73-jarige man opgepakt wegens drugshandel

j0han had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amsterdamse politie heeft een 73-jarige man opgepakt wegens drugshandel. Dankzij het achtervolgen van de man wist de politie bovendien een XTC-laboratorium te vinden en op te rollen.

De Amsterdamse politie hield de man al een tijdje in de gaten. Ze was getipt dat hij zich bezighield met drugshandel. Zijn contacten werden nagegaan en zo belandde de politie in het XTC-laboratorium dat was gevestigd in een garage en een paardenbox.

De aangetroffen hoeveelheid grondstoffen waren goed voor de productie van 2,5 miljoen XTC-pillen, met een straatwaarde van 12,5 miljoen euro. Naast de bejaarde man arresteerde de politie in de zaak nog vier mannen en een vrouw. In hun woningen werd ook cocaÔne en amfetamine in beslag genomen.

De brandweer van Zaanstad heeft ter plekke metingen verricht, waaruit bleek dat er tijdens het productieproces wel eens een explosief gevaarlijke situatie had kunnen ontstaan. Overigens was het lab toen de politie kwam niet in werking, maar wel gebruiksklaar. Alle aangetroffen stoffen zullen worden vernietigd.