Kampioensfeest voetbalteam eindigt in drama

spEklAp had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een kampioensfeest voor de A1-junioren van voetbalvereniging Succes, met een rondrit door Hippolytushoef (NH), eindigde gisteren in een drama.

Het kampioensteam had plaats genomen op een boerenkar, om de rondrit te kunnen maken. Bij het verlaten van het sportterrein kantelde deze kar. Zes mensen raakten hierbij dusdanig gewond dat zij met ambulances moesten worden afgevoerd.

Volgens de politie miste één van de slachtoffers een deel van het oor. Een ander raakte gewond aan zijn oogkas. De vier anderen hadden serieuze kneuzingen en schaafwonden, maar er bleek niemand in levensgevaar. De gewonden zijn naar ziekenhuizen in Den Helder en Hoorn vervoerd.

De politie nam ook een blaastest af van de 56-jarige tractorbestuurder en heeft hem daarna aangehouden. Hij bleek 2,5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben. De chauffeur heeft zijn rijbewijs in moeten leveren en is inmiddels weer op vrije voeten. Naar alle waarschijnlijkheid kantelde de kar overigens niet door zijn rijkunsten, maar doordat de hossenende jongeren in de bocht allemaal naar dezelfde kant gingen hangen.