TMF steunt ledenwerfactie BNN

De publieke omroep BNN krijgt vandaag onverwacht steun van de commerciële muziekzender TMF in haar ledenwerfactie. TMF heeft de 190.000 geregistreerde leden van zijn website vrijdag opgeroepen lid te worden van BNN.

Eerder deze week kwam jeugdomroep BNN nog in opspraak, omdat het rond de 7000 jongeren een gratis lidmaatschap had aangeboden. BNN moet voor maart volgend jaar 50.000 extra leden binnenhalen om in het publieke bestel te kunnen blijven. Op dit moment heeft de omroep nog bijna 25.000 leden nodig.

"BNN is op dit moment de enige op jongeren gerichte zender binnen het publieke bestel en verdient daarom de steun van TMF", zegt Joris van Heukelom, directeur content & marketing van MTV Networks Benelux, waar TMF onder valt. "Jongeren staan centraal in ons denken en BNN is binnen het publieke bestel de enige omroep die jongeren echt serieus neemt. Het verdwijnen van BNN zou voor hen dus jammer zijn."

De actie is ook bedoeld als steun aan een aantal oud-medewerkers van TMF die op dit moment voor BNN werkzaam zijn, zoals Ruud de Wild en Bridget Maasland. De twee omroepen onderhouden een innige band.

Lid worden van BNN kan hier