FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 8 augustus 2002

Mexicaan raakt penis kwijt door fout chirurg

De Mexicaanse politie heeft een chirurg gearresteerd die per ongeluk de penis heeft afgesneden bij een van zijn patiënten. De man kwam voor een besnijdenis, zo meldde de BBC vandaag.

De arts wordt beschuldigd van nalatigheid en medisch falen. Hij had bovendien geen bevoegdheid voor het uitvoeren van besnijdenissen. De mislukte ingreep vond al bijna twee jaar geleden, in september 2000, plaats. Het is niet duidelijk waarom de chirurg pas nu is opgepakt.

Passagiers Franse veerboot geëvacueerd

Van een veerboot in het Franse Bretagne, die voer tussen de plaats La Baule en het eiland Belle-Ile, zijn vandaag 226 mensen geëvacueerd, omdat het schip water maakte.

De passagiers moesten overstappen in reddingssloepen en privé-vaartuigen die de boot te hulp waren geschoten. De passagiers werden overgebracht naar Quiberon.

Met helikopters hield de politie de hele operatie in de gaten. Intussen zijn reddingsschepen en pompen op weg naar het schip om te voorkomen dat het zinkt.

Nog maar weinig herrie in Scheveningen na verbod

j0han had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nadat burgemeester Deetman van Den Haag twee weken geleden herrie uit geparkeerde auto's verbood, heeft de politie nog maar minder dan tien boetes uitgedeeld.

Deetman nam deze maatregel twee weken geleden na aanhoudende klachten van omwonenden. Eerder dit jaar kwam het in de badplaats bijna tot een vechtpartij tussen Scheveningers en lawaaiige jongeren.

Het verbod op geluidsoverlast is na het alcoholverbod de tweede maatregel van Den Haag.

73-jarige man opgepakt wegens drugshandel

j0han had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amsterdamse politie heeft een 73-jarige man opgepakt wegens drugshandel. Dankzij het achtervolgen van de man wist de politie bovendien een XTC-laboratorium te vinden en op te rollen.

De Amsterdamse politie hield de man al een tijdje in de gaten. Ze was getipt dat hij zich bezighield met drugshandel. Zijn contacten werden nagegaan en zo belandde de politie in het XTC-laboratorium dat was gevestigd in een garage en een paardenbox.

De aangetroffen hoeveelheid grondstoffen waren goed voor de productie van 2,5 miljoen XTC-pillen, met een straatwaarde van 12,5 miljoen euro. Naast de bejaarde man arresteerde de politie in de zaak nog vier mannen en een vrouw. In hun woningen werd ook cocaïne en amfetamine in beslag genomen.

De brandweer van Zaanstad heeft ter plekke metingen verricht, waaruit bleek dat er tijdens het productieproces wel eens een explosief gevaarlijke situatie had kunnen ontstaan. Overigens was het lab toen de politie kwam niet in werking, maar wel gebruiksklaar. Alle aangetroffen stoffen zullen worden vernietigd.

Chileense scheids stapt op na geven knietje

Francisco Caamano heeft de eer aan zichzelf gehouden en is opgestapt als scheidsrechter. De Chileen gaf afgelopen zondag in het duel tussen Audax en Deportes Temuco aanvaller Nestor Contreras een knietje in het kruis. Hij had de Audax-speler net daarvoor de rode kaart gegeven.

De scheidsrechter verklaarde in een reflex te hebben gehandeld, nadat Contreras op zijn voeten was gaan staan. De scheidsrechtersvereniging ging na bestudering van de tv-beelden echter niet akkoord met deze uitleg van de 33-jarige scheidsrechter.

De scheidsrechter liep het risico van een levenslange schorsing, maar besloot een mogelijke straf niet af te wachten en de eer aan zichzelf te houden.

Turkmenistan: Januari krijgt naam president

Slambam_ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De president van Turkmenistan, Saparmoerat Niyazov (ook wel Turkmanbashi, hoofd der Turkmenen, genoemd) had al steden, scholen, vliegvelden en zelfs een meteoriet naar zich vernoemd. Maar voortaan draagt ook de maand januari de naam van de president.

Andere maanden krijgen namen als 'de vlag' of 'onafhankelijkheid'. April zal voortaan bekend staan als 'moeder', dan is namelijk Niyazovs moeder geboren.

Het parlement van het land in Centraal-Azië heeft Niyazov, die vindt dat alleen hij het land kan leiden, ook nog benoemd tot president van het leven. Maandag nog bepaalde hij dat zijn dichtbundel voor alle Turkmenen verplichte leeskost is.

Geding Ajax, Feyenoord en PSV tegen Sony

Ajax, Feyenoord en PSV hebben een kort geding aangespannen tegen Sony Europe. De clubs vinden dat Sony met het Playstation-spel 'This is Football' het merkenrecht en portretrecht schendt.

In het spel kun je teams samenstellen met spelers van diverse topclubs, waaronder Ajax, Feyenoord en PSV. Sony gebruikt daarvoor de shirts, gezichten en lichamen van de voetballers. Volgens raadsman Sven Klos van de clubs heeft Sony de gegevens van de clubs en spelers echter zonder toestemming in het spel ingebouwd.

Ajax, Feyenoord en PSV eisen dat het spel uit de handel wordt genomen, en dat zij inzage krijgen in de winst die Sony tot nu toe met 'This is Football' heeft gemaakt. Verder zou Sony een dwangsom van 100.000 euro moeten betalen, mocht het bedrijf na een rechterlijk verbod doorgaan met de verkoop zonder de clubs daarvoor te betalen.

Het kort geding dient op 15 augustus voor de president van de rechtbank in Den Haag.

Peuter overleeft val uit rijdende auto op snelweg

FHR had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 3-jarig Duits meisje heeft gisteren op de autoweg A7 bij Valence in Zuid-Frankrijk een val uit een rijdende auto overleefd.

Volgens de politie had het meisje vanuit haar kinderstoel de deur van de auto van haar ouders geopend, waarna ze naar buiten viel. Op dat moment reed de auto met een snelheid van 110 kilometer per uur.

Twee vrachtwagenchauffeurs, die voor zich het meisje uit de auto zagen vallen, trapten op de rem en zetten hun voertuig onmiddellijk dwars over de weg. De peuter werd met een bloeduitstorting en ernstige schaafwonden aan armen en benen in het ziekenhuis van Montélimar opgenomen.

Saddam Hoessein niet bang voor aanval VS

Jojogirl, Superbossy, -Mk- en MaddieMax hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Saddam Hoessein heeft in een televisietoespraak, ter gelegenheid van de herdenking van het einde van de oorlog tussen Irak en Iran in 1988, gezegd dat hij niet bang is geworden van de dreigementen van Amerika om Irak aan te vallen. 'Iedere aanval op Arabieren en moslims is gedoemd om te mislukken,' zo liet hij zijn volk weten.

De Iraakse leider riep verder de VN op om alle verplichtingen tegen Irak na te komen, in verband met de strafmaatregelen die in 1990 na de Golfoorlog zijn uitgevaardigd.

Britney Spears op non-actief

-Mk- en [SainteR] hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Goed nieuws voor sommigen, of slecht nieuws voor anderen uit de wereld die showbizz heet:

Britney Spears trekt zich tijdelijk terug uit het artiestenwereldje. Het zou gaan om een rustpauze van drie maanden, maar een woordvoerster sluit niet uit dat Spears voor langere tijd uit de roulatie zal zijn.

Het tijdelijk terugtreden hangt samen met Britneys oververmoeidheid. Vorige week kwam een einde aan een slopende wereldtournee. De laatste tijd had ze ook andere problemen; haar relatie met Justin Timberlake liep op de klippen.

Geruchten dat ze er voor twee jaar mee op zou houden worden tegengesproken.

Spears met ex-lover Timberlake

Tatum Dagelet en Ruud de Wild krijgen een kind

RoofingBurner, Joris en grobbebol hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tatum Dagelet en Ruud de Wild verwachten een kindje. Tatum is inmiddels vier maanden zwanger. Tatum en Ruud zijn erg gelukkig met de zwangerschap en verwachten hun eerste kind aan het eind van dit jaar.

Het nieuws maakten ze vanmiddag tegelijkertijd bekend. Ruud vertelde aan de luisteraars van zijn radioprogramma Ruuddewild.nl op 3FM dat hij vader wordt, terwijl Tatum het nieuws op hetzelfde moment op haar internetsite bekend maakte.

In haar dagboek op haar site beschrijft Tatum welke gevoelens er bij haar loskwamen toen ze wist dat ze zwanger was: 'En toen kwam die roze stip in mijn leven. Nog nooit heeft de kleur roze me zoveel gedaan. En een stip al helemaal niet. Mijn hart zat in mijn keel. Zal het echt zo zijn? Nog een keer kijken. Nog een keer de gebruiksaanwijzing lezen. Het is echt waar: IK BEN ZWANGER. Pas toen ik het Ruud die avond vertelde en hij van geluk moest huilen, wist ik het zeker: Wij gaan een kind onze waarden en normen die we belangrijk vinden overbrengen. Wat is dit mooi.'

NS-beveiligingsman aangerand

psv had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een medewerker van het NS station in Tilburg heeft aangifte gedaan van aanranding. De man, die belast is met de stationsbeveiliging, wordt al langere tijd door een vrouw lastig gevallen.

Voor de zoveelste keer werd de beveiligingsmedewerker woensdag ongevraagd getrakteerd op een blik op de borsten van de vrouw en deed zij hem onzedelijke voorstellen. Toen zij hem daarbij ook nog eens in zijn kruis greep was voor de NS-medewerker de grens bereikt en stapte hij naar de politie. De vrouw is op de bon geslingerd.

Van Der G. volgt rechtszaak op tv

Volkert Van Der G. kan morgen vanuit zijn cel zijn advocaten aan het werk zien in de pro-forma rechtszaak tegen hem. De raadslieden van Van Der G. zijn niet gelukkig met de rechtstreekse uitzending, maar willen toch dat ook hun verweer in beeld wordt gebracht omdat de berichtgeving anders niet evenwichting zou zijn.

Het NOS Journaal en RTL Z zenden morgengochtend delen van de pro formazitting direct uit. In ieder geval zijn het voorlezen van de aanklacht door officier van justitie Plooy en zijn toelichting op het onderzoek, en het verweer van de advocaten, rechtstreeks op de buis volgen.

Van Der G., die al eerder liet weten niet aanwezig te zullen zijn, heeft een televisietoestel staan in zijn cel in het huis van bewaring Demersluis.

Jongeren campagnes op tv werken niet

Televisiecampagnes die jongeren moeten wijzen op het gevaar van bijvoorbeeld dronken rijden of zinloos geweld, werken niet of juist averechts. Dit concludeert Marijke Kuiper, verbonden aan de Universiteit van Wageningen.

Kuiper meent dat de tv-campagnes de indruk wekken dat slecht gedrag veel vaker voorkomt dan men denkt: ''De mens is als kuddedier geneigd het gedrag van die grote groep als normaal te beschouwen''.

Kuiper ziet meer in Amerikaanse campagnes die goed gedrag benadrukken. Zo zijn in de VS reclames op tv met studenten die beweren dat 75% van de studenten minder dan vier glazen drinkt op een feestje.

Schelp hecht zich aan penis

TaDa en Cenobite hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 23-jarige inwoner van Bor in Joegoslavië is een nachtje op het strand slapen slecht bekomen. De man was in ondiep water gaan liggen om aan de hitte te ontsnappen. Toen hij wakker werd bleek er een schelp klem om zijn jongeheer te zitten.

Het lukte artsen niet om de schelp te verwijderen, maar toen de man plotseling een erectie kreeg gleed de schelp van zijn penis.

10 mensen vallen in een haaientank

Eric had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tijdens een rondleiding achter de schermen bij een aquarium in New Orleans, zijn 10 mensen in de haaientank gevallen toen het platform waar ze op stonden het begaf. Volgens voorlichters raakte niemand echt gewond. Twee mensen werden naar het ziekenhuis vervoerd voor schaafwonden en blauwe plekken.

Het platform waar ze op stonden werd door het personeel gebruikt om de haaien te voeren. In de 400.000 gallon tank huizen een aantal dozijn zuster- en tijgerhaaien, alsmede schildpadden en diverse andere soorten vissen.

Mat Herben weg als fractievoorzitter LPF

Mat Herben, de huidige fractievoorzitter van de Lijst Pim Fortuyn (LPF) is van plan om op korte termijn zijn voorzitterschap neer te leggen. Hij zegt dit vandaag in een interview met de Haagsche Courant vanaf zijn vakantieadres.

Herben zegt dat het altijd al de bedoeling was dat hij de functie alleen tijdelijk zou vervullen. Hij pleit voor een roulerend fractievoorzitterschap.
Herben reageerde hiermee op de commotie in de pers over zijn positie. Van een machtsstrijd is absoluut geen sprake, zei Herben.

LPF-vice-fractievoorzitter Hoogendijk voelt zich overvallen door de mededeling van Herben: ''Hij heeft wel al eerder gezegd dat hij wil terugtreden, maar ik vind het niet erg elegant om het zo te moeten vernemen". Verder wilde Hoogendijk niet officieel reageren voordat hij overleg met de Tweede Kamer fractie heeft gehad.

Python bewaakt olifantentand in Assendelft

Artificial_M had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een winkeletalage in Assendelft wordt een ivoren olifantentand bewaakt door een Albino Tijgerpython. De winkeleigenaar hoopt zo dieven te weren, die het op het kostbare ivoor gemunt hebben. De man zegt dat hij niet zoveel vertrouwen in een alarminstallatie heeft.

"Een ruit is snel vernield en een alarm piept alleen maar. Met een slang steek je je hand niet zo snel uit naar de tand", aldus de winkeleigenaar.

De slang heeft overigens meerdere functies. Naast bewaker is het beest ook nog eens een grote publiekstrekker.

Margratenaar gewond na test boobytrap

buttman@home.nl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gistermiddag, om vier uur, is een 66-jarige man uit Margraten zwaar gewond geraakt, toen hij aan zijn vrienden wilde laten zien hoe goed zijn zelfgemaakte boobytrap werkte. De boobytrap bestond uit een hagelgeweer, gericht op een deur, die af zou gaan bij een inbraak of inval. De man liep verwondingen op aan de buik en aan een onderarm. Hij werd zo spoedig mogelijk in het ziekenhuis van Maasstricht geholpen. Hij verkeert niet meer in levensgevaar.

De politie was snel ter plaatse, nadat het ongeval gebeurde. Bij een huiszoeking vond de politie nog meer vuurwapens en munitie. Ook troffen zij vijftien hennepbomen aan.

Van David Richards mag Villeneuve gaan

In navolging op Villeneuve naar CART series? :

David Richards zou het niet zo erg vinden als Jacques Villeneuve besluit het team te verlaten. De Canadees heeft nog een contract voor één jaar, maar de teambaas is daar niet echt heel blij mee. Hij liet eerder dit jaar al weten dat de hoge loonkosten van de Canadees flink op de ontwikkeling van de auto drukken.

"De beslissing ligt natuurlijk bij Jacques, maar als hij er niet meer zou zijn, dan zou het team veel meer kunnen investeren in de ontwikkeling van onze wagen," is wat Richards op het mogelijk CART scenario voor Villeneuve te zeggen heeft. "Hij moet beslissen of hij opnieuw naar Amerika wil, maar eind deze maand moeten we wel weten wat zijn keuze is."

Bijkomend voordeel voor de eventuele overstap van Villeneuve naar de CART series: British American Tabacco is zowel sponsor van BAR als van het CART team dat een bod gedaan zou hebben. Daar zouden dus geen problemen hoeven te zijn.

KPN laat klanten vooruit betalen

meneer draak had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Klanten van de KPN moeten er rekening mee houden dat zij binnenkort éénmalig het dubbele abonnementsgeld moeten betalen. De KPN wil namelijk overgaan op een systeem waarbij de klanten het abonnementsgeld niet achteraf maar vooruit betalen.

,,Eigenlijk is vooruitbetaling in Nederland heel gewoon, kijk maar naar krantenabonnementen en de huur van een huis'', zo verdedigt een zegsman van KPN de nieuwe bezuinigingsmaatregel. ,,Het is voor ons een erg kostbare zaak om het abonnementsgeld voor te financieren.'' De vergoeding voor de gebelde minuten zal wél gewoon achteraf worden afgerekend. Hengelo krijgt deze maand de 'primeur' van de vooruitbetaling, de regeling wordt in de loop van dit jaar landelijk ingevoerd.

Rekensommetje
Een eenvoudig rekensommetje leert dat de wijziging voor de KPN zeer gunstig uitpakt. Een klant met een belplus-abonnement moet twee keer 18,72 euro vooruit gaan betalen, 37,44 euro in totaal. Aangenomen dat dit bedrag anders tegen een rente van een paarprocent op een spaarrekening zou worden gezet, kost de maatregel de abonnee 1,50 euro per jaar aan renteverlies. Wie een ISDN-aansluiting heeft, kan ruim twee euro mislopen.

Voor de KPN staat echter, door de macht der grote getallen, veel meer geld op het spel. Het concern heeft immers ongeveer tien miljoen abonnees. Samen zijn die in twee maanden goed voor zo'n 400 miljoen euro aan abonnementsgeld. Dit bedrag, dat de KPN dit jaar éénmalig extra ontvangt als gevolg van de maatregel, kan aangewend worden om de schuld van 15 miljard die het concern heeft versneld af te bouwen. Bovendien zal hierdoor het rentepercentage, dat nu extra hoog is door de grote schuldenlast, dalen omdat de KPN dan weer een gezonder bedrijf wordt. Zo profiteert KPN zelf dus dubbel van de maatregel.

FOK! Filmnieuws - Week 32

De tweede editie van FOK! Filmnieuws is er één die weer totaal anders is dan de eerste editie. Allereerst vindt je vanaf deze week het filmnieuws terug in de review-tracker, zodat deze langer te zien zal zijn. Niet alleen daarom is deze verhuizing gemaakt, want FOK! Filmnieuws is ook uitgebreider en overzichtelijker geworden. Vanaf vandaag vindt je naast het wekelijkse filmnieuws ook nog eens de wekelijkse film- en website tip en de première data van nieuwe films en DVD's. Kortom, genoeg om te lezen en bekijken. Opnieuw opmerkelijke, verassende en leuke berichten deze week, lees dus snel verder!

Weduwe op brandstapel voor echtgenoot

Wegertje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 65-jarige Indiase vrouw heeft zichzelf mee verbrand op de brandstapel voor haar overleden echtgenoot. Het drama voltrok zich in het afgelegen dorp Tamoli Patna, in de centraal gelegen staat Madhya Pradesh, onder het oog van ongeveer duizend juichende toeschouwers die de politieagenten, die de vrouw probeerden te redden, tegenhielden.

Ultieme trouw
De politie was gewaarschuwd dat een vrouw 'sati' wilde plegen. Sati is een traditioneel gebruik in India waarbij de vrouw meeverbrand wordt op de brandstapel van haar echtgenoot, en wordt gezien als een teken van uiterste trouw. Het gebruik werd in 1829 verboden door de Britse koloniale macht, maar het laatst bekende geval van sati dateert uit 1987, toen een weduwe in haar bruidsjurk op de brandstapel van haar overleden echtgenoot sprong. Ongeveer 5000 mensen keken daarbij toe. Sindsdien staat de doodstraf op het meewerken aan of aanzetten tot sati.

De politie verdenkt twee van de zonen van de dinsdag overleden vrouw ervan haar hiertoe te hebben gedwongen omdat zij het op haar bezittingen gemunt hadden. De zonen zijn gearresteerd op beschuldiging van moord. De politie heeft in de zaak rond de dood van Kuttu Bai in totaal vijftien arrestaties verricht.

Acteur Josh Ryan Evans overleden

De_Schaduw had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Acteur Josh Ryan Evans, die onder andere een rol als wonderkind advocaat vertolkte in de tv-serie Ally McBeal, is maandag overleden door problemen aan het hart. Hij werd slechts 20 jaar. Evans, wiens lengte 96 centimeter(3 feet, 2 inches) was, had een zeldzame ziekte genaamd Achondroplasia die een normale lichaamsgroei tegenhield.

"Ik heb altijd al rollen in films willen spelen," Zei Evans ooit. "In mijn jeugd moest ik vaak operaties ondergaan en moest ik altijd een flinke tijd herstellen. Thuis en in het ziekenhuis. Het bekijken van films hielp mij om m'n eigen problemen even te vergeten en was een totale ontvluchting."

Evans, geboren in Hayward, Californië, begon zijn acteurs loopbaan in commercials en kreeg uiteindelijk rollen in films en tv-series.

Hij speelde de jonge Grinch in de film 'How the Grinch Stole Christmas' en had een rol in 'Baby Geniuses'.
Ook voorzag hij verschillende tekenfilmfiguren van een stem in onder andere 'Rugrats' (Ratjetoe) en 'Hey Arnold'. Z'n grootste rol in een tv-serie was die van het personage 'Timmy' in de NBC tv-serie 'Passions'. Dit personage is zo populair in America, dat er verwijzingen naar dit personage zitten in grote series als 'Buffy the vampire slayer' en 'West wing'. Verder speelde hij de rol van wonderkind advocaat in 'Ally McBeal' en had hij diverse andere rollen in tv-series. Op Evans' website is een condoleance register geplaatst.

Drew Barrymore tegen Hollywood-adoptie

Jojogirl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Drew Barrymore heeft zich zeer kritisch uitgelaten over actrices in Hollywood die kinderen adopteren om zodoende niet gekweld te worden van de gevolgen van een zwangerschap (lees: de extra pondjes).

"Ik zou nooit een baby adopteren omdat ik ijdel ben. Mensen die dat wel doen, zijn echt gestoord.", aldus Drew Barrymore, die geen namen noemt..

VS wil aanklacht tegen Exxon laten seponeren

Hawk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse regering probeert, via een brief van een top juridisch adviseur van BZ aan een rechtbank, een aanklacht van Indonesische dorpsbewoners tegen Exxon Mobil de kop in te drukken, met de stelling dat het de "war on terrorism" kan ondermijnen. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwde dat de beschuldigingen, medeplichtigheid aan mensenrechtschendingen van de oliemaatschappij, een "potentieel serieuze tegenwerkende impact" kunnen hebben voor Amerikaanse belangen en de strijd tegen het terrorisme.

Volgens Washington kan de aanklacht buitenlandse bedrijven die in Indonesië willen investeren afschrikken, vooral energie- en mijnbouwbedrijven. Hierdoor zouden de inkomsten van de Indonesische regering teruglopen en kan (de belangrijke) bondgenootschap met de VS verzwakken.
Exxon Mobil advocaten hadden het Ministerie gevraagd in te grijpen op grond van buitenlands beleid.

De aanklacht is vorig jaar ingediend door de International Labour Rights Fund namens 11 dorpsbewoners uit de provincie Atjeh. Ze beweren dat Exxon Mobil, die een gasveld in de provincie exploiteert, Indonesische legereenheden heeft betaald voor moord, marteling en verkrachting om de werkzaamheden van het bedrijf te beschermen in de jaren '90.

De tussenkomst van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kan de zaak de das om doen. De aanklacht kon ingediend worden door een wet die het buitenlandse burgers mogelijk maakt Amerikaanse bedrijven, die internationale wetten overtreden, voor een rechtbank in de VS te brengen. Een soortgelijke zaak tegen Rio Tinto, een mijnbouwbedrijf, werd eerder dit jaar geseponeerd, toen de regering waarschuwde dat het de Amerikaanse belangen in Papua New Guinea kon schaden.

Jurassic Park wordt werkelijkheid

Fonkmeistah had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een team van Russische en Japanse wetenschappers zijn aangekomen in de siberische provincie van Yakutsk om daar te zoeken naar DNA van uitgestorven prehistorische dieren om die vervolgens te klonen. Alhoewel het niet echt om dinosaurussen uit de "jurassic" periode gaat, betreft het nu nog dieren uit het "pleistocene" tijdperk.

Uitgestorven dieren zoals de mammoet, de Siberische tijger, het Siberische paard, steppen leeuw, reuze hert, en de 'wollen' neushoorn zullen weer tot leven gebracht worden. Het doel is een reservaat voor deze dieren te creeren in Siberië dat twee keer zo groot zal zijn als het oppervlak van Groot Britannië.

Zee bij Noord-Spanje vervuild met afval

Het zeewater ten noorden van Barcelona in Noord-Spanje is flink vervuild met afval dat door de hevige regenval van de afgelopen tijd in zee is gestroomd.

Inmiddels wordt er gesproken over een "afvaltapijt" van 35 kilometer lang. Een aantal stranden zijn al gesloten door de plaatselijke autoriteiten. In het stadje Santa Maria de Palautordera bij Barcelona is het drinkwater vervuild. Ongeveer honderd mensen hebben zich gemeld bij doktoren met klachten vanwege de drinkwatervervuiling.

Nieuw wereldrecord ultieme ultraloop

vinnycentral had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wolfgang Schwerk heeft een nieuw wereldrecord ultieme ultraloop gelopen. De 47-jarige Duitser liep de 118 marathons (in totaal 4.991 kilometer) in 42 dagen, 13 uur, 24 minuten en 3 seconden.

Schwerk verklaarde na afloop: "Na de wedstrijd voelde ik me helemaal leeg. Niet alleen fysiek, ook mentaal. Normaal duurt het één jaar om te recupereren van zo'n inspanning." De Duitser zong tijdens de wedstrijd Indische mantra's, "die gaven namelijk het juiste ritme aan".

De wedstrijd is voor de zesde keer georganiseerd. Het vorige wereldrecord stond op naam van een Hongaar die er 44 dagen, 3 uur, 38 minuten en 3 seconden deed over de immense afstand.
Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: The Secret Life of Pets 2
review
Blu-ray: Hellboy 4K
review
Blu-ray: Yesterday
special
Interview Team Paraluna op DreamHack Rotterdam
review
Blu-ray: Spider-Man: Far From Home
review
The Irishman
©FOK.nl e.a.