Ajax gaat zonder fans niet naar bekerfinale

pepe1 en VerdienEuro.TK hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ajax dreigt de bekerfinale op 12 mei in De Kuip te boycotten. De leiding van de club en de supporters zijn laaiend over het besluit van de gemeente Rotterdam de Ajax-supporters een treincombi op te leggen. Aangezien om veiligheidsredenen aanvullende eisen zijn gesteld aan treinvervoer, kunnen de Amsterdammers met slechts 5900 man naar Rotterdam reizen. Ajax vindt dit onacceptabel.

De fans van FC Utrecht worden per buscombi richting De Kuip vervoerd en mogen wel met vijftienduizend man, het in eerste instantie afgesproken aantal, komen. "Wij zijn van mening dat je bij een finale op neutraal terrein beide finalisten in de gelegenheid moet stellen met evenveel supporters te komen", aldus Arie van Eijden van Ajax.

Wat Ajax betreft wordt onder deze voorwaarden helemaal geen finale gespeeld. Vanmiddag zal een delegatie van de F-side en Van Eijden bijeenkomen voor een actievergadering. "Onze doelstelling was juist een groot feest te maken van de finale", zegt Ronald Pieloor, woordvoerder van de F-side.