AH medewerkers op 10 januari voor rechter

vooghel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De twee Albert Heijn medewerkers die verdacht worden van mishandeling van een overvaller moeten op 10 januari voor de politierechter in Amsterdam verschijnen. Justitie vindt dat de twee winkelmedewerkers te veel geweld hebben gebruikt bij het aanhouden van de man.

De man, die het filiaal van Albert Heijn aan de Tweede van Swindenstraat in Amsterdam overviel en daarbij onder bedreiging van een mes een cassière geld afhandig maakte, liep bij zijn aanhouding een gebroken neus op. Justitie gaf dinsdag aan dat de betrokken personeelsleden van Albert Heijn de overvaller nog probeerden te schoppen, nadat de politie hem had geboeid. Volgens een artikel in HP/De Tijd van 6 september zouden de twee, nadat de overvaller was overmeesterd, nog op hem ingeslagen hebben. Een omstander zou zelfs gewaarschuwd hebben dat de dief niet vermoord hoefde te worden.

Volgens de advocaat van het duo, Korvinus, viel het leed voor de aangehouden man echter wel mee. ,,De overvaller riep lachend toen hij werd ingerekend, dat hij zijn aanklacht zou laten vallen als mijn cliënten dat ook zouden doen.'' De raadsman spreekt tegen dat de medewerkers van Albert Heijn iets hebben gedaan toen de overvaller was geboeid.

Bernhard

Inmiddels zijn er ook reacties gekomen van Tweede-Kamerleden op de uitlatingen die prins Bernhard tegenover de Telegraaf deed. Volgens de meeste Kamerleden is de prins daarmee binnen de grenzen van zijn bewegingsvrijheid gebleven.

VVD'er Te Veldhuis spreekt van een ''hele menselijke reactie". LPF-Kamerlid Janssen van Raay gaat nog een stapje verder. "Ik ben bijzonder blij dat juist de prins zich hierover heeft uitgelaten, omdat de koningin dat niet mag. Op deze wijze geeft het Koninklijk Huis toch een signaal af''

Enige kritiek was er te horen van het PvdA-Tweede-Kamerlid Rehwinkel: "Hier past beheersing en terughoudendheid. De prins had er beter aan gedaan om te wachten tot de rechter uitspraak heeft gedaan. Ik vind het een goede gewoonte dat je je mond houdt als een zaak nog onder de rechter is." Aan de andere kant wijst hij er op dat minister Remkes vorige week naar aanleiding van de dood van René Steegmans in Venlo heeft gezegd dat hij de daders "een rotschop" zou hebben verkocht.