Netelenbos slachtoffer eigen beleid

Migi had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een beleid stel je vast om ervoor te zorgen dat mensen zich ook aan dit beleid houden. Minister Tineke Netelenbos dacht hier eigenlijk net wat anders over, zij is onlangs op pijnlijke wijze het slachtoffer geworden van haar eigen beleid. Na een buitenlandse dienstreis wilde zij graag, in de Fokker-50 van de Koninklijke Luchtmacht, 's nachts op het Rotterdamse vliegveld Zestienhoven landen.

Helaas voor haar geldt per 1 november 2001 een nachtelijk vliegverbod van 23.00 tot 07.00 uur op Zestienhoven, voor alle vliegtuigen met negentien of meer stoelen om de geluidsoverlast te beperken. Een regeling die zij zelf heeft ingevoerd.

"De minister liet de verkeerstoren via haar piloot weten dat slechts enkele stoelen van de Fokker-50 waren bezet en dat ze toestemming vroeg om te landen," aldus functionarissen van het vliegveld. Daarom moest de Fokker-50 uitwijken naar Schiphol waar geen nachtelijk vliegverbod is.

"Ze was pisnijdig," zei een functionaris van Zestienhoven glimlachend tegen de Telegraaf. "Ze kent haar eigen regeling niet."