Buitenwijken Sydney worden geëvacueerd

Nadat er nog meer branden zijn uitgebroken hebben de authoriteiten in de Australische stad Sydney opdracht gegeven om de buitenwijken van de stad te evacueren. OMdat er een harde wind staat rukt het vuur snel op naar de huizen.

Eerder op de dag werd er nog een advies uitgegeven voor de burgers om hun huizen niet te verlaten. In een park in de noordelijke buitenwijk Pennant Hills brak dinsdag een nieuwe brand uit. Ook in Kurajong is brand ontstaan, evenals in het vakantieoord Sussex Inlet, 120 kilometer zuidelijker.

Sinds kerst zijn rondom Sydney al enkele grote bosbranden, maar het is voor het eerst dat in de noordelijke woonwijken brand uitbreekt. De nieuwe brand, die 20 kilometer van het stadscentrum woedt wordt door de brandweer ,,zeer ernstig'' genoemd.

,,Er is een hoop paniek. Mensen willen evacueren'', aldus een woordvoerder van de brandweer. Hij zei dat het nog onbekend is hoe de nieuwe brand is ontstaan. De afgelopen dagen zijn al zeker 150 huizen en 250.000 hectare bos in vlammen opgegaan. Acht mensen zijn gearresteerd op verdenking van brandstichting.