FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 3 oktober 2002

De BB live uitzending

Wie moet er uit? Wie komen erin? Wie moeten naar bunker en wie naar de bungalow? En zal de bewoners nog wellicht een verrassing te wachten staan?
Twee nieuwe mannen vanavond in het BB huis te weten: Dennis een 29 jarige barman en Arthur 34 jarige ex-politieagent. Zoals inmiddels gebruikelijk moesten zij het direct tegen elkaar opnemen in een confrontatie.

Het doel van de confrontatie was om zo snel mogelijk de touwladder te beklimmen en uit het bakje dat bovenaan de touwladder hangt een kaartje te pakken met daarin de namen van hun nieuwe teamgenoten. Degene die dit als eerste deed mocht met dit team naar de bungalow. Dennis was de gelukkige om als eerste boven te komen en hij nam Laurens, Judith, Daniela, Ting, Bram en Martijn de overige bewoners mochten met Arthur mee richting de bunker.

De dame die het BB huis moest verlaten was Sandra met maar 6,1% van het totaal aantal stemmen. Dit was ruim 4% minder dan de nummer twee: Geesje.

Meer over BB4 op Fok! lees je hier.

Gestolen GSM straffeloos inleveren

PPL had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Mensen die een mobiele telefoon in hun bezit hebben die voor 1 oktober van dit jaar is gestolen kunnen het toestel tot het einde van het jaar inleveren bij de politie en daarmee een mogelijke straf ontlopen. Dit heeft de Amsterdamse politie donderdag bekend gemaakt.

Het generaal pardon hangt samen met de lancering van een online databank voor gestolen GSM's. Mensen die de gsm's voor 31 december bij de politie inleveren, wacht geen straf. Wie na deze periode met een gestolen mobieltje wordt betrapt, wordt meteen doorgesluisd naar justitie en kan zelfs een gevangenisstraf opgelegd krijgen.

Conductrice bij ongeval beroofd

Eilanden had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een conductrice die gisteren in Oss eerste hulp verleende nadat een man onder de trein was gekomen, is, terwijl ze eerste hulp bood, van al haar spullen in de trein beroofd.

Terwijl de vrouw bezig was met het slachtoffer, plunderde een passagier in de trein de tas die de conductrice in de trein had laten liggen. Gelukkig wist de politie deze crimineel later aan te houden. Het slachtoffer werd overigens zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later aan zijn verwondingen bezweek. Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend.

Ontslagen wegens rookpauze van een uur

rmsappl en timherglotzhadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Peter Swinton, een hooggeplaatste functionaris uit New York, is onlangs ontslagen omdat hij teveel, en vooral te lang pauzeerde om een peukje te roken. De man had recht op een kwartier rookpauze, en dat tweemaal daags. De boulevardkrant The New York Post betrapte hem echter op 30 september bij het nemen van een rookpauze van maar liefst een vol uur. Daarbij was hij op de stoep van zijn kantoor in Manhattan gaan zitten. Swinton kan nu weer net zo veel roken als hij wil.

Meisje (13) door 8 jongens verkracht [update]

coonman, dvr, Redam en donald_dick hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Hoogezand is een 13-jarig meisje van Antilliaanse afkomst gisteren in haar eigen huis verkracht door 8 jongeren van vermoedelijk Turkse afkomst.

Gisterochtend werd er door ťťn van de jongens bij het ouderlijk huis van het meisje aangebeld. Toen hem duidelijk werd dat ze alleen thuis was, verdween de jongen. Tien minuten later kwam hij terug met zeven andere jongens en drongen ze met geweld het huis binnen.

In de woonkamer is het meisje door alle acht jongens verkracht en onzedelijk betast. Ook werd het meisje met een mes in haar been gestoken en probeerden de jongens haar drugs toe te dienen.

Eerder deze week hadden de Turkse jongens haar al bedreigd, omdat ze niet wilden dat ze met Marokkanen omging. Uit angst meldde zij zich daarop ziek bij haar school.

Brandweer

Na de groepsverkrachting werd het slachtoffertje vastgebonden achtergelaten. Het huis werd door de verdachten in brand gestoken. Ze kon gered worden door een vriendin die toevallig langskwam. Toen de gealarmeerde brandweer bij het huis verscheen, was het meisje al opgevangen door de overburen. Het slachtoffertje werd waarschijnlijk door alle emoties onwel en is toen naar het ziekenhuis gebracht.

Het meisje is in het ziekenhuis uitgebreid onderzocht op sporen van de verkrachting. Wat het resultaat van dit onderzoek is, wil de politie niet kwijt. De politie is inmiddels begonnen met een uitgebreid buurtonderzoek. Ook zijn enkele vriendinnen van het slachtoffertje gehoord.

Dit bericht is, met dank aan alle mensen die weer eens niet normaal konden reageren, gesloten.

PvdA wil af van minister Korthals

De PvdA gaat onderzoeken of het mogelijk is om VVD-minister Korthals (Defensie) alsnog naar huis te sturen vanwege onjuiste info die hij aan de Kamer heeft verstrekt over de maatregelen rond de bolletjesslikkers. Het gaat om de vorige Kabinetsperiode, toen Korthals minister van Justitie was.

Korthals zei vlak voor de zomer dat bolletjesslikkers nooit in cellen werden vastgezet die eigenlijk bestemd waren voor andere gevangenen. Daarbij heeft hij verzwegen dat de bouw van extra cellen voor de opvang van de bolletjesslikkers was stopgezet. Een en ander werd vanmiddag bekend tijdens zittingen in de Tweede Kamer over het beleid om de overlast van bolletjesslikkers aan te pakken.

Volgens de PvdA'er Wolfsen, die het onderzoek leidt, zou het niet de eerste keer zijn dat een minister naar huis wordt gestuurd wegens fouten die hij tijdens een vorig ministerschap heeft gemaakt.

Minister Donner van Justitie nam het vandaag op voor Korthals: ''Mogelijk had hij geen compleet beeld van de toenmalige situatie. Hij had er misschien een wat zonnige kijk op''. Hij erkende dat Korthals de Kamer verkeerde informatie heeft gegeven.

Namens D66 zei Kamerlid Dittrich dat hij met terugwerkende kracht het vertrouwen in de vorige minister van Justitie opzegt. ,,Ik baal er vreselijk van. Hij heeft ons tot twee keer toe verkeerd geÔnformeerd.''

Crisis in LPF lijkt bezworen

Shaman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Tweede-Kamerfractie van de Lijst Pim Fortuyn lijkt erin te slagen de crisis onder controle te krijgen. Fractievoorzitter Wijnschenk wordt nu tůch door alle andere fractieleden gesteund, ondanks een eerdere aanvaring vandaag met Kamerlid Van As.

Ook de ministers van de LPF proberen hun conflicten bij te leggen. Met name de relatie tussen de ministers Bomhoff en Heinsbroek is moeizaam, maar de beide kopstukken zijn nu in Den Haag bijeen om hun problemen uit te praten.

Oppositie

Eerder vandaag dreigde de ruzies binnen de LPF ook de relatie tussen de oppositiepartijen en de regeringsfracties te verstoren. De fracties van CDA, LPF en VVD wilden namelijk geen steun te geven aan een motie van de oppositie, waarin premier Balkenende wordt gevraagd tekst en uitleg te geven over de gevolgen van de LPF-crisis voor het kabinet (VVD en CDA vinden het eigenlijk een interne zaak van de LPF). Deze weigering is zeer uitzonderlijk, en wekte dan ook de woede van de oppositie. De regeringspartijen gingen daarna alsnog overstag.

De Tweede Kamer krijgt nu dus alsnog een brief van de regering over de crisis. Minister-president Balkenende liet vandaag voor het eerst zijn irritatie merken over de crisis in de LPF. Afgemeten zei hij: "Men moet zijn verantwoordelijkheid nemen."

Groep De Jong

De van de LPF afgesplitste Kamerleden Winny de Jong en Cor Eberhard gaan als Groep De Jong verder in de Kamer. Ze hebben laten weten dat ze zich nog steeds gebonden achten aan het regeerakkoord.

GrŲnloh trekt aanklacht in; Van Kolck klaagt aan

inno en BIGMAMA hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 62-jarige freelance-actrice en fotomodel Diane van Kolck uit Blaricum gaat Paul de Leeuw voor het gerecht slepen. Dit doet zij omdat De Leeuw haar in april van dit jaar in zijn tv-show Herberg De Leeuw aangevallen heeft met een chemisch bluspoeder.

Van Kolck was in de show van De Leeuw om mee te doen aan een toneelstukje. Ze had, naar eigen zeggen, met De Leeuw afgesproken dat deze haar op een gegeven moment nat zou spuiten. In plaats van water bespoot De Leeuw haar dus met bluspoeder. Het bluspoeder bevatte voor de mens schadelijke chemische stoffen, zoals mono-amoniumfosfaat en amoniumsulfaat en silicaten. In brandweervoorschriften staat dat blussers nooit gebruikt mogen worden in de nabijheid van onbeschermde mensen of dieren.

Van Kolck voelt zich nog steeds niet de oude. Ze zegt te kampen met oogklachten door een tekort aan traanvocht, kortademigheid, hoofdpijn, huidirritatie en ze heeft een gevoel van algemeen onwelzijn. Ze zegt zich machteloos te voelen, maar ook ontredderd, omdat na verschillende pogingen van aandacht vragen voor haar gezondheidsklachten tot nu toe noch De Leeuw, noch de leiding van de NCRV enige moeite heeft gedaan om haar te helpen.

Tot nu toe hield Van Kolck dit, 'fatsoenlijk als ik ben', buiten de publiciteit. Ze hoopte op een oplossing van de zijde van de NCRV, maar het enige dat ze daar te horen kreeg was 'dat bluspoeder geen kwaad kon' en 'dat de NCRV wel eens zou nagaan wat nou precies de afspraken waren geweest over dat natspuiten met water'. Ook zou er nog een gesprek met haar komen, maar dat zou ook nooit gebeurd zijn.

GrŲnloh
Anneke GrŲnloh trok vandaag juist haar kort geding tegen de NCRV in na gesprekken met deze omroep. Er mogen van haar geen persiflages meer gedaan worden. Naast de (nieuwe) zaak van Diane van Kolck, loopt ook nog steeds de zaak van Smalhout.

Vader wil met baby de cel in

Elevation had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Belg Anthony Desmet (25) meldt zich vandaag bij de gevangenis van Brugge, maar hij neemt zijn 9 maanden oude zoontje genaamd Lloyd met zich mee.

"Ik weet dat ik iets misdaan heb, Ik wil boeten, maar ik kan Lloyd niet aan zijn lot overlaten.''

Desmet werd in augustus 2000 opgepakt wegens het bezit van cannabis, hij werd daarvoor veroordeeld tot een celstraf van 6 maanden. Inmiddels heeft hij al 2 maanden in voorarrest gezeten, vandaag moet hij zich bij de gevangenis melden om de resterende 4 maanden van zijn straf uit te zitten.

"Volgens mijn advocaat is de gevangenis totaal niet voorbereid op een mannelijke gedetineerde-met-kind. In de vrouwenafdeling zijn cellen waar kinderen kunnen leven, in de mannenafdeling niet. Als vrouwen een kind kunnen meenemen achter tralies, waarom mannen niet?"

De kleine Lloyd kan volgens zijn vader ook nergens anders terecht:
"Mijn vriendin is niet te vertrouwen met kinderen. Ze heeft twee kinderen uit vorige relaties laten plaatsen. Ik ben het die voor de kleine zorgt. Mijn vader en moeder zijn helaas dood. En tussen mijn vriendin en haar ouders botert het niet. Blijft over mijn grootmoeder, 80 jaar en pas weduwe geworden... Lloyd is dus volkomen van mij afhankelijk."

Een woordvoerder van de Belgische justitie heeft laten weten dat men niet goed weet wat men met deze situatie aanmoet. Mogelijk wordt de gevangenisstraf omgezet in een vorm van elektronisch toezicht.

Daklozen klagen producers 'Bumfights' aan

worm had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee daklozen hebben de producers van de Amerikaanse videoserie 'Bumfights' aangeklaagd voor $100.000.

Al eerder maakten wij melding van dit programma, wat daklozen laat zien die met elkaar op de vuist gaan of tegen muren aan rennen. Een dakloze heeft zelfs het woord Bumfight en een bierflesje op z'n voorhoofd laten tatoeeren.

De aanklagers willen dat de producers het geld dat ze verdiend hebben met het verkopen van de video's aan een instelling voor daklozen geeft.

Lees hier het hele artikel op de website van CNN.

k's Choice stopt ermee

vinnycentral had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Eťn van de meest succesvolle bands ooit uit BelgiŽ, k's Choice, stopt ermee. In een kort berichtje op hun officiŽle website is te lezen dat het woord 'split' nog niet genoemd is, maar dat zowel Sarah Bettens, als broer Gert willen gaan werken aan een solocarriŤre.

Op dit moment is k's Choice op tournee in de VS, waar ze het voorprogramma van de Indigo Girls verzorgen. Deze tour wordt nog afgerond en dan is het einde er (definitief?).

Lees hier het bericht op de officiŽle website van k's Choice.

Wetenschappers ontdekken leukste mop

Onderzoek door gerenommeerde wetenschappers heeft een conclusie teweeg gebracht van wat de leukste mop is. Het experiment werd gevoerd door psycholoog Richard Wiseman en zijn collega's aan de Universiteit van Hertfordshire in Engeland. De data toont nationale verschillen in humor volgens Wiseman.

Intensieve studies wijzen uit dat mensen uit Groot-BritanniŽ, Ierland, AustraliŽ en Nieuw Zeeland woordgrappen prefereren, en Amerikanen en Canadezen grappen die een ander belachelijk maken. Duitsers schijnen geen voorkeur te hebben voor een specifiek type mop.

De resultaten suggereren dat mensen van verschillende delen uit de wereld fundamentele differenties in humorgevoel hebben. "Humor is vitaal bij communicatie, en hoe meer wij begrijpen van culturen en hun humor, hoe effectiever wij met hun kunnen communiceren." zegt prof. Wiseman.
Tevens kunnen de bevindingen gebruikt worden om wetenschappers te helpen bij de realisatie van het bouwen van computerprogramma's om werkelijk goede grappen te creŽeren aldus Wiseman.

Analyse door het onderzoeksteam heeft tevens aangetoond dat 's werelds grappigste dier de eend is. Dit impliceert dat, in wetenschappelijke termen gezien, als men een grap wil maken met een dier erin, dit een eend moet zijn.

Data-analyse heeft aangetoond, dat de volgende mop een universele appellering bij mensen over de gehele wereld heeft. Daarom kan deze mop als leuk beschouwd worden:
Twee jagers uit New Jersey lopen in het bos wanneer een van hen op de grond valt. Hij lijkt niet te ademen. De andere jager pakt zijn gsm en belt het alarmnummer. Hij zegt tegen de operator: "Mijn vriend is dood! Wat kan ik doen?". De operator zeg op kalme toon: "Rustig aan, ik kan u wel helpen. Eerst moeten we er zeker van zijn of hij werkelijk dood is.". Er volgt een stilte, daarna volgt er een schot. De man komt terug op de lijn en zegt: "Ok, en wat nu?".

Mijn Boom

Lichte kleine wolkjes drijven door een helder blauwe lucht. Kabbelend beekje, gras groener dan een brugklasser. Een fris zuchtje wind brengt de nodige verkoeling.

Stralende zon en een zwerm zwaluwen. Een verdwaalde uil kijkt verschrikt op. Brommend kruipt hij de boom in. Lekker verder slapen.

Sprietje in mijn mond, liggend tegen een boom, bekijk ik dit tafereel. Hier lig ik graag. Onder deze eeuwenoude eik. Noest staat hij hier al decennia. Verschillende nieuwbouw projecten heeft hij al overleefd. Hoe lang nog?

Als ik goed luister weet ik dat de snelweg steeds dichterbij komt. Mijn plekje zal worden vernietigd door de beschaving. Misschien dat mijn boom dan een bank of kruk wordt. Misschien wordt hij wel gewoon opgestookt.

Mijn boom lijkt het te snappen. Hij staat daar al eeuwen. Nooit droevig, altijd begrijpend. Eekhoorns, uilen en vogels maken gebruik van hem. Hij staat het toe. Een blaadje dwarrelt langzaam naar beneden. Ik volg het en zie dat zij het wateroppervlak raakt.

Ik begrijp wat mijn boom probeert te zeggen. Door dit blaadje zal ik elders verder groeien. Ver weg van hier. En misschien haal ik daar ook weer de honderd jaar...

Haagse politie pakt knaap met 'Goedendag'

In Den Haag heeft de politie een 17-jarige knaap opgepakt die een wapentuig wat veel in de Middeleeuwen werd gebruikt, een goedendag, bij zich droeg.

De jongen werd in eerste instantie aanghouden omdat hij in de Huijgensstraat, vlak bij het Rijswijkseplein, omstanders bedreigde met een boksbeugel. Pas op het bureau zag de politie dat de knaap ook een goedendag bij zich had.

Onder een goedendag verstaat de politie in dit geval een stok met een ketting waaraan een stalen bal met scherpe punten hangt.

-
In de Middeleeuwen was een goedendag een met ijzeren punten beslagen knots. (zonder ketting dus). Zie hier. Het wapen wat de jongen bij zich droeg heette toen een Morgenster.


Morgenster met 2 stalen ballen.

Jeugd-elixer stapje dichterbij

Wetenschappers hebben ontdekt dat huidige medicijnen tegen hoge bloeddruk bij diabetici werken, omdat ze misschien het versneld ouder worden vertragen.

De ontdekking kan volgens hun leiden tot een medicijn om de symptomen van het ouder worden bij iedereen te vertragen.

Veroudering ontstaat deels door dat een hoge suikerspiegel het lichaam suiker-proteÔne complexen produceert genaamd "avanced glycation end products" (AGE). AGE's interfereren met sommige cel functies en maken weefsels als bloedvaten stijver. In gezonde mensen vormt AGE zich veel
minder snel.

Het Australische onderzoeksteam, geleid door Mark Cooper van het Baker Instituut, heeft ontdekt dat het ordinaire medicijn Ramipril welke bedoeld is tegen hoge bloeddruk, het opbouwen van AGE in ratten met diabetes stopt. Tevens bleken deze ratten minder schade aan hun nieren te hebben. "Er was een complete bescherming", zegt teamlid Josephine Forbes.

Tot nu toe was het nog onbekend waarom Ramipril beter werkte tegen nier en hartziekten, dan soortgelijke bloeddrukverlagende medicijnen.

Veel experts geloven dat AGE meehelpt aan nierziekten, vernauwing van bloedvaten en de vorming van Alzheimer, en huidveroudering. Ramipril lijkt de vorming van AGE te stoppen.

Momenteel is Ramipril niet geschikt als een eeuwige-jeugd elixer, vanwege de ongewenste neveneffecten als een onregelmatige hartslag.
Echter nu ontdekt is waarom Ramipril de vorming van AGE stopt, kunnen medicijnen ontwikkeld worden, die speciaal ontworpen zijn om AGE productie te stoppen, en minder bijeffecten hebben.

''Pakistan nog lang geen democratie''

Ondanks het feit dat er op 10 oktober algemene verkiezingen worden gehouden in Pakistan, is en wordt het land nog lang geen democratie. Dat zei secretaris Peter Jacob van de Pakistaanse Nationale Commissie voor Gerechtigheid en Vrede, een rooms-katholieke mensenrechtenorganisatie, vandaag.

Volgens Jacob ondervinden politieke partijen en burgers ernstige beperkingen bij de uitoefening van hun democratische rechten. Gewelddadige moslimextremisten daarentegen lijken vrij spel te hebben. Generaal Musharraf, die in 1999 de macht greep, heeft volgens Jacob niets gedaan om van Pakistan een moderne, seculiere staat te maken. ,,Hoewel hij alle macht in handen had, heeft hij niet eens het minste gedaan.''

Volgens Jacob hebben de Pakistaanse machthebbers zich onmachtig of onwillig getoond om gewelddadige moslimextremisten op te pakken. Jacob meent dat Pakistan zich binnen ťťn week van terroristen kan ontdoen, indien ze dat wil.

In Pakistan is de christelijke minderheid afgelopen jaar vier keer het slachtoffer geworden van aanslagen. Vorige maand nog kwamen zeven mensen om bij een aanslag op het bureau van Jacobs organisatie in Karachi.

Scientology Kerk klaagt Duitsland aan

Bij de Mensenrechten Commissie van de Verenigde Naties in GenŤve is een aanklacht tegen Duitsland ingediend door de Scientology Kerk. De omstreden religieuze groepering vindt dat Duitsland de vrijheid van meningsuiting en het recht op vereniging van de leden van organisatie schaadt.

Bij onze oosterburen worden aan de activiteiten van de Scientology Kerk en haar leden strikte beperkingen opgelegd. Duitsland bechouwt de Scientology Kerk als een sekte, die financieel beter wordt van haar leden en totalitaire methoden gebruikt om haar volgelingen in het gareel te houden. De beweging wordt in vrijwel alle Duitse deelstaten officieel onder surveillance gehouden.

Mensen die lid zijn van de Scientology Kerk mogen bij sommige overheidsinstellingen, en in sommige partijen, waaronder de CDU, niet werkzaam zijn. Dit heeft er volgens de organisatie toegeleid dat haar leden jarenlang persoonlijke, professionele en financiŽle schade hebben geleden.


Relevante links:

OfficiŽle site en een Kritische site

Studente in Utrecht vermoord

ivar, Gerritje, Zpeedy, la.femme.nikita, Logical en MoJo hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een studentenhuis in Utrecht is dinsdag het lichaam gevonden van een 25-jarige studente. De vrouw, die op de Hogeschool Utrecht informatica studeerde, is met geweld om het leven gebracht.

De moord werd ontdekt nadat bewoners thuiskwamen en merkten dat er iets niet in de haak was. Ze waarschuwden de politie. Deze zagen vanuit de tuin iemand liggen en sloegen een ruit in om binnen te komen. Daar troffen ze de dode studente aan.

Bewoonsters van het pand leggen een link met het getik wat ze maandagavond hoorden. Dit kloppende geluid kwam uit het pand van het slachtoffer en hield wel een uur aan. "Uiteindelijk hebben we uit protest zelf ook met een hamer op de muur geslagen en tenslotte hield het op. Nu weten we niet wat we er van moeten denken. Hopelijk wordt de zaak snel opgelost," aldus een van hen.

In de klas van de studente is de moord hard aangekomen. Vandaag wordt op de faculteit Natuur en Techniek een stilteruimte ingericht en een condoleanceregister geopend.

Giel Beelen 'steelt' Marconi-Award

Op het feestje gisteren na de uitreiking van de Marconi Awards, heeft Giel Beelen weer voor de nodige opschudding gezorgd. Gisteren meldde FOK! al dat Radio 3FM drie van de uit te reiken Awards in de wacht had gesleept. Eťn van de drie prijzen mocht in ontvangst worden genomen door zendercoŲrdinator Paul van der Lugt.

Naar nu bekend is geworden heeft Giel Beelen, DJ bij de radiozender, na afloop op de borrel de award van Paul van der Lugt 'gestolen'.
Paul van de Lugt wilde overigens geen commentaar geven op deze ludieke actie van de DJ.
Voetbal: Jaap Stam wil weg bij Lazio

Jaap Stam wil zijn contract bij Lazio Roma laten ontbinden. De international zegt, evenals zijn ploeggenoten, al maanden geen salaris te ontvangen.

Samen met zijn zaakwaarnemer heeft Stam een advocaat opdracht gegeven de benodigde procedure in gang te zetten. Normaal gesproken loopt de verbintenis van de verdediger bij Lazio tot de zomer van 2005.

In de zomer had de Italiaanse voetbalclub al financiŽle problemen. Door die problemen ontving de club de licentie om aan de competitie in de Serie A deel te nemen pas vlak voor aanvang van de competitie. ,,De procedure van de contractontbinding neemt normaal gesproken twee maanden in beslag, dus is de kans groot dat Jaap in de winterstop transfervrij is'', aldus Van Ginkel, Stam's zaakwaarnemer.

Overigens verklaarde de zaakwaarnemer van de oud-PSV-er dat hij en Stam nog niet op zoek zijn naar een nieuwe club. ,,De volgende transferperiode is pas in januari. Tot die tijd moet er sowieso worden gewacht. Maar we hebben een van de beste advocaten van ItaliŽ in de arm genomen om de zaak te regelen.''

Gretta Duisenberg aangeklaagd voor antisemitisme

Tha_Mars had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tegen Gretta Duisenberg, die vrouw die actie voert voor het Palestijnse volk, wordt een aanklacht ingediend wegens belediging en discriminatie van joden. Indiener van de klacht is advocaat Abraham Moszkowicz.

Moszkowicz vertegenwoordigt enkele leden van de joodse gemeenschap die zich gekwetst voelen na uitspraken van Duisenberg op de radio. Duisenberg verzamelt handtekeningen voor haar actie 'Stop de bezetting'. Toen een verslaggever haar vroeg hoeveel handtekeningen ze wilde verzamelen, zou de actievoerster na enig nadenken een getal van zes miljoen hebben opgegeven waarna ze in de lach schoot.

Volgens Moszkowicz refereert Duisenberg daarmee aan de zes miljoen joden die tijdens de Tweede Wereldoorlog door de nazi's zijn vermoord.

Gekrakeel in de LPF houdt aan

Het rumoer in de LPF houdt ook vandaag aan. LPF-Kamerlid Van As vindt dat fractieleider Harry Wijnschenk moet ophouden met beschuldigingen dat mensen uit de vastgoedwereld, waarin ook interim-partijvoorzitter Ed Maas actief is, uit zouden zijn op een plaatsje in de Provinciale Staten.

Die beschuldigingen zijn nergens op gebasseerd, zei Van As. Hij vindt dat Wijnschenk ,,diepe kniebuigingen en excuses moet maken''. Doet hij dat niet dan kan hij beter zijn conclusies trekken, meent Van As.

Heinsbroek

Van As heeft ook kritiek op LPF minister Heinsbroek (Economische Zaken). Volgens van As moet de minister zich niet met de gang van zaken in de fractie bemoeien. Minister Heinsbroek overlegde woensdagavond met de LPF-fractietop over de crisis in de partij. Na afloop zei hij dat het interim-partijbestuur ,,zijn boekje een beetje te buiten is gegaan'' nadat het had gedreigd met sancties tegen LPF-Kamerleden.

Van As vindt dat Heinsbroek zich moet bezighouden met het Kabinetsbeleid: ,,Hij is minister en daar heeft hij zijn handen vol aan''.

Kwart kinderen lijdt aan chronische pijn

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Van alle kinderen tot 18 jaar lijdt 25 procent aan chronische pijn, zo blijkt uit een studie uitgevoerd door de Erasmusuniversiteit in Rotterdam. In de medische wereld is door artsen verrast gereageerd op de uitslag van het onderzoek. Wel geven artsen aan dat ook veel volwassenen aan chronische pijn lijden, en dat de klachten van kinderen steeds meer lijken op die waar volwassenen mee te maken hebben.

Bij het onderzoek waren 5.400 kinderen betrokken, die vooral onderzocht werden op de meest voorkomende pijnklachten: arm-, been-, buik- en hoofdpijn. Er is sprake van 'chronische pijn' wanneer de pijn minstens drie maanden aanhoudt of terugkeert. Van de jongeren met chronische pijn slikte bijna 40% medicijnen.

Stress
Overigens zijn meisjes vaker chronische pijnlijders. Over de oorzaken is nog veel onduidelijkheid. ,,Stress, te veel belasting, groeipijnen", suggereert onderzoekster C. Perquin, die overigens stelt dat huisartsen de grote groep jonge pijnlijders blijkbaar niet opgemerkt hebben.

Kinderarts Lut Verdonck nuanceert de Rotterdamse cijfers: ,,Ik zou zeggen: 1 op 20 kinderen die hier komen lijdt aan chronische pijn. Bij 1 op 3 is er een duidelijk aanwijsbare lichamelijke oorzaak, maar bij meer dan de helft van hen ligt de oorzaak in hun psycho-sociale omgeving. Vaak gaat het dan om stress veroorzaakt door school, echtscheidingen of het steeds drukkere programma van buitenschoolse activiteiten."

Link mee naar de manager

Uiteraard vind je de competitiemanager van Fok! een leuk spel anders zou je hier niet zijn. Je kan nu niet alleen je waardering laten blijken door news te submitten, maar nu ook door naar ons te linken via een banner.


code:
\r\n


code:
\r\n


\r\ncode:
code:
\r\n

We hopen dat je naar ons linkt, maar we hopen vooral dat je veel plezier beleeft aan deze manager! En voordat ik het vergeet: Bazyx bedankt voor het maken van de banners.

Sex niet slecht voor hartpatiŽnten

will had ons via de newssubmit het volgende te melden:

HartpatiŽnten lopen tijdens het vrijen geen groter risico op een hartinfarct dan anders. Dat beweert althans de cardioloog Richard Stein op het 14de Nationale Franse Cardiologen Forum dat dezer dagen in Parijs wordt gehouden.

De liefde bedrijven zou niet zwaarder voor het hart zijn dan het beklimmen van een trap. Zelfs een wilde vrijpartij is niet bijzonder belastend voor de hartspier. Ook speelt de lengte van het liefdesspel weinig mee.

Uit eerdere studies was tot nu toe gebleken dat mannelijke hartpatiŽnten de hoeveelheid sex tot een minimum moesten beperken, of zelfs helemaal moesten vermijden.

Bush krijgt toestemming voor aanval op Irak

Elevation had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden van de VS heeft president Bush vandaag met een resolutie toestemming gegeven voor een eventuele aanval op Irak.

Bush mag indien nodig ''gepast geweld" gebruiken om de Amerikaanse nationale veiligheid te beschermen, en om het naleven van resoluties van de Verenigde Naties af te dwingen.

Volgens de resolutie mogen de VS pas overgaan tot het gebruik van geweld wanneer de diplomatieke inspanningen zijn uitgeput, maar Bush heeft laten weten dat Saddam Hoessein nu beseft dat "het volledige naleven van VN resoluties zijn enige optie is", en dat Saddams tijd begint op te raken.

Opmerkelijk is dat Bush Irak ook mag aanvallen wanneer VN resoluties, waarin een aanval wordt goedgekeurd, ontbreken.

Overigens moeten voordat de VS mogen overgaan tot het gebruik van geweld, de diplomatieke inspanningen zijn uitgeput. Dergelijke acties tegen Irak mogen bovendien niet ten koste gaan van de strijd tegen het internationaal terrorisme meent het Huis van Afgevaardigden.

''Oorlog Westen met Irak onontkoombaar''

Volgens de voormalige VN-rapporteur mensenrechten in Irak, de Nederlander Max van der Stoel, is een oorlog tussen het Westen en Irak onontkoombaar nu Saddam Hussein bezig is met het ontwikkelen van kernwapens: ,,Er komt toch een moment dat je moet afwegen wat gevaarlijker is voor de wereld. Het ter beschikking hebben van massavernietigingswapens en een misdadig dictator die al twee keer eerder agressie heeft verricht is een enorm risico''.

Van Der Stoel, oud-minister van Buitenlandse Zaken en oud-Hoge Commissaris inzake nationale minderheden van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE), is in principe een voorstander van preventie en een vreedzame oplossing. Toch meent hij dat er niets anders op zit dan Irak aan te vallen.

Max Van Der Stoel vindt het verstandig van de VS dat zij de VN-Veiligheidsraad uiteindelijk hebben ingeschakeld in het conflict met Saddam Hussein, maar hij denkt dat het tevergeefs is. Volgens Van der Stoel zal Irak de VN-resoluties aan zijn laars lappen

Sommige graancirkels mogelijk geen mensenwerk

Onderzoekers van BLT Research Team zeggen een aanwijzing te hebben dat sommige graancirkels niet door mensen gemaakt zijn.

Studie van de grond in en rondom de graancirkels heeft aangetoond dat het graan platgedrukt kan zijn door een vorm van extreme energie.

Medewerker Bioloog Levengood heeft kleine gaatjes ondekt in de steel van het graan, welke volgens hem veroorzaakt zijn door microgolf energie die de plant van binnenuit heeft verhit, waarbij het water in stoom veranderd is.

Filantroop Laurance S. Rockefeller heeft het team gesponsord, voor een van haar grootste onderzoeken. Er zijn grondmonsters genomen van graancirkels in Nederland en de VS, samen met honderden graanstengels en grondmonsters van een zeven-cirkelige barley formatie in Canada.

Voorlopige resultaten tonen aan dat de kristallen van de grond in de cirkels een significante groei in kristallijniteit hebben, equivalent aan degene in een laboratorium waar temperaturen van meer dan 600įC zijn gebruikt. Deze geordendheid wordt normaal alleen gevonden in sedimentgesteenten die honderdduizenden jaren blootgesteld zijn aan hitte van de aardkern en de druk van bovenliggend gesteente.

Om bevestiging van de onderzoeksresultaten in wetenschappelijke kringen te krijgen, heeft medewerker Nancy Talbott de resultaten naar professor in geologie en mineralogie R.Reynolds gestuurd, die gezien wordt als een expert in rontgendiffractie analyse van klei mineralen.

Reynolds antwoord is dat de hitte die kristallijne veranderingen teweeg heeft gebracht de planten zou moeten hebben laten verbranden. "In het kort: met onze huidige wetenschap kunnen we geen verklaring voor dit fenomeen vinden", zegt Reynolds.

Blondjes sterven niet uit

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) ontkent met klem dat blondjes aan het uitsterven zijn. Vorige week meldde de BBC dat er volgens wetenschappers over tweehonderd jaar geen natuurlijke blondines meer zouden zijn.

Een via de VN verspreide studie van deskundigen in Duitsland suggereerde dat vrouwen met blond haar een bedreigde soort vormen, die rond 2202 uitgestorven zou zijn. De wetenschappers voorspelden dat het laatste echte blondje wordt geboren in Finland, waar naar verhouding de meeste blondines voorkomen. Te weinig mensen dragen volgens hen nog het gen dat mensen blond maakt, om langer dan twee eeuwen te kunnen voortbestaan.

"Nep", zegt de WHO nu. Er zijn helemaal geen aanknopingspunten om te zeggen dat natuurlijke blondjes wellicht binnenkort gaan uitsterven. Bovendien zegt de VN-organisatie er ook geen flauw benul van te hebben hoe de onheilstijding uit eigen rangen tot stand is kunnen komen.
Laatste reviews en specials
review
Romancing Saga 3
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
review
Death Stranding
review
Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
©FOK.nl e.a.