Oplichters misbruiken storm

In de omgeving van Arnhem is een groep mensen actief die zich voordoen als dakdekkers. De mannen komen met een professioneel ogende bestelbus aan bij oudere mensen om die vervolgens te vertellen dat er stormschade is geconstateerd aan het dak.

De mannen bieden vervolgens aan om het te herstellen. Wanneer de mannen de schade hebben hersteld worden er abnormaal hoge bedragen gevraagd. In een aantal gevallen zijn gedupeerden zelfs gedwongen om naar een bank te gaan en geld op te nemen.

Toen een oudere vrouw in Velp een groot bedrag wilde opnemen en aan het personeel vertelde waarom, is door het personeel van de bank de politie ingeschakeld, waarop deze de transactie kon tegenhouden. De politie betrapte later de mannen op heterdaad toen ze de rekening van 1200 euro indienden bij een oudere vrouw, die vertrouwde het niet en belde politie.

Ondanks diverse aangiftes zegt de politie niet veel te kunnen ondernemen, doordat afspraken over koop en verkoop niet strafbaar zijn. Wanneer de politie ze op heterdaad betrapt wordt er simpelweg ontkend en gezegd dat het een foutje op de nota is. Het is niet bekend hoeveel de mannen hebben weten te 'verdienen'.