Rolhockey: Uitslag Nederland-USA

Het Nederlands mannen rolhockeyteam heeft zich vandaag op het WK Rolhockey in Oliveira de Azeméis (Portugal) weten te handhaven op het hoogste wereldniveau. De USA werd geklopt (3-2).

Na een teleurstellend optreden in de poulewedstrijden tegen Duitsland (0-3), Portugal (0-12) en Frankrijk (1-6), moest Nederland vandaag winnen om niet te degraderen. Dat leek aanvankelijk op rolletjes te lopen, maar na een 2-0 ruststand kwam de USA nog tot 2-2 terug. Zes seconden voor tijd sloeg Nederland echter alsnog toe.

WK RolhockeyDankzij de krappe 3-2 zege op USA gaat Nederland nu om de plaatsen 9 tot en met 12 strijden. Morgen (11.30 uur) is Mozambique de volgende tegenstander.
Volgens bondscoach Luis Novais hoort Nederland bij de subtop ter wereld. De versterking van het team in het afgelopen jaar heeft op de WK echter geen vrucht afgeworpen. Het team bevat nu veel spelers die actief zijn in de Duitse competitie.

-
Rolhockey bestaat al vanaf 1877 en is van oorsprong een Engelse sport. Vanaf 1947 wordt de sport ook in Nederland gespeeld. Tegenwoordig wordt het in 52 landen beoefend.
Het spel heeft veel weg van ijshockey. De rolschaatsbaan heeft een afmeting van 40 bij 20 meter met een balustrade van 1 meter hoogte. De wedstrijden worden gespeeld met maximaal vier spelers en een keeper en er kan onbeperkt worden gewisseld.