"Gabbertijd is weer helemaal terug"

De gabbertijd is weer helemaal terug. Volgens grote partyorganisatoren en dj's uit de hardcorewereld is er een nieuwe generatie gehuld in Australian trainingspakken en met kale hoofden opgestaan.

Toch is de generatie van nu wat beter georganiseerd dan dat dat in de jaren '90. De muziek is beter en de feesten zijn professioneler. Een van de bekendste feesten is Thunderdome. Dit feest wordt aanstaande zaterdag wederom gehouden in Utrecht en is al uitverkocht.

Irfan van Ewijk, vanaf de eerste editie in 1992 de man achter Thunderdome, zegt te merken dat hardcore groeit. "Het wint weer aan populariteit. Maar gelukkig profileert het zich nu als serieuze dansstroming, niet meer als gimmick."

Gabber werd eind jaren '90 dood verklaard. Artiesten als Dj Paul Elstak en de Party Animals haalden in de hoogtij dagen in 1996 met 'happy hardcore', de commerciële en vrolijke variant van gabber, verscheidene nummer één hits. Gabbers werden echter gezien als pillenslikkende kale gekken. Dit betekende het einde van de hardcoretijd.