Gekrakeel in de LPF houdt aan

Het rumoer in de LPF houdt ook vandaag aan. LPF-Kamerlid Van As vindt dat fractieleider Harry Wijnschenk moet ophouden met beschuldigingen dat mensen uit de vastgoedwereld, waarin ook interim-partijvoorzitter Ed Maas actief is, uit zouden zijn op een plaatsje in de Provinciale Staten.

Die beschuldigingen zijn nergens op gebasseerd, zei Van As. Hij vindt dat Wijnschenk ,,diepe kniebuigingen en excuses moet maken''. Doet hij dat niet dan kan hij beter zijn conclusies trekken, meent Van As.

Heinsbroek

Van As heeft ook kritiek op LPF minister Heinsbroek (Economische Zaken). Volgens van As moet de minister zich niet met de gang van zaken in de fractie bemoeien. Minister Heinsbroek overlegde woensdagavond met de LPF-fractietop over de crisis in de partij. Na afloop zei hij dat het interim-partijbestuur ,,zijn boekje een beetje te buiten is gegaan'' nadat het had gedreigd met sancties tegen LPF-Kamerleden.

Van As vindt dat Heinsbroek zich moet bezighouden met het Kabinetsbeleid: ,,Hij is minister en daar heeft hij zijn handen vol aan''.