FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 22 maart 2002

Fin probeerde bom mee vliegtuig in te nemen

De Finse luchthavenpolitie heeft een 19-jarige Fin opgepakt op de luchthaven van Joensuu in het oosten van het land. De man probeerde een bom aan boord van een vliegtuig te smokkelen. Toen hij aan boord wilde gaan werd in zijn handbagage tweehonderd gram explosief materiaal aangetroffen.

Met de explosieven had hij flinke schade kunnen aanrichten. ,,Als je het hebt over een vliegtuig, dan zou het in kruimels kunnen veranderen als deze hoeveelheid zou ontploffen'', aldus een woordvoerder van de Finse politie.

De verdachte, die op weg was naar de Finse hoofdstad Helsinki, verklaarde tegenover de politie dat hij geen idee had dat er explosieven in zijn handbagage zaten.

Familie van bodyguard Aaliyah naar rechter

De familie van een bodyguard die omkwam bij een vliegtuigongeluk samen met met actrice Aaliyah, heeft een rechtszaak aan gespannen tegen platenmaatschappij Virgin en luchtvaartmaatschappij Blackhawk International Airways.

Becky, de ex-vrouw van bodyguard Scott Gallin, spant de rechtszaak aan voor haar 15-jarige zoon. Ze vindt dat Virgin aansprakelijk gesteld moet worden omdat de maatschappij de reis naar de Bahama's organiseerde. Op die eilanden werd de laatste videoclip van zangeres/actrice Aaliyah opgenomen. Op de terugweg, op 25 augustus 2001, stortte het vliegtuig neer en kwamen negen mensen, waaronder Aaliyah en de bodyguard, om het leven.

Ook de familie van Aaliyahs haarstylisten, Anthony Dodd en Eric Foreman, hadden vorige week al rechtszaken aangekondigd.

Aaliyahs laatste project, de film The Queen of the Damned, stormde vorige maand naar de top van de Amerikaanse filmlijsten.

[UEFA] Inter wil Milanese finale in Milaan

Vrijdag heeft Inter de UEFA gevraagd de finale van de UEFA-beker te verplaatsen van de Rotterdamse Kuip naar Milaan indien de finale gaat tussen de stadgenoten AC Milan en Inter. In de halve finale komt Inter Feyenoord tegen en komt AC Milan uit tegen Borussia Dortmund.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat de Europese bond op het verzoek ingaat als de finale inderdaad volledig Italiaans en dus Milanees wordt. De UEFA wijst al jaren de finalestad vroegtijdig aan en zal daar niet zo maar op terugkomen. De voorzitter van Inter, Giacinto Facchetti, opperde vrijdag het idee na de loting.

Zijn collega van AC Milan, Adriano Galliani, zei het jammer te vinden dat beide ploegen elkaar niet in de halve eindstrijd treffen. ,,Ik had graag twee maal in een vol San Siro gespeeld. Nu hoop ik dat we elkaar in Rotterdam tegenkomen.''

Winkeldief vergeet dochtertje

Twee dames die in Tuitjehorn in een kledingzaak aan de Dorpsstraat spullen probeerden te stelen, maar betrapt werden door oplettend personeel, vergaten in de haast om weg te komen het 3-jarige dochtertje van één van hen mee te nemen.

Na vijf minuten ging de telefoon: Of er een klein meisje was gevonden?

Toen de moeder, een 30 jarige inwoonster uit Schagerbrug, haar kleine op kwam halen, stond de politie haar met open armen op te wachten.

Nieuwe Ferrari nog niet betrouwbaar

De eerste testdag van Michael Schumacher met de nieuwe Ferrari op het circuit van Barcelona is voortijdig beëindigd. De Ferrari, met de naam F2002, gaf na in totaal 70 ronden de geest. ,,Geen idee wat er aan de hand was. Hij bleef gewoon staan'', aldus de Duitse wereldkampioen.

Schumacher reed in de ochtend 56 ronden en 's middags nog eens 14, totdat de mysterieuze pech hem tot lopen naar de pits veroordeelde. ,,Een mechanisch probleem'', was het enige dat Ferrari kwijt wilde.

Schumacher reed in die ronden die de bolide wel volledig aflegde wel sneller rond dan met de oude. Hij versloeg bovendien zijn teamgenoot Rubens Barrichello. De Braziliaan rijdt al sinds dinsdag in de F2002.
Zodoende was Schumacher tevreden over zijn rondetijden: ,,De wagen is zeker sneller, maar betrouwbaarheid is ook iets.''

Kamer ziet wel wat in Haarlemmermeerstad

Een meerderheid van de Tweede Kamer staat welwillend tegenover de oprichting van een geheel nieuwe stad in de Haarlemmermeer, zoals de PvdA wil. Zo'n stad moet wel goed ontsloten worden met infrastructuur en openbaar vervoer, versnippering van woningbouw elders in het land tegengaan, en Schiphol niet in de weg zitten.

De Tweede Kamer-fracties van VVD en CDA zien mogelijkheden in het plan dat de PvdA donderdag lanceerde voor een nieuwe stad in de Haarlemmermeerpolder. Door hier 30.000 tot 40.000 woningen te bouwen, kan er een stad met ongeveer 175.000 inwoners ontstaan. Maandag brengt de PvdA het plan voor een Haarlemmermeerstad in bij de behandeling van de Vijfde Nota Ruimtelijke Ordening.

R'damse politie voert charges uit

Afgelopen avond heeft de politie in het centrum van Rotterdam, op het Schouwburgplein, charges uitgevoerd om een grote groep jongeren uiteen te drijven.

Zo'n 400 tot 500 jongeren gedroegen zich provocerend tegenover het winkelend publiek. De politie stuurde 17 wagens naar het plein. Ook de bereden politie was ter plaatse.

Rond 22:00 uur was de situatie weer onder controle. Er is niemand aangehouden. Er zijn op koopavond altijd wel problemen met jongeren, maar dit keer was de situatie bedreigender dan anders.

Nova peiling: CDA en PvdA bijna even groot

Volgens de nieuwste peiling van bureau Interview/NSS, uitgevoerd in opdracht van NOVA, lijken PvdA (32) en CDA (31) in een nek-aan-nek race verwikkeld wie zich de grootste partij mag noemen. De VVD blijft op fors verlies staan, maar wint wel één zetel ten opzichte van vorige week en komt op 25.

De Lijst Pim Fortuyn lijkt op zijn hoogtepunt beland en staat op 23 zetels, één minder dan vorige week. Leefbaar Nederland blijft rond de 6 zetels hangen.

Het lijsttrekkersdebat van gisteren is niet in de peiling meegenomen.


Uitslag NOVA peiling. (tussen haakjes het virtuele verschil met de Kamer nu)

PvdA ---> 32 (-13)
VVD ---> 25 (-13)
CDA ---> 31 (+2)
D66 ---> 7 (-7)
GroenLinks ---> 12 (+1)
SP ---> 6 (-1)
ChristenUnie ---> 6 (+1)
SGP ---> 2 (-1)
Leefbaar Nederland ---> 6 (+6)
Lijst Pim Fortuyn ---> 23 (+23)


Meer over deze peiling staat op de site van de politiekebarometer.

internet en lentekriebels

Onbegrijpelijk... Deze week zou het zo ver moeten zijn, permanent internet weer binnen hand bereik. Helaas, het had niet zo mogen zijn. Afgelopen woensdag zou de monteur van het kabelbedrijf alhier de kabelmodem installeren. Op zich vrij snel, aangezien de monteur binnen 3 weken na aanvraag kon installeren. Alles verloopt voor het zicht lekker. De monteur komt op tijd, installeerd snel de modem, beantwoord mijn 'domme' vragen (opdat hij denkt dat ik te weinig kennis hebben om de internetaansluiting te gebruiken met 4 personen in plaats van alleen voor mij) en legt nog even uit dat de modem nog een half uur a uurtje bezig is met software downloaden en zichzelf configureren.

4 uur later (ja ik was toch nog vrij geduldig) was de modem nog steeds bezig. Licht geirriteerd bel ik de helpdesk op om mijn probleem kenbaar te maken. Wordt doorverbonden naar de 2e lijn alwaar ik 10min in de wacht kom waarna de verbinding wordt verbroken. Ondertussen licht ontvlambaar bel ik een 2e keer op, weer wordt ik doorverbonden en deze keer krijg ik na 5min wachten iemand aan de lijn. Mijn probleem wordt erkend zoals ik hetzelf ook al had ingeschat, de modem kan geen verbinding krijgen met de server. Resultaat, de snelle installatie was helemaal niet zo snel want ik krijg er gratis en voor niets 5 werkdagen bij voordat een monteur langs zal komen.

Nou lijkt het wellicht dat ik gefrustreerd en geirriteerd ben doordat internet nog steeds niet mogelijk is op mijn kamer. Klopt gedeeltelijk... ik kan nog steeds niet forummen in de late uurtjes doordeweeks en erger, mijn internetrelaties krijgen te weinig aandacht van me. Gezegend is mijn mobiel, die mij in deze moeilijke tijden in de avonduren via sms en/of bellen nog enigszins interesante contacten laat onderhouden. Ze mogen blij zijn bij dat kabelmaatschappijtje dat ik lentekriebels voel..... Of is dat wat anders?

Kijkers: Fortuyn is de zwakste schakel

B-J-B had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit een NIPO-peiling die in opdracht van 2Vandaag onder 800 kijkers is gehouden, blijkt dat Pim Fortuyn als de verliezer wordt gezien van het debat van gisteren. Paul Rosenmöller is met afstand de winnaar.

VVD- leider Dijkstal, in de pers aangemerkt als de grote verliezer, kreeg een 5,8 net als PvdA-leider Melkert. Fortuyn kreeg het rapportcijfer 5,7.

Voor D66-leider De Graaf waren er 6,1 punten weggelegd, CDA-leider Balkenende kreeg een 6,3.

Paul Rosenmöller, die Fortuyn het hardst aanviel, kreeg 7,2 punten. Bijna de helft gaf hem een 8 of meer. Ook door de Fok!kers wordt hij als winnaar bestempeld.


De winst heeft Rosenmöller mede te danken aan zijn slot opmerking tegen Fortuyn: "Als het debat voor jou een beetje moeilijk wordt, dan maak je alleen maar theater en reageer je niet inhoudelijk", zei hij. Rosenmöller vond de reactie hierna van Fortuyn tekenend: Fortuyn keek vijf seconden stuurs voor zich uit, deed zijn microfoon demonstratief af en weigerde de uitgestoken hand te schudden van Rosenmöller. "Dit is een man die alleen maar kan aanvallen en niet kan incasseren. Ik merkte in het debat al een paar keer dat hij dichtsloeg als we een zwakke plek raakten. Het is goed dat die ballon aan het eind van het debat is doorgeprikt", aldus de GroenLinks leider.

Na afloop van het debat legde Den Haag Vandaag presentatrice Wouke van Scherrenburg dit aan Fortuyn voor. Zijn antwoord: "U bent een etter." Om, na doorvragen van haar kant, haar toe te bijten: "Ga toch koken, dat is veel beter". "Dat kost hem zetels", riep een toeschouwer. Van Scherrenburg zelf weet dat nog niet zo zeker. "Een aantal kiezers zal het mooi vinden dat een lastige journalist zo wordt afgebekt". Maar, hoorde ook Van Scherrenburg vandaag, heel veel vrouwen hebben zich wild geërgerd aan de "kook"-opmerking.

NS geven toe aan eis Utrecht aanhang

De Nederlandse Spoorwegen (NS) zijn toch bereid volgende week extra treinen in te zetten voor het bekerduel tussen Ajax-2 en FC Utrecht. De NS komt daarmee tegemoet aan de eisen van FC Utrechtsupporters.

Gisterenavond bezetten een paar honderd fans ruim twee uur lang het spoor bij Utrecht Centraal, hetgeen tot grote chaos en vertragingen leidde. De NS heeft nu laten weten 3.200 supporters te willen vervoeren, en niet 1.600 zoals eerder werd toegezegd.

Het is nog maar de vraag of er meer Utrecht supporters naar Amsterdam kunnen. Ajax blijft bij het standpunt, niet meer dan 1.600 Utrechtsupporters te kunnen ontvangen in stadion de Arena. Volgens de supportersvereniging zouden zo'n 5.000 Utrechtfans de wedstrijd om de halve finale van de KNVB-beker willen bijwonen.

De Grave moet Dijkstal helpen

De leider van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) Hans Dijkstal is binnen zijn partij opnieuw onder vuur komen te liggen na zijn optreden bij het verkiezingsdebat van gisteren. Volgens de partijtop sprak Dijkstal geen duidelijke (Jip en Janneke) taal en ging hij ook de confrontatie niet aan.

Vorige week had de partijtop tijdens een spoedzitting ook kritiek op Dijkstal, maar zijn lijsttrekkerschap werd nog wel unaniem ondersteund.

De VVD heeft nu besloten minister De Grave van Defensie toe te voegen aan het campagneteam. De Grave zal nauw worden betrokken bij het uitstippelen van de koers die VVD-leider Dijkstal moet volgen naar de Tweede Kamerverkiezingen in mei.

Britney Spears veroorzaakt brand

mr_FOK had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Britney Spears heeft in haar eigen appartement in New York een brand veroorzaakt. Zij liet een brandende kaars voor een ventilator staan toen zij even met een vriendin ging winkelen. Bij terugkomst ontdekte zij dat haar muur in brand stond en moest ze de brandweer alarmeren.

Britney's moeder zegt dat Britney al eerder een brandje had veroorzaakt in de badcel van haar ouderlijk huis. In dat geval was een brandende kaars ook de boosdoener. "Maar dit keer heeft Britney haar lesje wel geleerd", aldus ma Spears in The Sun.

Thaise Weekend Miljonair verliest prijs

ThatsMeThatsRight had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Thaise versie van Weekend Miljonairs heeft een kandidaat de hoofdprijs van één miljoen baht (26.200 euro) weer moeten inleveren. De oorzaak hiervan is een verkeerd aangesloten kabeltje op haar monitor. De Thaise kranten hebben dat vrijdag bericht.

Bij de vijfde vraag aangekomen had Lertlak Panchanawaporn haar drie 'hulplijnen' (mogelijkheden om het publiek of het thuisfront om advies te vragen) al verbruikt en was ze dus volledig op haar eigen kennis aangewezen, toen ze ontdekte dat een van de vier antwoorden waaruit ze kon kiezen speciaal was gemarkeerd. Vervolgens gaf zij het gemarkeerde antwoord en volgde deze tactiek met succes tot de laatste vraag.

De producenten van het programma vonden het vreemd dat Lertlak, die nauwelijks opleiding heeft genoten, plotseling zoveel wist en spraken haar daar na de show over aan. Ze gaf onmiddelijk toe dat haar antwoorden gehighlight waren, wat bleek te komen doordat een kabeltje dat voor het schermpje van de presentator was bestemd, ook aan haar monitor was verbonden.

Lertlak, in het dagelijks leven verkoopster van mondkapjes, kreeg van de programmamakers een tweede kans, maar dan zonder de onbedoelde elektronische hulplijn naar haar monitor. Verder dan vijf goede antwoorden kwam ze niet, wat haar 25.000 baht (655 euro) opleverde.

Virgin ontkent contractbreuk met Jagger

Platenmaatschappij Virgin heeft het bericht over Jagger's vertrek tegengesproken. Hij zou wegens tegenvallende verkopen van zijn cd Goddess in the Doorway op straat zijn gezet door Virgin.

Woordvoerder Berry Evers van Virgin Nederland liet weten dat hij contact heeft opgenomen met Virgin Engeland over het bericht van WENN. "Het platencontract tussen Mick Jagger en Virgin is niet verbroken en staat ook niet ter discussie", aldus Evers.

Veronica FM terug in april

Ikke, pieter de wit en Peter hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Vereniging Veronica zal vanaf april starten met een nieuwe radiozender met de naam Veronica FM. Veronica FM zal vanaf april op 20 procent van de UPC-kabelaansluitingen te horen zijn. Dit meldt voorzitter Willem van der Meer de Walcheren in de Telegraaf.

De voorzitter vertelt ook over de plannen van Veronica op tv. "Vanaf half april beginnen we met proefuitzendingen op TMF, in september komen we echt met ons eigen station."

Voetbal: Feyenoord loot Internazionale

Ozzie, Chielus, Schelle en KuiF33nD had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Feyenoord, dat gisteren PSV uitschakelde in de kwartfinale van de UEFA Cup, treft in de halve finale het Italiaanse Internazionale. De club van onze landgenoot Clarence Seedorf schakelde gisteravond het Spaanse Valencia uit. De andere halve finale gaat tussen de andere club uit Milaan, AC Milan en het Duitse Borussia Dortmund. De duels worden op 4 en 11 april gespeeld.

Champions League
Er werd vanmiddag in Genève ook geloot voor de kwartfinales van de Champions League. Die zien er als volgt uit:

Panathinaikos (Gri)- FC Barcelona (Spa)
Bayern München (Dui)- Real Madrid (Spa)
Deportivo La Coruna (Spa)- Manchester United (Eng)
Liverpool FC (Eng)- Bayer Leverkusen (Dui)

De speeldata zijn op 2/3 en 9/10 april.

Het wereldkampioenschap ijsgolf gaat van start

Boes had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er is iets nieuws voor de avontuurlijke golfer: het World Ice Golf Championship. Alleen speel je dit keer niet op een groene grasmat maar je speelt in Uummannaq, Groenland, zo'n 560 kilometer boven de poolcirkel. Het speelveld is hier het zeeijs, dat elke dag van structuur verandert door de stroming van de zee en de krachten van zeven gletsjers die in zee stromen.

Als je mee wilt doen en het toernooi veilig uit wilt spelen, moet je minimaal over een pooluitrusting beschikken. Degene die een hole-in-one slaat krijgt zo'n 1 miljoen dollar. Het evenement wordt gesponsord door het whiskymixje Drambuie, wat je waarschijnlijk wel nodig zou hebben in de kou om een beetje warm te blijven.

Ierse pub betaalt voor stress gepensioneerde

De Ierse commissie voor gelijke behandeling heeft een café in de hoofdstad Dublin veroordeeld tot betaling van een schadevergoeding aan een gepensioneerde man. Jeremiah O'Reilly kreeg duizend euro omdat de actie van de kroeg discriminerend zou zijn geweest.

De pub wordt verantwoordelijk gehouden voor het veroorzaken van stress en schaamtegevoelens bij de man door hem aan de deur te weigeren. Hij werd door de trendy Q-bar in het centrum van de Ierse hoofdstad geweigerd toen hij samen met zijn vrouw en anderen zijn 42-jarige huwelijksfeest vierde.

Bommelding bij de Holland Media Groep

Kayuk, Arend en MartiniMeister hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De gebouwen van de Holland Media Groep, bestaande uit RTL4, RTL5 en Yorin, zijn vandaag rond het middaguur ontruimd vanwege een bommelding.

Een beller meldde zich rond 11:00 uur bij het bedrijf in Hilversum met een verhaal dat er een bom in het gebouw zou bevinden. De politie heeft de gebouwen zo snel mogelijk laten ontruimen en onderzoekt de panden.

Omdat het gebouw ontruimd moest worden staat al het personeel op straat, maar de uitzendingen gaan gewoon door, via Luxemburg. Het programma van radiozender Yorin FM bestaat uit nonstop muziek, totdat de personeelsleden weer naar binnen mogen. Het is nog onduidelijk wat de reden van de bommelding was.

Singapore: doodstraf dreigt voor studente

Bolkje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor de 23-jarige Duitse studente Suzanne Bohl dreigt de doodstraf wegens marihuanasmokkel. Vandaag moest zij voor de tweede keer voorkomen in Singapore. Naast de smokkel van marihuana wordt haar nu ook gebruik van de populaire uitgaandrug Ketamine ten laste gelegd.

De maximumstraf voor ketaminegebruik is 20.000 Singaporaanse dollar of tien jaar cel. Op de smokkel van meer dan 500 gram marihuana staat in Singapore de doodstraf.

Detector voor dronkaards achter het stuur

DogZero had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Aan de Texas Christian University hebben ze wat nieuws ontwikkeld, namelijk een detector voor mensen die dronken achter het stuur kruipen.

Het hele principe van het apparaatje is gebaseerd op het principe van de accu. De lucht wordt door een platina katalysator gepompt die de alcohol omzet in azijnzuur. Dit zuur zal een elektrische stroom opwekken dat een chip afleest. Als de waarde te hoog is zal de chip, via een draadloze verbinding, de politie laten waarschuwen.

Het apparaatje is ook niet te misleiden. Uit tests bleek dat het apparaatje alleen reageert op ethanol en niet op parfum of deodorant. Het enige nadeel is dat het apparaatje regelmatig gecontroleerd moet worden, omdat sigarettenrook de katalysator kan "vergiftigen".

Als de autofabrikanten mee willen werken, dan is het de bedoeling dat het apparaat binnen 5 jaar in standaard elke nieuwe auto komt te zitten.

[F1] HANS vanaf 2003 verplicht

Frank had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nadat sommmige rijders al getest hadden met het Head And Neck protection System (HANS) gaat het er nu toch echt van komen: de FIA heeft besloten dat vanaf 2003 het HANS-systeem verplicht gesteld gaat worden. De regel zal echter pas ingaan als alle teams bevestigen dat de rijders geen ervan geen last hebben bij het rijden.

Dit is weer één van de vele verbeteringen die Max Mosley, president van de FIA, wil doorvoeren. Zijn plan voor een 2 daags Grand Prix weekend, dat hij tijdens het FIA World Motor Sport Council in Parijs voorlegde, haalde het bij de teams echter niet.

Meer F1nieuws: Peugeot terug in de Formule 1?

Nieuw beveiligingssysteem in F1-bolides

Nadat sommmige rijders al getest hadden met het Head And Neck protection System (HANS) gaat het er nu toch echt van komen: de FIA heeft besloten dat vanaf 2003 het HANS-systeem verplicht gesteld gaat worden. De regel zal echter pas ingaan als alle teams bevestigen dat de rijders er geen last van hebben bij het rijden.

Dit is weer één van de vele verbeteringen die Max Mosley, president van de FIA, wil doorvoeren. Zijn plan voor een 2 daags Grand Prix weekend, dat hij tijdens het FIA World Motor Sport Council voorlegde, haalden het bij de teams echter niet.

Euro maakt pilsje duurder

ikke_ook had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit een onderzoek van De Nederlandsche Bank bleek dat de prijzen in de detailhandel gemiddeld zo'n 0,5 tot 0,9 procent gestegen zijn. De grootste prijsverhogingen vond echter plaats in de horeca, waar de prijzen met gemiddeld 3,4 procent stegen.

Al snel merkte de consument dat de prijzen aanzienlijk gestegen waren door de invoering van de euro. De consumentenbond heeft zelfs steekproeven gehouden en ontving ook vele klachten maar ze konden de vermoedens niet hard maken. De centrale bank bracht uitkomst: zij hielden ook steekproeven en ondervroegen zo'n negenhonderd detaillisten. Daaruit bleek dat bij de helft van de ondervraagden liet weten dat de prijzen inderdaad gestegen waren.

De belangrijke oorzaak van de verhogingen waren de kosten die gemaakt werden om het bedrijf europroof te maken. Een tweede belangrijke reden van de verhogingen was de behoefte van ondernemers om af te ronden naar mooie bedragen.

Peugeot terug in Formule 1?

RRRobert wist ons vandaag het volgende te melden:

De Franse fabrikant peugeot schijnt serieus na te denken om terug te komen als motorenleverancier in de Formule 1. Peugeot trok zich in 2000 terug als leverancier, nadat succes uitbleef. De technische boedel, motoren en kennis werd verkocht aan het Asiatech-consortium, die in 2001 Arrows en dit seizoen KL Minardi van voortstuwing voorzag.

Indien de stap wordt doorgezet, is het waarschijnlijk dat men het DART-team (zoals Phoenix zijn Prost-overblijfselen heeft genoemd) gaat voorzien van motoren. Daarmee zal dus toch weer een twaalfde Formule 1 team worden geformeerd.

Model Kate Moss zwanger

Het Britse supermodel Kate Moss (28) heeft bevestigd zwanger te zijn van haar eerste kind.

Haar bevalling is uitgerekend voor oktober. "Ik ben ongelooflijk opgelucht", aldus het model.

De vader is zeer waarschijnlijk de 30-jarige uitgever Jefferson Hack. Met hem heeft Moss sinds vijftien maanden een relatie. Het superslanke model was daarvoor samen met acteur Johnny Depp.

Poesjesvriend bedankt voor de tip.

Powerpuff Girls: The Movie

Beat2 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Kennen jullie de Powerpuff Girls al? De serie die op Cartoon Network wordt uitgezonden is razend populair onder kinderen. Maar ook onder studenten schijnen de tekenfilmfiguurtjes een hype te zijn. Fans hebben geluk: in augustus verschijnt er een film met de Powerpuff Girls in de hoofdrol.

In 'Powerpuff Girls: The Movie' zal het ontstaan van de girls te zien zijn en redden ze het stadje Townsville van het kwaad.

Heb jij ze nog nooit gezien? Elke dag kun je de avonturen volgen op Cartoon Network en elke dinsdag bij YorKiddin' op Yorin.

Selectie oranje voor match tegen Spanje

Voor het oefenduel van het Nederlands Elftal heeft bondscoach Advocaat wederom vastgehouden aan de al bekende waarden in zijn selectiebeleid.
Enkele opvallende namen in de selectie zijn Jaap Stam, net terug van een schorsing naar aanleiding van nandrolon gebruik, en Edgar Davids, naar wie een vooronderzoek is gestart vanwegen vermeende mishandeling.
Ook Ronald Waterreus van PSV mag zich verheugen op een selectie, waarmee hij Sander Westerveld van de positie van tweede keeper lijkt te hebben verdrongen. Wederom is er geen ruimte voor debuterende spelers bij deze oefenwedstrijd, ondanks dat enkelen verwacht hadden dat Andy van der Meyde er wel bij zou zijn dit keer.

De selectie: van der Sar, Waterreus (doel). Frank de Boer, Bouma, Hofland, Numan, Reiziger, Ricksen, Stam (Verdediging). van Bommel, Bosvelt, Cocu, Davids (Middenveld). Hasselbaink, Kluivert, Makaay, van Nistelrooy, Overmars en Sikora (Aanval)

Hoge boete voor studentenstunt

Het Openbaar Ministerie van Utrecht heeft tegen de oudjaarsploeg Vesuvius uit Elsloo (Friesland) een boete van 3600 Euro geëist. Dit naar aanleiding van het geintje dat ze op 15 December vorig jaar uithaalden.

De negen hadden een bronzen beelde van Rinus Michels ontvreemd dat bij het KNVB kantoor in Zeist stond. Ze zijn hoogst verbaasd dat de boete zo hoog is uitgevallen. Als verdediging voeren ze aan dat het een jaarlijkse traditie is om een zo spraakmakend mogelijke stunt uit te voeren. De oudejaarsploeg vind de hele houding van justitie in deze hoogst onsportief, en overwegen zelfs om uit principe de boete niet te betalen, en als het nodig is, de straf in de gevangenis uit te zitten.

Station mag Venus Williams geen aap noemen

Een Franstalig Belgisch radiostation is door het commissariaat voor de media in België beboet met 1000 euro omdat een presentator de Amerikaanse tennisster Venus Williams een aap had genoemd.

Het incident had vorig jaar plaats tijdens de uitzending van de Wimbledonfinale, waarin de Belgische Justine Henin de tegenstandster van Williams was. Williams won.

Het commissariaat oordeelde dat het radiostation de menselijke waardigheid geschonden heeft en aanzette tot rassenhaat. Zij hielden echter wel rekening met het feit dat de zender zijn excuses heeft aangeboden en dat de presentator op staande voet is ontslagen.

Priester opgepakt wegens massamoord

In Kameroen is een priester uit Rwanda gearresteerd wegens mogelijke betrokkenheid bij de massamoord in 1994 op Tutsi's en gematigde Hutu's. De priester heeft volgens de aanklacht die tegen hem loopt een leidende rol gespeeld bij het vermoorden van Tutsi's in de provincie Butare.

Er was tegen de 47-jarige priester al een arrestatiebevel van het Rwanda-Tribunaal van de Verenigde Naties uitgevaardigd. Dit tribunaal heeft al 55 verdachten in verband met de massamoorden gevangen gezet.

Oudste foto ter wereld geveild

Donderdag is op een veiling in Parijs de oudste foto ter wereld geveild. Het gaat om een plaat uit 1825 die gemaakt is door Joseph Nicephore Niepce. De foto verwisselde van eigenaar voor 450.000 euro. De nieuwe eigenaar is de Franse Nationale Bibliotheek.

De foto maakte tot voor kort deel uit van de collectie van Andre Jammes, de eigenaar van een antiquariaat in Parijs, die de afgelopen vijftig jaar in zijn vrije tijd ook oude foto's verzamelde. Ruim twee jaar geleden verkocht hij al een deel van zijn collectie, die toen zo'n 12 miljoen euro opbracht.
Vrijdag wordt de rest van Jammes fotoverzameling geveild.

[F1] Nieuwe Ferrari blijft staan

De eerste testdag van Michael Schumacher met de nieuwe Ferrari op het circuit van Barcelona is voortijdig beëindigd. De Ferrari, met de naam F2002, gaf na in totaal 70 ronden de geest. ,,Geen idee wat er aan de hand was. Hij bleef gewoon staan'', aldus de Duitse wereldkampioen.

Schumacher reed in de ochtend 56 ronden en 's middags nog eens 14, totdat de mysterieuze pech hem tot lopen naar de pits veroordeelde. ,,Een mechanisch probleem'', was het enige dat Ferrari kwijt wilde.

Schumacher reed in die ronden die de bolide wel volledig aflegde wel sneller rond dan met de oude. Hij versloeg bovendien zijn teamgenoot Rubens Barrichello. De Braziliaan rijdt al sinds dinsdag in de F2002.
Zodoende was Schumacher tevreden over zijn rondetijden: ,,De wagen is zeker sneller, maar betrouwbaarheid is ook iets.''

GSM gevaarlijker dan alcohol in verkeer

-=[Edstasy]=- had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bellen tijdens het autorijden is gevaarlijker dan rijden onder invloed van een paar glazen alcohol. Dat blijkt uit een onderzoek door een verzekeringsbedrijf in Groot-Brittannië. Zelfs mensen die handsfree bellen hebben een grotere kans een ongeluk te veroorzaken.

In de test werden twintig mannen en vrouwen gevolgd in vier verschillende situaties. Daarbij ging het om 'gewoon' auto rijden, telefoneren tijdens het besturen van een auto, telefoneren met behulp van een headset tijdens het rijden en rijden onder invloed van alcohol.

De bellende weggebruikers reageren een halve seconde later dan mensen die zich echt op het autorijden concentreren. Drankrijders reageren ook sneller dan bellers, maar het verschil daartussen is iets kleiner. Ook de remafstand is bij bellende automobilisten het grootst.

HMG kwaad op Endemol en Marc Klein Essink

AnTjE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Holland Media Groep (HMG) daagt Endemol en Marc Klein Essink voor de rechter. Dit omdat Endemol en Klein Essink de exclusiviteitsafspraken van Marc Klein Essink met HMG niet zijn nagekomen.

Vorig jaar vroeg de HMG verschillende producenten een ziekenhuisserie voor Rtl4 te schrijven. Ook Endemol schreef een conceptserie. Toen duidelijk werd dat niet zij, maar een andere producent de opdracht zou krijgen, bood Endemol de serie aan de SBS-groep aan met Marc Klein Essink als hoofdrolspeler.

Klein Essink is echter door een zogenaamd exclusiviteitsovereenkomst gebonden aan de HMG. Deze eist nu dat de opnames onmiddelijk worden stopgezet. Verder moet er een uizendverbod komen op de inmiddels opgenomen afleveringen en moet de medewerking van Endemol en Klein Essing onmiddelijk worden gestaakt. SBS6 lijkt zich niet erg druk te maken, de zender gaat ervan uit dat de serie gewoon op de buis te zien zal zijn.

NS woedend op Utrecht-supporters

De NS is woedend op de Utrecht-supporters die donderdagavond het treinverkeer van en naar Utrecht lam legden. De NS vond het niet verantwoord om treinen te laten rijden, omdat een grote groep supporters op het spoor liep.

De supportersvereniging had in de loop van de week al aangekondigd het treinverkeer plat te leggen. De vereniging wil de NS dwingen tot de inzet van meer dan twee treinen voor het vervoer van Utrecht-fans op 29 maart naar de Amsterdam ArenA. Daar wordt de halve finale van de Amstel Cup tussen Ajax 2 en Utrecht gespeelt.

Er kunnen slechts 1600 supporters worden vervoerd in de twee treinen.De belangstelling van de FC Utrecht-aanhang is volgens voorzitter B. ten Boden van de supportersvereniging veel groter. Hij wil met 4800 man naar de Arena. Daarbij is niet alleen de NS een struikelblok; ook Ajax wil maximaal 1600 Utrecht-fans in de Arena toelaten. Ajax kan dat niet volhouden aldus Ten Boden

Vandaag zijn er gesprekken tussen de supporters en de NS-directie. Als de NS geen toezeggingen doet, zullen de supporters vanavond weer de sporen bezetten. Een kleine groep heeft gedreigd vanavond rond vijf uur het treinverkeer stil te leggen.
Laatste reviews en specials
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
©FOK.nl e.a.