Crisis in LPF duurt voort

De negentien regionale-leiders van de LPF, vandaag bijeen in Rotterdam, willen niet dat er komende woensdag een nieuw bestuur wordt gekozen. De regio-coördinatoren vinden dat kandidaat-bestuursleden meer tijd moeten krijgen om zich te presenteren aan de leden.

De bestuursleden van het eerste uur, Dost en Langendam, zouden in elk geval tot het einde van het jaar moeten aanblijven. De Kamerfractie van de LPF kondigde eerder aan in dat geval uit de partij te stappen. De Tweede man van de LPF, Ferry Hoogendijk, heeft al gezegd uitstel van een nieuw bestuur onacceptabel te vinden.

Regeerakkoord

Over het regeerakkoord dat fractieleider Herben gisteren sloot met VVD en CDA waren de 19 regionale leiders tevreden. Toch viel op de vergadering ook harde kritiek te horen. Een deel van de regio-coödinatoren, met name de kritische leden, vindt met name het hoofdstuk over asielbeleid veel te slap, en verwijt de Kamerfractie te weinig naar de leden te luisteren.

Herben

In een interview met de Volkskrant haalde Herben vandaag fel uit naar de ontevreden internetkliek van LPFleden.nl. ''Het zijn gefrustreerde baantjesjagers. Het zijn die mensen die Pim bedoelde toen hij zei dat er idioten rondlopen in de partij. Lees er straks maar het regeerakkoord op na. Alle speerpunten van Pim halen we binnen.''