Seriemoordenaar krijgt bijzondere bijstand

BAZZA had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De psychisch gestoorde seriemoordenaar Willem van E. (60) heeft bij de gemeente Slochteren bijzondere bijstand aangevraagd om de huur van zijn boerderij aan de Hoofdweg in Harkstede te kunnen betalen. De eigenaar van de horrorwoning probeerde bij de Groningse rechtbank het huurcontract met Van E. te ontbinden.

De rechtbankpresident vond dat er geen reden was de overeenkomst te stoppen. Van E. betaalt, ondanks dat hij in de gevangenis zit, gewoon zijn huur.

De uitkering van het Beest van Harkstede wordt binnenkort stopgezet, dus is hij op zoek naar een andere manier om de 750 gulden huur te betalen. Ondanks het feit dat de moordenaar van drie Groningse straatprostituees waarschijnlijk nooit meer op vrije voeten komt, weigert hij de huur op te zeggen. Van E. wil pas van de boerderij af als hij 4000 gulden van de huisbaas krijgt, zijn hoogste bod is 2000 gulden aan oprotpremies.

De gemeente Slochteren ziet er geen probleem is als de seriemoordenaar om bijzondere bijstand vraagt. Een woordvoerdster: ,,Wij behandelen iedereen zonder aanziens des persoons, in dit soort zaken moeten we emoties en feiten gescheiden houden".