Bill Gates haat spam

Bill Gates, de rijkste man op aarde en ex-baas van softwarebedrijf Microsoft, heeft dinsdag een mailtje verstuurd naar alle abonnees van de mailinglist van Microsoft, met de titel 'Why I hate spam'. Gates legt hierin uit hoe Microsoft probeert om ongewenste e-mails het hoofd te bieden.

Volgens Gates is spam 'een plaag die al het goede wat e-mail ons gebracht heeft ten gronde dreigt te richten'. Onlangs spande Microsoft vijftien rechtszaken aan tegen een aantal bedrijven die zich bezig zouden houden met het versturen van spamberichten. Daarnaast heeft het sofwarebedrijf een speciale afdeling opgericht die zich gaat bezighouden met het bestrijden van spam.

Bill Gates kondigde in zijn e-mail de komst van 'smart-filters' aan, die kunnen aanleren wat een individuele gebruiker als spam ziet. Hij is ervan overtuigd dat spammers deze filters moeilijk zullen kunnen omzeilen.

Ryan Hamlin, anti-spambaas van Microsoft, heeft gezegd dat het spam-probleem over twee jaar onder controle is. Tot die tijd neemt het echter epidemische vormen aan.