Mannen krijgen hoofdpijn van seks

Vrouwen die graag rustig willen gaan slapen, zouden af en toe 'hoofdpijn' aanwenden als ze geen zin hebben in seks. Inmiddels is wetenschappelijk bewezen dat mannen deze reden echt kunnen aanvoeren als ze 'even niet willen'.

Op een congres dat onlangs gehouden werd in Wenen vertelden de Duitse neurologen Achim Frese en Stefan Evers, dat mannen zware hoofdpijn kunnen ontwikkelen tijdens de seks. Het kan zelfs zo erg zijn dat er medicijnen gebruikt moeten worden om een nieuwe aanval te voorkomen.

De neurologen besloten een onderzoek te doen toen bleek dat deze mysterieuze klachten vaker voorkwamen. En hoewel ze nog niet precies kunnen aangeven hoe de hoofdpijn ontstaat, vermoeden zij dat het te maken heeft met de verwijding van de bloedvaten en de versnelling van de bloedsomloop tijdens de gemeenschap.

Ongeveer één op de 100 mensen krijgt hier gedurende zijn leven mee te maken. Meestal blijft het daarbij. Frese en Evers benadrukken tenslotte dat er geen verband is tussen de symptomen en de partner. Ook sluiten ze mogelijke beschadiging aan de hersenen uit als oorzaak.