FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 11 januari 2002

Freek de Jonge: tien betalen en negen halen

darktower had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voordat je de DVD boxset van cabaretier Freek de Jonge aanschaft kun je beter even op de site van deze kunstemaker de kleine lettertjes lezen.

De DVD wordt verkocht onder de titel "Alle 10 de Oudejaarsconferences van 1982-2001". Hieronder staan de desbetreffende titels van de conferences, waaronder de titel van Freek's optreden van 2001, "het Laatste Oordeel".

"het Laatste Oordeel" zit er echter niet bij. Maar dat staat nergens. Je komt er pas achter als je 'm hebt opengemaakt. In de doos zit een kartonnetje waarop staat dat je die DVD los moet kopen.

FreekdeJonge.nl zegt er zelf over:
Tenslotte biedt deze box plaats aan de dvd Oudejaarsconference van 2001 Het Laatste Oordeel, welke los verkrijgbaar is.

In feite koop je 9 conferences en een opbergplekje voor die van 2001. De DVDset kost ongeveer € 140, wil je "het Laatste Oordeel" er los bij kopen dan kost dat je 25 euro...

Peuter leed aan vorm van MKZ

Yeti1924 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vorige maand is bij een anderhalf jaar oude peuter uit Stadskanaal hand-, voet- en mondziekte geconstateerd. Ze had blaasjes op de handpalmen, voetzolen en in de mond. De huisarts schreef pijnstillers voor. Na twee weken was het kind nagenoeg hersteld.

Het leek er op dat het kind was besmet met het mkz-virus. Ze had dezelfde verschijnselen als de runderen vorig jaar. Haar moeder kon niet verklaren hoe ze de ziekte heeft gekregen.

De eerste week voelde het kind zich al slapjes en de tweede week kwamen de blaasjes. Ze had geen koorts en was na enige tijd ook weer beter. Hoe ze er aan komt is mij niet duidelijk." volgens huisarts Johan Winter uit Stadskanaal. Er is geen verband met de runderziekte mond- en klauwzeer. Deze ziekte wordt door een heel ander virus veroorzaakt.

Volgens de arts is er geen sprake van een besmettelijke ziekte. De hand-, voet- en mondziekte is het gevolg van een virus dat (gelukkig) niet vaak voorkomt.

Nederlandse man vast in Cairo voor terrorisme

BAZZA had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Egyptische man met de Nederlandse nationaliteit zit sinds mei vorig jaar vast in een gevangenis in Cairo. Dat heeft een woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag bevestigd.

Het gaat om een 43-jarige cameraman die ervan wordt beschuldigd lid te zijn van de extremistische organisatie al-Wa'ad. Die organisatie was van plan aanslagen te plegen op een aantal bekende Egyptenaren, waaronder president Mubarak, de Egyptische minister van Defensie en de groot-imam van de al-Azhar universiteit.

De organisatie zou geld inzamelen voor militaire hulp aan de Palestijnse Hamas en Tsjetsjeense rebellen. Ook zou zij training hebben gegeven in het gebruik van wapens en explosieven.

In Egypte zitten momenteel drie Nederlanders vast, twee daarvan in verband met drugs.

Coulanceregeling MxStream

Krautsurfer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zoals vele al weten gaat KPN per 1 februari 2002 de prijs van MxStream met 23% verhogen. Als je het hiermee niet eens bent dan kun je zonder extra kosten opzeggen.

Helaas was je tot voorheen wel de geinvesteerde kosten voor het modem kwijt. Dat wordt nu anders.

KPN neemt vanaf nu de modems terug en betaald gedeeltelijke de aanschaf prijs terug. Hierbij wordt gekeken naar de aanschaf periode van het modem.

Bouwstop vanwege koninklijk huwelijk

De gemeente Amsterdam en een aantal aannemers liggen met elkaar in de clinch over een bouwstop die de gemeente heeft afgekondigd.

In verband met het huwelijk van kroonprins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta op 2 februari mag er van 23 januari tot en met 3 februari niet worden gebouwd langs de route die het bruidspaar gaat afleggen. Hierdoor moeten ongeveer 25 projecten in de binnenstad twaalf dagen stil worden gelegd.

Aannemers moeten de bouwplaatsen ontruimen en stormvast achterlaten. De gemeente biedt voor de maatregel geen aparte schadevergoeding. Een van de gedupeerde aannemers, BAM Utiliteitsbouw, stelt dat de kosten van een dergelijke bouwstop in de tien- of honderdduizenden (euro's) lopen.

Volgens voorzitter W. van Vonno van de raad van bestuur van Koninklijke BAM NMB worden de kosten nog uitgerekend en kan de gemeente een schadeclaim verwachten. Hij verwacht overigens wel daar in der minne uit te komen. BAM draagt het bruidspaar een warm hart toe. De steigers van de bouwplaats op de Nieuwezijds Voorburgwal zullen voor het huwelijk worden versierd met een gelukwens.

Chatten met Máxima en Willem-Alexander

Honderd mensen mogen via internet vragen stellen aan prins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta. De twee chatten op dinsdag 22 januari van 18.30 uur tot 19.30 uur met deze uitverkorenen via de speciale huwelijkswebsite van de Rijksvoorlichtingsdienst.

Er is inmiddels een vragenregister geopend op de website. Internetbezoekers kunnen hierop tot en met 18 januari, 12.00 uur, een vraag stellen aan het paar.

Uit het totale aanbod zullen maximaal honderd Nederlanders worden uitgenodigd om rechtstreeks te chatten, volgens de RVD vanwege de tijdsduur. Bij het selecteren van de vragen wordt gekeken naar originaliteit en naar vragen die het meest zijn gesteld. De vragen zijn het begin van de rechtstreekse chatsessie.

Schietende agent Coolsingel niet vervolgd

Het Openbaar Ministerie in Rotterdam hoeft de agent die in 1999 tijdens de huldiging van Feyenoord gericht schoot op voetbalfans niet te vervolgen. Het Haagse gerechtshof beslistte dat vandaag.

De getroffen supporters spanden een procedure aan bij het hof om het OM te dwingen de betrokken politieman alsnog te vervolgen.

Na de huldiging van Feyenoord in april 1999 voor het kampioenschap, ontstond een rel op de Coolsingel. Enkele agenten voelden zich zo in het nauw gedreven dat ze hun vuurwapens trokken. Eén politieman vuurde gericht op de voetbalfans en verwondde daarbij vier mensen.

6 mannen zwanger volgens ziekenhuis

Een Brits ziekenhuis gaf donderdag toe dat ze per ongeluk een brief hadden verstuurd naar dertig patiënten met de melding dat deze zwanger waren. Onder de dertig mensen bevonden zich zes bejaarde mannen.

De brieven werden verzonden door een computersysteem dat automatisch brieven genereert om patiënten te melden dat hun operatie is uitgesteld.
"De dame die het systeem bediende heeft simpelweg de verkeerde optie gekozen," aldus de woordvoerder van het Chesterfield and North Derbyshire Royal Hospital.

Geen van de patiënten bleek overigens écht zwanger

80-jarige maakt Duits doelpunt van het jaar

djbobo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De verkiezing van doelpunt van het jaar, gehouden door de Duitse televisiezender ARD in het programma die Sportschau, heeft een opmerkelijke winnaar opgeleverd. Niet Michael Ballack, Claudio Pizarro of Marcio Amoroso ging er met de hoofdprijs vandoor, maar de 80-jarige Kurt Meyer.

De wereldgoal van de speler van Blau Weiß Post Recklinghausen bleef bij toeval niet onopgemerkt. Het duel met Hillerheide, ter ere van de 80ste verjaardag van Meyer, werd namelijk door een cameraploeg opgenomen om een portret te maken van de oude speler.

In de 38ste minuut deed Meyer het publiek versteld staan. Op de rand van het strafschopgebied, iets links van het doel, kwam hij in balbezit. 'Ik draaide me om, zette me schrap en schoot uit alle macht op doel. Toen zag ik dat de bal precies in de verre bovenhoek belandde', vertelde Meyer trots.

In die Sportschau werd de goal niet alleen verkozen tot Tor des Monats maar aan het eind van het jaar eveneens tot doelpunt van het jaar 2001. Meyer was er blij mee, maar bleef bescheiden. 'Als ik ook nou ook nog een tweede doelpunt had gemaakt, dan was het pas echt knap geweest', relativeerde hij zijn prestatie. Aan stoppen denkt de 80-jarige voetballer nog niet. 'Als onze lieve God het wil, dan ren ik als 100-jarige nog steeds over het veld', keek de prijswinnaar hoopvol vooruit.

Jongen met staart geboren

Hanno_de_Hennie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Mensen staan in de rij voor de tempel om een Moslim jongen te bekijken die met een staart is geboren. De mensen geloven dat de 11 maanden oude jongen een re-incarnatie is van een Hindu-God.
De jongen is geboren met een 4 inch lange staart. Dit komt door een genetische afwijking die optrad tijdens de ontwikkeling van de foetus.

De opa van de jongen neemt de baby van tempel naar tempel, waar mensen grif betalen om het jongetje te mogen zien.

Het heelal is turquoise

Astronomen in Maryland zijn eruit: het heelal is turquoise van kleur. Als al het licht tegelijk gezien zou kunnen worden zou het turquoise zijn. Dit ontdekten ze door de kleuren van alle bekende sterrenstelsels te combineren en het gemiddelde te nemen.

Het heelal is volgens de wetenschappers niet altijd overwegend turquoise geweest. Het begon met een blauwe periode, wat overging in groen (nu dus) en zal uiteindelijk rood worden.

Het rood wordt dan veroorzaakt door de vele sterren die als ze oud worden rood kleuren. Net zoals het blauw in het begin werd veroorzaakt doordat sterren blauw zijn als ze jong zijn. Groene sterren zijn er niet, de uitslag van het onderzoek wordt veroorzaakt door de vele andere kleuren samen.

MTV komt met eigen PC

Deepad had ons via de newssubmit het volgende te melden:

MTV komt naar je toe deze lente! En wel met een serie PC's met aanverwante producten. De internationale muziekzender richt zich naar eigen zeggen op jongeren tussen de 18 en 24 jaar die zowel belangstelling hebben voor media als voor techniek.

De computers worden niet door MTV zelf ontworpen en in elkaar gesleuteld, Lan Plus (de maker van Integra computers) gaat dat op zich nemen. De PC's worden onder meer voorzien van een AMD Athlon XP processor, een plat beeldscherm, een DVD- en CD-brander, tuners voor radio en TV en afstandsbediening.

De apparaten worden natuurlijk voorzien van frisse designs en kleurtjes. Bovendien zal MTV de PC's volstouwen met "MTV-specifieke content".

De computers komen in eerste instantie alleen in de VS op de markt, waar ze, het niet misselijke bedrag van, 1800 dollar gaan kosten. MTV kondigde eerder deze week al een digitale muziekspeler aan die maximaal elf uur aan muziek in mp3-formaat kan bevatten.

Vals biljet van 50 Euro duikt op in Limburg

Yeti1924 meldde ons via de newssubmit het volgende:

In Venlo en Maastricht zijn valse biljetten van 50 euro opgedoken. In beide gevallen ging het om kleurenkopieën, aldus de politie.

Gisteravond hielden agenten een 32-jarige man uit Venlo aan die probeerde zijn hamburger bij McDonald's met een vals biljet van 50 euro te betalen. Het personeel ontdekte dat het om namaakgeld ging en haalde de politie erbij.

Een onbekende betaalde woensdagavond zijn pizza in een restaurant aan de Glacisweg in Maastricht met een vals biljet van 50 euro. De winkelbediende accepteerde het biljet en gaf wisselgeld terug. Nadat de klant verdwenen was, ontdekte het personeel pas dat het om een vals biljet ging.

Koninklijke huwelijksreis naar Antillen?

Yeti1924 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Kroonprins Willem-Alexander en Máxima gaan zéér waarschijnlijk op huwelijksreis naar de Nederlandse Antillen. Dat schrijft Franse weekblad Point de Vue, dat in koninklijke kringen altijd goed ingelicht is.

De Rijksvoorlichtingsdienst wilde gisteren de vakantiebestemming van het paar niet bevestigen. Volgens een woordvoerder heeft de prins aangegeven dat het een geheim is en dat zélfs Máxima het niet weet.

Tijdens de overdracht van de Olympische ploeg, afgelopen week, benadrukte Willem-Alexander dat nog eens.

Ammoniaklek : Industriegebied afgezet

Vrijdagmorgen is na een ammoniaklek het industrieterrein Beatrixhaven in Maastricht volledig afgezet. Volgens een woordvoerder van de regionale alarmcentrale is er een nog onbekende hoeveelheid ammoniak weggelekt uit het bedrijf Mora aan de Fregatweg. Een werknemer van Mora is daarbij gewondgeraakt.

De brandweer is ter plaatse met groot materieel. Alle bedrijven die benedenwinds liggen, zijn ontruimd. De sirenes zijn in werking getreden om de omgeving voor het gevaar te waarschuwen.

Omwonenden zijn door de alarmcentrale opgeroepen binnen te blijven en ramen en deuren gesloten te houden.

Tweedaags feest vrienden WA en Máxima

Het weekeinde voor hun huwelijk geven Prins Willem-Alexander en Máxima een tweedaags privé-feest voor vrienden en goede kennissen. Op zaterdagavond 26 januari zal er een groot feest zijn op paleis Noordeinde. De volgende dag staat er voor de gasten een brunch op het programma. Ook zullen de gasten Madurodam bezoeken. Dit hebben diverse bronnen bevestigd.

Het feestweekeinde geldt als een privé-aangelegenheid van het aanstaande bruidspaar. Het bruidspaar heeft ook tientallen vrienden uit het buitenland op het feest gevraagd. De gasten zullen het gehele weekeinde logeren op het paleis. Het is onduidelijk of ook de familie van Máxima tijdens het feestweekend in Nederland is. Na het tweedaagse feest hebben Willem-Alexander en Máxima drie dagen om bij te komen. Op donderdag beginnen de officiële plichtplegingen voor het huwelijk met een diner en bal in het Koninklijk Paleis in Amsterdam.

Man die in botsing kwam met Máxima wil geld

De man die door een botsing met de auto van Máxima Zorreguieta gewond raakte aan zijn been, wil de schade die hij heeft geleden daardoor op haar verhalen. Dat bevestigde de advocaat van de man, H. Loonstein, vrijdag. Hoeveel schade vleeshandelaar G.J. van der Bent uit Wassenaar heeft geleden, is nog onduidelijk.

De advocaat van de man zei dat het grootste deel van de claim zal bestaan uit inkomstenderving. Door de gecompliceerde beenbreuk die de man volgens de advocaat heeft opgelopen, heeft hij sinds het ongeluk medio oktober niet kunnen werken. Van der Bent en de advocaat zijn al sinds november bezig met de zaak.

Na onderzoek concludeerde het OM al dat Van der bent zelf in overtreding was. Nu probeert de Wassenaarder alsnog de schade op de toekomstige prinses te verhalen.

Volgens justitie had de man Máxima voorrang moeten verlenen. Daarbij reed de man op de Leidsestraatweg, een weg die alleen voor bestemmingsverkeer toegankelijk is. Verder zou hij te hard hebben gereden. De verloofde van de kroonprins treft geen blaam, aldus het OM.

Meisje moest van hoteleigenaar wasdroger in

Een Franse hoteleigenaar die een leerlinge liet meedraaien in een industriële wasdroger, is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van zes maanden en een boete van 457 euro. Ook moet hij een schadevergoeding van 1219 euro betalen aan het meisje.

In het bewuste hotel werd het meisje op regelmatige basis beledigd en geslagen door de eigenaar. Begin 2001 dwong de man zelfs het meisje in de wasdroger te gaan zitten en zette deze vervolgens aan.

Pas enkele maanden later deed de leerlinge aangifte na een nieuw incident. Zij moest toen saus oplikken die zij op de grond had laten vallen. Tijdens het proces vertelde zij de rechter dat zij erg veel pijn had toen zij meedraaide in de wasdroger.
Zij heeft overigens inmiddels ontslag genomen bij het hotel-restaurant.

PvdA: Bemiddeling voor CAO kinderopvang

De PvdA wil dat er een bemiddelaar wordt aangesteld in het conflict tussen de vakbonden en werkgevers in de kinderopvang. Leden van Abvakabo FNV en CFO voeren al weken actie voor een nieuwe CAO. De PvdA is van mening dat goede kinderopvang een maatschappelijk belang is.

PvdA-Kamerlid Hamer wil daarom dat er iemand wordt gevonden die de strijdende partijen weer aan tafel kan krijgen om met hen tot een oplossing te komen. Namen hiervoor wilde ze vrijdagochtend niet noemen.

De onenigheid gaat vooral over salaris en functiewaardering. De werkgevers bereikten donderdag wel al een akkoord met de kleine vakbond De Unie.

Cheerleaders klagen 29 footballteams aan

De cheerleaders van het American Football team Philadelphia Eagles slepen de spelers van 29 teams voor de rechtbank. De meisjes ontdekten dat ze al jaren bespied worden door een gaatje in de muur van hun douche.
Het piepgaatje zou een goed bewaard "geheim" zijn geweest bij de bezoekende ploegen. Door het gaatje konden de spelers van de tegenpartij de cheerleaders begluren, terwijl ze naakt onder de douche stonden.

De sportmannen gapen al sinds 1983 naar de cheerleaders van Philadelphia. Susette Walsh gewezen kapitein van de cheerleaders ergert zich vooral aan het feit dat volwassen mannen zich zo kinderachtig gedragen. Twee teams worden niet aangeklaagd: de Eagles, die de kamer met het piepgaatje nooit gebruikten en the Jacksonville Jaguars.

Medi@Watjzer bedankt voor het insturen en vertalen.

Internetters maken alternatief spoorboekje

Boze internetters zijn benadeelde NS-treinreizigers te hulp geschoten met een zelf ontwikkeld online spoorboekje. Het spoorboekje dat de NS zelf online heeft staan is namelijk niet meer beschikbaar voor mensen zonder Microsoft Explorer op hun computer.

Alle gebruikers met een ander type internetbrowser kunnen hierdoor geen gebruik meer maken van de NS-service, aldus een woordvoerder van de nieuwe site spoorboekje.nl waarop de nieuwe service wel voor iedereen toegankelijk is.

"Gebruikers van Apple, Linux en Palm Pilot voelen zich door de Nederlandse Spoorwegen in de steek gelaten. Maar in een van de nieuwsgroepen besloten drie internetliefhebbers de handen ineen te slaan." In slechts een paar dagen tijd werd een nieuwe site ontwikkeld die voor iedereen, met welke browser hij of zij ook werkt, beschikbaar is.

Verkleed als Bin Laden: 17 hechtingen

Een man uit Nieuw-Zeeland zal zich voortaan nog een keer extra bedenken alvorens weer naar een gemaskerd bal te gaan. Hij besliste om verkleed als Bin Laden een carnavalsbal te bezoeken. De rest van de feestende menigte kon dat echter niet waarderen. De plagerijtjes die begonnen met 'President Bush is je aan het zoeken' liepen aardig uit de hand.

Naar mate de avond vorderde en het alcoholgehalte steeds hoger werd, werd de 'would be'-Bin Laden op een gegeven moment op de grond gegooid. De 'feestende' menigte begon vervolgens te slaan en te schoppen op de man. Het resultaat: 17 hechtingen.

"Het was maar een grap" verklaarde de 24-jarige man aan het weekblad New Zealand Truth. Wat hij absoluut niet kon begrijpen was dat op hetzelfde feest twee mensen zich als duivels hadden verkleed, die de avond zonder kleerscheuren overleefden. "En de duivel - die is toch nog boosaardiger dan Bin Laden ooit kan worden?", aldus een vertwijfelde man.

Medi@watjzer bedankt voor het submitten.

Eerste begin vredesmacht Afghanistan

Met slechts 2 dagen vertraging is de Nederlands-Duitse voorhoede van de internationale vredesmacht voor Afghanistan aangekomen in de hoofdstad Kabul. Dit transport vertrok donderdagavond vanuit Turkije in twee Nederlandse vliegtuigen.

Het eerste Hercules transportvliegtuig landde vanochtend op de luchthaven Bagram bij Kabul en werd vrij snel gevolgd door een tweede. De zeventig Duitse, twee Oostenrijkse en dertig Nederlandse militairen blijven voorlopig nog op het vliegveld, waar ze andere transportvliegtuigen zullen uitladen. In de loop van vandaag worden nog twee Antonovs uit Azerbeidzjan verwacht. Deze vliegtuigen brengen militair materieel en voertuigen naar Afghanistan.

Voor de eerstvolgende drie maanden zal de troepenmacht geleid worden door Groot-Brittannië. Er doen in totaal zeventien landen mee aan de vredesmacht voor Afghanistan. Op Nieuw-Zeeland na zijn dat allemaal Europese landen.

Minister wil geen leger tegen drugs

Michael Wensing had ons via de newssubmit het volgende te melden: Minister Korthals van Justitie is niet voor het inzetten van het leger om drugssmokkel via luchthaven Schiphol te bestrijden. "Daar zijn de militairen helemaal niet voor opgeleid", zo zei hij donderdagavond.

Hij reageert hiermee op Schiphol-directeur Cerfontaine die eerder op de dag liet weten wel voor legerinzet te zijn. "De luchthaven wordt geschaad door de berichten dat drugssmokkelaars nu ongehinderd Nederland kunnen binnenkomen." Door gebrek aan cellen en gevangenispersoneel worden gesnapte bolletjesslikkers geregeld met een dagvaarding op zak weer weggestuurd.

De vakbonden voor militair personeel zijn verdeeld over de eventuele inzet van militairen bij de bestrijding van drugssmokkel via Schiphol. Politieke partijen, met name CDA en D66, vinden dat het leger ingeschakeld moet worden.

De ACOM, onderdeel van de vakbond CNV, vindt de plannen grote onzin. "Het leger is geen Haarlemmerolie dat je overal voor kunt gebruiken", zegt woordvoerder Van der Linden.

"Militairen hebben een hele andere opleiding gevolgd dan penitentiaire inrichtingwerkers. Zij zijn niet opgeleid om gevangenen te bewaken." Zijn collega van de AFMP, T. Heerts, ziet wel mogelijkheden.

Eerder heeft de vakbond, onderdeel van de FNV, gepleit voor de oprichting van een nationale garde die als een soort intensive-care voor veiligheid zou moeten opereren. Tussen de 5000 en 10.000 leden van de brandweer, politie, marechaussee en andere hulpverleners zouden daar deel van moeten uitmaken.

"Bij grote evenementen of rampen zou de garde ingeschakeld kunnen worden. Wat mij betreft valt de tijdelijke bewaking van verdachten op Schiphol daar ook onder", aldus Heerts van de AFMP. De politiek moet wel prioriteiten stellen, zegt hij. Wanneer legereenheden op de luchthaven worden ingezet, kan dat bijvoorbeeld gevolgen hebben voor de inzet van personeel in Bosnië.

Er is volgens een defensiewoordvoerder tussen het het ministerie van Defensie en Justitie nog niet officieel overlegd over de eventuele inzet van het leger. Wel is op Defensie intern gesproken over de situatie op Schiphol.

Justitie is bezig met een plan van aanpak. Door de toename van het aantal bolletjesslikkers is niet voor alle aangehouden smokkelaars een cel beschikbaar. Eind november kregen de douane en het zogenoemde Schiphol-team, tot ergenis van de medewerkers, daarom van Justitie de opdracht terughoudend te zijn bij de aanhouding van drugssmokkelaars.

Hoofdofficier van Justitie in Haarlem, H. Wooldrik, waar Schiphol onder valt, noemde dit in een brief aan de top van het OM 'onaanvaardbaar'. Ook de Tweede Kamer eist dat Korthals ingrijpt.

Playboyfoto's Kelly lekken uit

Mokkelaar en CoNNaiZ hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ze kampen bij Playboy met een groot lek. De foto's van Kelly, die pas over een week in de winkels zouden moeten liggen, hebben zich namelijk via email reeds een weg gebaand naar vele internetters. Ze staan op dit moment al op meerdere plekken online op het web.

Wat Playboy gaat doen met alle nummers die straks in de winkels blijven liggen is nog onbekend. Het februarinummer verschijnt namelijk in verhoogde oplage, en het is zeer waarschijnlijk dat dit lek roet in het eten gooit voor Playboy.

Bij deze het verzoek om de thread niet vol te gaan spammen met URL's, laat de mensen zelf maar zoeken.
Op het forum bijvoorbeeld.

Mogelijk opnieuw varkenspest in Spanje

ikke_ook had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het noordoosten van Spanje zijn opnieuw twee vermoedelijke gevallen van varkenspest geconstateerd. Experts vermoeden de ziekte bij twee bedrijven in de Catalaanse provincie Osona.
De autoriteiten zijn al begonnen met het afmaken van honderden varkens op de bedrijven, zo meldden Spaanse media donderdag op basis van een officiële verklaring van de regionale Catalaanse regering.

Als de gevallen worden bevestigd, komt het totaal aantal besmette bedrijven in Osona op zes. Een maand geleden werd varkenspest geconstateerd bij vier andere bedrijven in de regio. Toen liet de overheid 3000 varkens ruimen.

De Catalaanse autoriteiten hebben aangekondigd een van de twee bedrijven sancties op te gaan leggen. De bedrijfsleider in Manlleu zou hebben geprobeerd de ziekte van zijn 219 varkens te verbergen voor inspecteurs van de Catalaanse regionale regering.

Ook start de veterinaire dienst van Catalonië een onderzoek tegen de eigenaar van het andere mogelijk besmette bedrijf. De ziekte zou bij de varkens op de veehouderij in Folgueroles (1762 varkens) al eerder zijn geconstateerd. Toch werden toen geen maatregelen getroffen, aldus de Spaanse krant La Vanguardia.

De Catalaanse regering wacht nog op officiële bevestiging door een laboratorium in de Spaanse hoofdstad Madrid. Het is onduidelijk wanneer die verwacht wordt.

In juni werd de ziekte bij negentien bedrijven in de noord-Spaanse regio vastgesteld.

Celstraffen geëist wegens doodslaan kind

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag voor de rechtbank in Rotterdam straffen van vier en acht jaar geëist tegen de ouders van een doodgeslagen kind. Het 8-jarige meisje werd in december 2000 door een arts gevonden in haar ouderlijke woning in Rotterdam.

De hoogste straf eiste het OM tegen de moeder. Justitie acht bewezen dat zij haar kind zo hard heeft geslagen, dat het meisje is overleden aan de verwondingen. De vader zou te weinig hebben gedaan om de dood van het meisje te voorkomen en daarom moet de man vier jaar achter tralies, aldus het OM.

Politieagenten, ambulanceverplegers en een huisarts schrokken hevig toen ze twee jaar geleden even voor Kerstmis de woning in Rotterdam-Zuid betraden. In de woonkamer lag het overleden 8-jarige meisje met over haar gehele lichaam blauwe plekken. Vader en moeder werden meteen aangehouden.

Al snel verklaarde de moeder op het politiebureau haar dochter "vreselijk" te hebben geslagen. Vader gaf ook toe een paar meppen te hebben uitgedeeld, maar alleen corrigerend en niet zo hard en veel als moeders.

Volgens justitie is het kind na de afranseling naar haar lege kamer gestuurd en hebben vader en moeder niet meer naar haar omgekeken. Pas uren later is de vader gaan kijken. Dat het toen al te laat was, werd snel duidelijk.

Wat precies de doodsoorzaak van het kind is, werd tijdens de zitting niet duidelijk. Deskundigen zijn daarover van mening verdeeld. Een patholoog stelt dat op het lichaam zoveel blauwe plekken aanwezig waren, dat het kind daaraan moet zijn overleden.
Een traumatoloog betwist dat en meent dat de blauwe plekken niet het overlijden hebben veroorzaakt. Waaraan het meisje dan wel is overleden, kan hij niet zeggen. Justitie schaart zich achter de visie van de patholoog.

De advocaten van de twee wendden in hun pleidooien het verschil in zienswijze aan om hun cliënten vrij te pleiten. Volgens hen is er geen causaal verband tussen de dood en de mishandeling. De advocaat van de vader voerde verder aan dat zijn cliënt alleen wat corrigerende meppen had uitgedeeld.

De rechtbank doet op donderdag 24 januari uitspraak.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.