Nieuwszender laat op zich wachten

De nieuwszender, waar de publieke omroepen per 1 september overdag mee willen beginnen, laat nog wel even op zich wachten. De plannen hiertoe liggen onder druk, zo meldt Adformatie. De speciale werkgroep die zich hiermee bezighoudt, onder leiding van Piet van Tellingen, heeft volgens een NOS-woordvoerder meer tijd nodig.

De nieuwszender-werkgroep (met daarin ‘journalistieke kopstukken’) is uit op meer draagvlak voor de plannen. Daarom wenst de groep ook omroepvoorzitters bij de rapportage te betrekken. Het kan echter wel even duren voordat Van Tellingen bij iedereen in Hilversum langs is geweest, en dat is wat de vertraging veroorzaakt. De einddatum van maart wordt waarschijnlijk dan ook niet gehaald. Rond die tijd stellen de netcoördinatoren het zendschema voor het najaar op, waarin de proef van de nieuwszender op een van de drie publieke netten moet zijn opgenomen.

Als het experiment niet per september kan ingaan, is nog onduidelijk wanneer er weer ruimte vrijkomt om wel met de proef te beginnen.