Thaise Weekend Miljonair verliest prijs

ThatsMeThatsRight had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Thaise versie van Weekend Miljonairs heeft een kandidaat de hoofdprijs van ťťn miljoen baht (26.200 euro) weer moeten inleveren. De oorzaak hiervan is een verkeerd aangesloten kabeltje op haar monitor. De Thaise kranten hebben dat vrijdag bericht.

Bij de vijfde vraag aangekomen had Lertlak Panchanawaporn haar drie 'hulplijnen' (mogelijkheden om het publiek of het thuisfront om advies te vragen) al verbruikt en was ze dus volledig op haar eigen kennis aangewezen, toen ze ontdekte dat een van de vier antwoorden waaruit ze kon kiezen speciaal was gemarkeerd. Vervolgens gaf zij het gemarkeerde antwoord en volgde deze tactiek met succes tot de laatste vraag.

De producenten van het programma vonden het vreemd dat Lertlak, die nauwelijks opleiding heeft genoten, plotseling zoveel wist en spraken haar daar na de show over aan. Ze gaf onmiddelijk toe dat haar antwoorden gehighlight waren, wat bleek te komen doordat een kabeltje dat voor het schermpje van de presentator was bestemd, ook aan haar monitor was verbonden.

Lertlak, in het dagelijks leven verkoopster van mondkapjes, kreeg van de programmamakers een tweede kans, maar dan zonder de onbedoelde elektronische hulplijn naar haar monitor. Verder dan vijf goede antwoorden kwam ze niet, wat haar 25.000 baht (655 euro) opleverde.