Rallycoureurs massaal geflitst

okee6 had ons via de newssubmit een herschreven bericht gestuurd, waarvoor onze dank!

Vele deelnemers aan de Rally van Groot-BrittanniŽ zijn vorig jaar massaal 'geflitst' door de politie. Dat kwam naar voren deze week, tijdens een zitting van de rechtbank in Zuid-Wales, Engeland.

De overtredingen werden begaan door onder meer oud-wereldkampioen Carlos Sainz (Spa), Tommi Makinen (Fin) en Colin McRae (GBr). Ook de Brit Richard Burns, de huidige leider in het WK-klassement, werd op de gevoelige plaat vastgelegd.

De haastige coureurs, die tijdens rally's vaak snelheden van boven de 200 kilometer per uur bereiken, overtraden allemaal de maximum snelheid op een stuk openbare weg tussen twee klassementsproeven in. Tijdens een WK-rally moeten de deelnemers stevig doorrijden, om niet te laat aan de start van de volgende rallyproef te komen.

De voormalig Europees kampioen Armin Schwarz was de enige rallyrijder die kwam opdagen in de rechtbank. Hij gaf de snelheidsovertreding openlijk toe. De andere coureurs werden door hun advocaten vertegenwoordigd. Op 10 november zal de rechter uitspraak doen.

De politie van Wales heeft inmiddels aangekondigd opnieuw streng te zullen controleren op de naleving van de verkeersregels door de snelheidsduivels.