Van der Vaart accepteert, Van Bommel wacht af

SocialDisorder, speezend en Ceniuz hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ajacied Rafael van der Vaart heeft vandaag de aanklager betaald voetbal laten weten de voorgestelde schikking te accepteren. Van der Vaart krijgt derhalve nu een schorsing van vier duels, waarvan ťťn voorwaardelijk. Dit naar aanleiding van zijn rode kaart in de wedstrijd PSV-Ajax van afgelopen weekend. Scheidsrechter Braamhaar bestrafte Van der Vaart omdat hij de op de grond liggende PSV-speler John de Jong in de rug (na)trapte.

De ajacied mist door zijn schorsing de duels met AZ (thuis), ADO Den Haag (uit) en Heerenveen (thuis) en is pas weer beschikbaar voor de thuiswedstrijd tegen Feyenoord op 30 november. Dit betekent eveneens dat Van der Vaart zich kan gaan concentreren op het play-off duel om EK kwalificatie van Oranje tegen Schotland op 15 november.

De aanklager zelf heeft vandaag laten weten dat hij een vooronderzoek heeft ingesteld naar een vermeende overtreding van middenvelder Mark van Bommel van PSV op Van der Vaart in de wedstrijd van zondag. Van Bommel duwde bij de bewuste actie bij het passeren een arm in het gezicht van Van der Vaart. De PSV-speler heeft tot 3 november gekregen om te laten weten hoe hij het voorval ziet. Mocht het eventueel tot een schorsing komen dan zal Van Bommel zich versneld laten opereren aan de liesblessure, waarmee hij kampt.