teller nog steken op 1-0 voor de Schotten.

Al in de eerste helft werden goede zaken gedaan. In de veertiende minuut maakte Sneijder een mooie schijnbeweging op het middenveld, waarna hij door het midden vrij van een afstand de bal in het net kon schieten.

Het tweede doelpunt viel vanuit een vrije trap van rechts. Sneijder legde de bal op het hoofd van Ooijer, die de bal inkopte. Vijf minuten later nam Sneijer wederom een vrije trap vanaf dezelfde positie. Van Nistelrooij wist zich vrij te lopen en kopte de bal in. 3-0 was ook de stand bij rust.

In de tweede helft was het al snel Van Nistelrooij die de vierde treffer maakte. Nog geen kwartier later kopte de voor Ooijer ingevallen Frank de Boer de vijfde treffer binnen vanuit een hoekschop van Sneijder. Drie minuten later mocht Van Nistelrooij om de vernedering van de Schotten nog groter te maken vrij inschieten, na een aanval op rechts.