Examen VWO Engels (jpschadde)

Eindexamens 2003Ook dit jaar kunnen FOK!kers hun verslagen over de net gemaakte examens submitten (zie voor meer info hier). Ook jpschadde stuurde een examenverslag in.
Wij zoeken een hoogleraar Engels die ook even vertelt dat Engels te moeilijk en te lang was

Voorbereiding
Engels examen.. Daarvoor heb je in de basisvorming je onzin geleerd en in 4, 5 en 6VWO krijg je teksten voorgeschoteld, moet je boeken lezen (Ja, eigenlijk moet dat wel..) en moet je examens oefenen. Als je teveel internet (zoals de meeste FOK!ers), of teveel films kijkt, of Engelse magazines, etc., heb je eigenlijk niet zoveel aan de voorbereiding op school. Alle informatie die je in deze wereld leest is handiger dan de standaardverhaaltjes die je van leraren krijgt . Leren voor een Engels examen doe je gewoon niet, er valt niets voor te leren... Waarschijnlijk kunnen jullie dat wel bevestigen.. say: indeed sir!

Persoonlijk gezeik'
Je gaat de dag van het examen lekker laat opstaan (half twaalf is een mooie tijd voor een luie VWOleerling als jpschadde), en gaat rustig computeren. Mensen die je vragen heb jij je voorbereid? Nee, niet zo he.. dat moet je in de jaren ervoor doen! De mensen (klasgenoten enzo) zelf hebben ook niets specifieks gedaan. Sommigen doen een examen op de ochtend. Mijn mening; daar krijg je zere ogen van en het komt je concentratie op het examen niet echt ten goede.. Vandaag weer op de fiets, en op tijd, naar het examen. Beetje lol trappen met medeleerlingen, weer die leraar die hey dude zegt, de grapjas.. HET EXAMEN IS BEGONNEN! Oeps, ik moet mijn mond houden, realiseerden zich 150 leerlingen (HAVO/VWO) in de examenzaal.

Het examen
Daar zit je dan. 2 grote mooie papieren voor je, en je begint te lezen. Hetzelfde ingedeeld als alle oefenexamens. Eerst een klein verhaaltje, nog een, nog een, dan 2 grote teskten met veel meerkeuze en zo'n iritante woordjesinvultekst. Dan om het af te bouwen weer kleine tekstjes en wat dingen waar je moet zoeken of in een tekst een bepaald boek nou wel of niet voorkomt.. Volgens mij kwam dat boek er niet in voor . Feit is in ieder geval, dat dit het moeilijkste examen sinds 1990 is . Ik mag natuurlijk een 3.6 ofzo halen, maar dat zou zelfs nog wel eens moeilijk kunnen worden. Als ik andere examenkandidaten mag geloven is dit een regelrechte ramp...

Wat nu?
Massaal klagen bij het LAKS heeft geen zin, daar gaat de server alleen maar van down . Klagen over de moeilijkheid kan wel, als je tenminste gegronde redenen daarvoor hebt. Ik denk dat we die allemaal wel hebben, dus het kan geen kwaad om te klagen denk ik . Van mij zal er wel een klacht komen, het maakt niet uit hoe hoog of laag mijn cijfer zal worden verders. De teksten waren te moeilijk en ik vond ze ook erg oninteressant.. De onderwerpen gingen nog wel, maar de teksten waren saai geschreven, ik heb weinig tot geen sarcasme in de teksten kunnen ontdekken, en dan wordt een tekst al snel saai..

Hopen maar dat de andere vakken nog wat meevallen, want de mensen die Eco, Geschiedenis, en nu ook Engels verkloot hebben, maken er wel een zootje van . Je mag er maar eentje herren hoor!

nu alleen nog de vraag; welk programma wil die Engelse hoogleraar hebben? Het is niets voor RTL Z om een Engels hoogleraar uit te nodigen . We wachten op een potentiële kandidaat