54 doden in nieuw nachtclub tragedie VS

Dunk had voor ons via de newssubmit het volgende vertaald:

Tijdens een concert van de heavy metal muziekgroep Great White zijn er tot nu toe 54 doden en meer dan 150 gewonden gevallen, nadat vuurwerk een enorme brand veroorzaakte in nachtclub 'The Station' in West Warwick, Rhode Island (USA).

De 150 gewonden zijn met brandwonden en ademhalingsmoeilijkheden afgevoerd naar de dichtsbijzijnde brandwondencentra in Massachusetts. Volgens de manager van de club liggen nog veel doden bedolven onder de puinhopen van de nachtclub. "We zijn bezig met voorbereidingen te treffen om de nachtclub in te gaan" volgens de manager.

De vlammen sloegen al snel door de daken, nadat er gisteravond om 23.00 in de nachtclub brand uitbrak tijdens een concert van metal groep Great White. De concertgangers probeerden in paniek te vluchten voor hun leven in het volgepakte nachtclub, wat een grote chaos veroorzaakte.

Drie dagen geleden overleden 21 mensen in een nachtclub toen er paniek ontstond, nadat een bewaker van de club peperspray gebruikte om een gevecht te stoppen.

Update:

Er zijn momenteel zeker 54 mensen bij de brand om het leven gekomen, in plaats van eerdere getallen van 10 en 39 mensen.