Blokker haalt wederom uit naar illegalen

johan, Linz en XcUZ_Me hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Jaap Blokker van de gelijknamige winkelketen haalt opnieuw fel uit naar illegalen. In het jaarverslag legt Blokker een verband tussen het toenemend aantal roofovervallen op zijn winkels en het "groeiend aantal illegalen dat zich zonder inkomen of uitkering probeert staande te houden in dit land''.

Vorig jaar haalde Blokker zich de woede van Het Landelijk Bureau Bestrijding Rassendiscriminatie (LBR) op de hals toen hij gelijksoortige uitspraken deed. Het bureau vond de uitspraken toen te ver gaan en eiste opheldering. Na een gesprek met Blokker zeiden vertegenwoordigers van het LBR tevreden te zijn over diens uitleg.

Dit jaar schrijft Blokker in het jaarverslag: "Helaas is het onontkoombaar te melden dat voor het zoveelste jaar in successie het aantal pistolen tegen het hoofd en messen op de keel van onze medewerkers weer is gestegen. Voor illegalen zijn winkels kennelijk de gemakkelijkste prooi om te bestelen en winkelmeisjes het gemakkelijkst te terroriseren".

Blokker haalt ook uit naar de overlast van "een toenemend aantal drugsverslaafden die met hun agressief gedrag onze winkels teisteren". Evenals in het voorgaande jaarverslag signaleert Blokker een sterke verloedering van stadswijken. Hij ergert zich met name aan XTC, dat volgens hem het voornaamste exportproduct van Nederland is geworden.