Dodenlijst bij politie Amsterdam bekend

Politie en justitie in Amsterdam houden er ernstig rekening mee dat er meer liquidaties in de Amsterdamse onderwereld zullen plaatsvinden. Uit vertrouwelijke processen-verbaal van de Amsterdamse recherche blijkt dat er al enige tijd een zwarte lijst met namen rondgaat van potentiële slachtoffers. Eén van de namen op die lijst is die van ex-Heineken ontvoerder Willem Holleeder.

In het tv-programma Zembla, vanavond op Nederland 3 (21:15-22:00) werden deze processen-verbaal getoond. Daaruit blijkt dat buiten Holleeder ook wordt verwacht dat de leider van de Nederlandse Hells Angels, Willem van Boxtel, en vastgoedmagnaat Willem Endstra mogelijk geliquideerd gaan worden.

De hoofdofficier van Justitie in Amsterdam bevestigt het bestaan van een dodenlijst en zegt niet te verwachten dat het geweld zal ophouden.

Zembla info:
Onrust in de onderwereld. Zembla onderzoekt de oorzaken en achtergronden van de reeks liquidaties in Amsterdam (van onder meer Sam Klepper en Cor van Hout). De uitzending maakt duidelijk hoe door de steeds grotere financiële belangen en de toenemende verstrengeling met de bovenwereld het geweld onder topfiguren in de onderwereld niet makkelijk te stoppen zal zijn.

Voor wie de uitzending gemist heeft: Op de site van Zembla is veel info terug te vinden; onder andere twee processen verbaal