"Zesdaagse schoolweken moet kunnen"

vogelspin had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sommige scholen zullen binnen twee jaar een zesdaagse schoolweek aanbieden. Dat denkt voorzitter N. Tiemersma van de Bestuurscommissie Openbaar Onderwijs van de gemeente Almere die 47 scholen onder haar hoede heeft. De zesdaagse werkweek kan volgens de voorzitter meer structuur en regelmaat aan kinderen dan een vijfdaagse of vierdaagse schoolweek. Vooral voor kinderen die het thuis niet zo goed hebben kan de zesdaagse week een uitkomst bieden. De bestuursvoorzitter is zelf van de generatie die zes dagen naar school moest.

"Een zesdaagse schoolweek hoeft niet zwaarder en schoolser te zijn voor kinderen. Het is juist beter om daarin samen te werken met welzijnsinstellingen, sportverenigingen, bibliotheken en dergelijke. Dan kunnen scholieren bijvoorbeeld een middag naar het theater of zo", zo zegt ze. De discussie over de vierdaagse schoolweek laaide deze week weer op doordat de minister van Onderwijs besloot dat scholen meer vrijheid krijgen bij de indeling van hun lesrooster, in samenspraak met de ouders van hun leerlingen.

"Door die versoepeling van de wet is een zesdaagse week ook weer mogelijk. Het is op dit moment niet meer dan een gedachte, maar verschillende schoolbesturen hebben er al positief op gereageerd. Ik denk dat er binnen twee jaar meerdere scholen in Nederland zijn die een zesdaagse schoolweek aanbieden", aldus Tiemersma.