80-jarige maakt Duits doelpunt van het jaar

djbobo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De verkiezing van doelpunt van het jaar, gehouden door de Duitse televisiezender ARD in het programma die Sportschau, heeft een opmerkelijke winnaar opgeleverd. Niet Michael Ballack, Claudio Pizarro of Marcio Amoroso ging er met de hoofdprijs vandoor, maar de 80-jarige Kurt Meyer.

De wereldgoal van de speler van Blau Weiß Post Recklinghausen bleef bij toeval niet onopgemerkt. Het duel met Hillerheide, ter ere van de 80ste verjaardag van Meyer, werd namelijk door een cameraploeg opgenomen om een portret te maken van de oude speler.

In de 38ste minuut deed Meyer het publiek versteld staan. Op de rand van het strafschopgebied, iets links van het doel, kwam hij in balbezit. 'Ik draaide me om, zette me schrap en schoot uit alle macht op doel. Toen zag ik dat de bal precies in de verre bovenhoek belandde', vertelde Meyer trots.

In die Sportschau werd de goal niet alleen verkozen tot Tor des Monats maar aan het eind van het jaar eveneens tot doelpunt van het jaar 2001. Meyer was er blij mee, maar bleef bescheiden. 'Als ik ook nou ook nog een tweede doelpunt had gemaakt, dan was het pas echt knap geweest', relativeerde hij zijn prestatie. Aan stoppen denkt de 80-jarige voetballer nog niet. 'Als onze lieve God het wil, dan ren ik als 100-jarige nog steeds over het veld', keek de prijswinnaar hoopvol vooruit.