''Islam overwint christendom''

Mohammed J. Gaffar, algemeen secretaris van de Djame Masdjied Taibah (Stichting Welzijn voor Moslims in Nederland), is ervan overtuigd dat de islam uiteindelijk zal overwinnen in Nederland.

De stichting is gevestigd in Amsterdam en is opdrachtgever van de bouw van cultureel centrum annex hoofdmoskee Taibah in Amsterdam-Zuidoost. Het complex zal ruimte gaan bieden aan zo'n 3.000 gelovigen, en wordt daarmee waarschijnlijk de grootste moskee van Nederland tot nu toe.

In een interview met het Reformatorisch Dagblad zegt Gaffar dat het christendom in Nederland de komende jaren steeds kleiner zal worden, omdat ''mensen gaan inzien dat de Bijbel niet authentiek is. De meeste christelijke theologen weten dat ook wel, maar ze maken er geen propaganda voor. De koran is het enige authentieke woord van god''.

Volgens Gaffar onderdrukken politici nu de islam, maar heeft dat geen enkele zin: ''Hoe meer de islam wordt onderdrukt, hoe meer ze gaat bloeien. Politiek leiders wéten ook dat de islam een heel mooi geloof is. Alleen, als ze dat toegeven, dan mogen moeders niet meer naakt in de krant, en moeten de naaktstranden en nudistenparken dicht''. Gaffar zegt dat politici en zakenlieden bang zijn voor de beschermende functie die de islam aan vrouwen biedt, omdat volgens hem ''ze het leuk vinden om te flirten en om vrouwen te verleiden. Maar diezelfde vrouwen zullen eens wakker worden!''.