Alarmsirenes loeien in Rijnmond

Layla666, The_Drag0n, SnowRider en Phoenixx hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Vlaardingen-Oost en Schiedam-West zijn in het eind van de middag de alarmsirenes aangezet. Dit is vanwege een brand op een schip wat het giftige blauwzuurgas in zich heeft.

Radio Rijnmond dient als rampenzender en verspreidt waarschuwingen in verscheidende talen. De inwoners van de stadsdelen worden opgeroepen ramen en deuren dicht te houden

Omdat het zicht beperkt was tot minder dan vijf meter is de Beneluxtunnel afgesloten. Met onder andere drie blusboten wordt het vuur op het schip bestreden.

Update 18:40
Volgens een woordvoerder van de brandweer is het niet volledig zeker of en blauwzuur vrij komt bij de brand. Isolatiemateriaal zorgt voor een dikke prikkelendde rook. De A4 en de Beneluxtunnel zijn nog steeds afgesloten.

Update 19:30
Tot nu toe zijn er drie mensen met ademhalingsproblemen opgenomen.

De brand op het schip Friesland brak uit rond vier uur. Isolatiemateriaal van de boot vloog tijdens werkzaamheden in brand. Aan boord waren eerder deze week al problemen geweest, aldus een woordvoerster van de milieudienst Rijnmond DCMR. Het schip is leeg en ligt in dok. De brandweer is met groot materieel ter plaatse. Het havenbedrijf bestrijdt het vuur met drie blusboten.