SyriŽ zweert nogmaals wraak op IsraŽl

Vandaag is bekend geworden dat SyriŽ nogmaals heeft gezworen een eventueel volgende aanval van IsraŽl op het land te zullen wreken. Volgens een regeringswoordvoerder heeft SyriŽ het recht om zichzelf te kunnen verdedigen. Wanneer IsraŽl dit nog een keer doet, zoals een week geleden ook gebeurde, zal dat gewroken worden, aldus de regeringswoordvoerder. Eerder deze week sprak een ambassadeur van SyriŽ in Spanje met ongeveer dezelfde woorden. De landen zijn formeel gezien nog altijd in oorlog met elkaar.

Afgelopen zondag voerde IsraŽlische gevechtstoestellen bombardementen uit op een vluchtelingenkamp vlakbij de Syrische hoofdstad Damascus. IsraŽl blijft volhouden dat er terroristische activiteiten werden gepleegd, want het zou een opleidingskamp voor terroristen zijn. SyriŽ zweert bij hoog en laag dat het een vluchtelingenkamp was.

IsraŽl reageerde laconiek op het nieuws vanuit SyriŽ Zo stelt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken van IsraŽl dat: "ieder land een doelwit van IsraŽl is dat terroristische organisaties of terroristenleiders herbergt". Het toepassen van geweld tegen die landen is volgens de woordvoerder zelfverdediging, omdat terroristen onschuldige burgers in IsraŽl aanvallen. De kwestie leidde van de week binnen de Verenigde Naties tot grote verdeeldheid.