FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 19 december 2001

Dronken tramconducteur opgepakt

De politie heeft woensdagavond een 31-jarige dronken tramconducteur aangehouden in Amsterdam West. De conducteur kwam terug van een feestje en vond dat zijn collega, die overigens wel aan het werk was, te lang op het eindpunt van lijn 7 bleef staan.

Hij liep naar het gebouwtje waar zijn collega aan de koffie zat om hem aan te sporen verder te rijden en dreigde er anders zelf met de tram vandoor te gaan. De man deed dat na dat zijn collega kennelijk niet snel genoeg reageerde daadwerkelijk en passagiers die in de tram zaten te wachten probeerden de dronkaard tegen te houden. Er ontstond een worsteling waarbij een 31-jarige passagier gewond raakte. De man is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.

Kunstbeen eindelijk terug

Ren Dieleman, een man uit Breda, heeft alsnog zijn kunstbeen teruggekregen. Een plaatsgenoot bracht het been woensdagochtend naar de politie in Breda.

Dieleman raakte het been in de nacht van 30 november kwijt toen hij in het centrum van Breda door enkele mannen werd overvallen bij het verlaten van een café. Hij probeerde zijn belagers weg te jagen door hen te schoppen. Bij het schoppen schoot echter zijn kunstbeen los. De rovers namen de benen, of liever gezegd het been : Ze gingen er vandoor met het rechteronderbeen van de Bredanaar.

De man die het been woensdag naar de politie bracht, zei dat hij het enkele weken geleden al bij de lift van zijn flat had gevonden en had meegenomen naar huis. Vervolgens las de man het verhaal over het kunstbeen in de plaatselijke krant, besloot hij ermee naar de politie te gaan.

Meer asielzoekers met automatische verblijfsvergunning

Southpole had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgend jaar zal het aantal asielzoekers, dat automatisch een verblijfsvergunning krijgt, stijgen doordat de Immigratiedienst de afhandeling van 30.000 bezwaarschriften tijdelijk heeft opgeschort. Hierdoor zal een deel van deze procedures de maximale termijn van drie jaar voor de afhandeling van de asielprocedure overschrijden. De Vereniging Vluchtelingenwerk Nederland en advocaten die zijn gespecialiseerd in asielrecht maakten dat vandaag bekend.

Een IND-woordvoerder bevestigt desgevraagd het opschorten van de 30.000 procedures, maar verwacht dat de achterstand in afhandeling van bezwaarprocedures volgend jaar september zal zijn weggewerkt. Volgens juristen die gespecialiseerd zijn in vreemdelingenrecht kan dat nooit het geval zijn. Zij menen dat vooral bezwaarschriftprocedures uit 1998/1999 zijn opgeschort, en sinds het besluit tot opschorting is in 90% van hun dossiers nog géén bezwaarschrift weer in behandeling genomen.

Zo'n 1.500 tot 2.000 asielzoekers kregen volgens de IND afgelopen jaar automatisch een verblijfsvergunning, doordat de drie jaar van de wettelijke termijn waren overschreden.

éénmalige bijzondere maatregel

Vluchtelingenwerk pleit voor een éénmalige bijzondere maatregel voor asielzoekers. Vluchtelingen afkomstig uit landen waar recentelijk oorlog is gevoerd of waar de mensenrechten ernstig zijn geschonden, zouden een verblijfsvergunning moeten krijgen indien zij langer dan drie jaar in Nederland zijn. Vandaag voerde vluchtelingenwerk voor dit standpunt actie in 140 gemeenten.

Dordtse flatmoord blijkt roofmoord

De schokkende, bloedige, drievoudige flatmoord in Dordrecht blijkt een roofmoord te zijn geweest.

De Dordtse bejaardenverzorgster Wilma van Griensven (39), haar dochter Linda (16) en haar Turkse vriend Ismael Yilmaz (17) blijken te zijn geliquideerd door één van de drie mannen die de flatwoning binnendrong. De buit van de levensverwoestende misdaad bedroeg 700 gulden, wat sieraden en een spelcomputer.

Justitie legt de drie Schiedamse verdachten, variërend in leeftijd van 19 tot 33 jaar moord ten laste. Waarschijnlijk dachten de verdachten dat er in de woning veel geld was te halen omdat de 35-jarige bewoner handelde in spelcomputers. De verdachten kenden de man uit de computerwereld.

De 35-jarige man kon aan het drama ontkomen doordat hij zichzelf wist te ontdoen van de touwen waarmee hij was vastgebonden. De verdachten lieten een 11-jarig meisje ongemoeid omdat zij lag te slapen in haar kamer en niets van de roof had gemerkt.

Inval bij internetprovider door Buma/Stemra

De E-business site Emerce meldt dat de Opsporingsdienst van Buma/Stemra vanochtend een inval gedaan heeft bij internetprovider Startpoint Internet in Amsterdam. De servers die gebruikt zouden worden voor het illegaal verspreiden van muziekbestanden zijn inbeslaggenomen. Er zijn twee verdachten aangehouden.

Volgens een anonieme bron is een van de getroffen sites NewAlbums.org. Deze homepage ligt er inmiddels uit. De site van de betreffende provider, Startpoint Internet, is eveneens niet te bereiken.

De commerciële site NewAlbums.org bood consumenten de mogelijkheid complete mp3-albums en cd-covers te downloaden. Daarvoor moest worden opgebeld naar een 0906-nummer (kosten: 0,70 eurocent per minuut).

Jomanda wordt niet vervolgd

Jomanda zal niet worden vervolgd wegens haar 'adviezen' aan tv-actrice Sylvia Millecam. Jomanda zou haar ervan overtuigd hebben dat ze niet aan kanker leed.

Volgens het OM heeft het vooronderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg geconcludeerd dat Jomanda geen strafbare feiten verweten kunnen worden.

In 2000 kwam Jomanda al in het nieuws omdat ze een merkwaardig recept tegen kanker op haar website had gezet. In oktober meldde het medium dat ze een boek over Millecam wilde schrijven.

Molukken: Weer aanslag op Christenen

In een boot nabij Ambonstad op de Molukken zijn gisteren 9 christenen doodgeschoten. De slachtoffers werden beschoten door mannen in een speedboot. Het sectarisch geweld op Ambon vindt vaker op zee plaats. Op 12 december ontplofte een bom op een boot met christenen. Hierdoor kwamen 7 mensen om. In november schoten schutters in een speedboot 3 passagiers van een ander vaartuig dood.

De gevechten tussen christenen en moslims op de Molukken hebben al meer dan 5000 levens geëist. Ongeveer een 1/2 miljoen mensen zijn op de vlucht geslagen sinds het geweld in januari 1999 uitbrak.

Haselhoef als columnist voor Gay Krant

Kayuk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

"Ik vind dat geestelijken, van welke religie dan ook, zich meer bewust moeten zijn van de impact van hun woorden op jonge randgroepdebielen". Een zin afkomstig van Abdullah R.F Haselhoef uit de gaykrant die a.s donderdag verschijnt.

De gaykrant trok voor haar dubbeldikke kerstnummer Haselhoef als opmerkelijke columnist aan. Haselhoef lag enige tijd geleden onder vuur omdat hij zei dat homo's onder bepaalde omstandigheden, volgens de Koran, ter dood zouden mogen worden gebracht. Later trok hij deze uitlating terug, hij had zich vergist.

Naar aanleiding van zijn uitspraken ontstond ook een discussie over de vraag of hij zich wel terecht imam mag noemen. Onlangs kwam Haselhoef in het nieuws omdat hij het slotwoord schreef voor de heruitgave van Pim Fortuyn's boek Tegen de islamisering van Nederland.

Vanavond doet Haselhoef ook weer van zich spreken op tv. In het programma 'De firma Interview' wordt Haselhoef door 3 interviewers het hemd van het lijf gevraagd. Journalist Arjan Visser, programma-maker Samira Abbos en schrijver Stephan Sanders ondervragen de islamitisch geestelijk raadsman ieder 10 minuten. (23.08-23.48 uur Nederland 3)

Niki Lauda even terug in F-1 wagen

Drievoudig wereldkampioen Niki Lauda stapt op 52-jarige leeftijd weer in een formule-1-wagen. De teambaas gaat 13 januari op het circuit van Valencia rijden. Niet om te oefenen voor een race, maar om de nieuwe auto van zijn renstal Jaguar zelf te testen.

Lauda zegt dat hij gewoon beter begrijpt hoe de wagen functioneert, maar waarschuwde dat van hem geen ronderecord moet worden verwacht. Het is niet zijn bedoeling Eddie Irvine en Pedro de la Rosa er van langs te geven. Het gaat hem puur om de technische details.

Jaguar presenteert de auto voor 2002 op 4 januari en begint drie dagen later met testen.

"Somalië volgende doelwit VS"

Een Duitse functionaris, die anoniem wil blijven, heeft gezegd dat de Verenigde Staten óp zeker militair zullen gaan optreden in Somalië: "Het is niet een kwestie van of, maar wanneer en hoe", zei de man. Hij deed zijn uitlatingen na een beraad van de NAVO-ministers van Defensie. De Amerikaanse minister Rumsfeld deed bij dat beraad verslag van de ontwikkelingen in de strijd tegen het terrorisme.

In Somalië, waar al jaren een burgeroorlog heerst, zou de terroristische beweging van bin Laden ,Al Qaeda, meerdere basis hebben. De Amerikanen zeggen voor een actie tegen het terrorisme van Al Qaeda géén permissie van de VN nodig te hebben, want elk land mag zich verdedigen. En de VS beschouwt zich in oorlog met het terrorisme van Al Qaeda.

Turkse vice-premier komt naar Den Bosch

Op 5 januari houdt de Turkse Federatie Nederland (TFN) een politieke bijeenkomst in de Brabanthallen in Den Bosch. De vice-premier en leider van de rechts-extreme Nationalistische Actiepartij (MHP) van Turkije, Devlet Bahçeli, zal het congres toespreken. De bijeenkomst is het jaarlijkse congres van de overkoepelende organisatie van de Turkse rechts-extreme Grijze Wolven.

Het Comité Stop de Grijze Wolven beschouwt de organisatie als een extreem-nationalistische beweging met fascistische trekken en openlijke verbindingen met het criminele milieu in Turkije en Europa.

De TFN staat bekend als een mantelorganisatie van de MHP, die in het Turkse parlement zit. Volgens de Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD) is de TFN pleitbezorger van de Turkse belangen in Nederland. De BVD noemt het illustratief voor de nauwe banden tussen beide organisaties dat de MHP zich tijdens het laatste TFN-congres in Nederland heeft bemoeid met de verkiezing van bestuursleden.

Volgens het 'Comité Stop de Grijze Wolven' is MHP aan de macht komen door een onvervalste, agressieve nationalistische politiek ten opzichte van de Koerdische minderheid. Het Comité verzet zich fel tegen de bijeenkomst. Of dat zin heeft valt te betwijfelen want de organisatie is in Nederland niet verboden, dus mogen zij ook een zaal huren en een bijeenkomst houden. De politie van Den Bosch is op de hoogte er ziet geen reden zich zorgen te maken. De bijeenkomsten van de TFN worden meestal door ongeveer 3000 aanhangers bezocht. Dit is ongeveer een 1/4 van het aantal geschatte aanhangers van de Grijze Wolven in Nederland.

Amsterdam: Koninginnedag géén zuipfestijn

Het college van B&W van Amsterdam komt met een serie maatregelen die aan het zuipfestijn met Koninginnedag een einde moeten maken. De hoofdstad wil het massale gebruik van alcohol bij grote evenementen flink inperken.

Op 30 april mogen mensen nog slechts met één blikje of glas bier over straat. Tot nu toe mochten mensen maximaal zes blikjes (een sixpack) bier bij zich hebben. Op straat mag alleen nog maar zogeheten evenementenbier (alcoholpercentage 2%) worden verkocht. Tevens bekijkt het college de mogelijkheden om de verkoop van bier, breezers en soortgelijke drankjes op Koninginnedag in winkels te verbieden.

R&B Trio Destiny's Child toch niet uit elkaar

Medi@watjzer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Fok! berichtte enkele weken geleden dat de leden van Destiny's Child overwogen om een jaar uit elkaar te gaan. Nu hebben zij hun plannen om een tijd te splitten aan de kant geschoven.

De dames maken in het voorjaar van 2002 nog een tournee, onder andere naar Nederland. Ook beginnen ze komend jaar aan een nieuw studioalbum. Solange, het jongere zusje van Beyoncé Knowles, zal daar ook aan meewerken. Een paar dagen terug waren er nog geruchten dat zij de groep permanent zou komen versterken.

Tenslotte gaat de band ook niet uit elkaar, de meiden werken tussendoor wel hard aan diverse soloprojecten. Beyoncé Knowles is volgende zomer te zien in de nieuwe Austin Powers –film. Michelle en Kelly brengen in de loop van 2002 een solo-album uit.

Oud muntgeld doet het goed

Slayher had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Met de euro op nog minder dan twee weken afstand zijn de prijzen die worden betaald voor sommige munten de afgelopen maanden tot enorme hoogte gestegen.
Munthandelaren in het hele land noemen de toenemende vraag naar stuivers, dubbeltjes, kwartjes, guldens, rijksdaalders en vijfguldenmunten "ver boven alle verwachtingen".

Voor één van de 100.000 vijfjes die in 1998 zijn geslagen krijg je nu al 35 gulden, dat was een paar maanden geleden 20 piek.

Rijksdaalders uit de jaren negentig 'doen' volgens de handelaren ook minimaal tien tot twintig gulden. Ook het speciale Euro2000 vijfje, dat vorig jaar is geslagen, is zeer in prijs gestegen.

Seriemoordenaar krijgt bijzondere bijstand

BAZZA had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De psychisch gestoorde seriemoordenaar Willem van E. (60) heeft bij de gemeente Slochteren bijzondere bijstand aangevraagd om de huur van zijn boerderij aan de Hoofdweg in Harkstede te kunnen betalen. De eigenaar van de horrorwoning probeerde bij de Groningse rechtbank het huurcontract met Van E. te ontbinden.

De rechtbankpresident vond dat er geen reden was de overeenkomst te stoppen. Van E. betaalt, ondanks dat hij in de gevangenis zit, gewoon zijn huur.

De uitkering van het Beest van Harkstede wordt binnenkort stopgezet, dus is hij op zoek naar een andere manier om de 750 gulden huur te betalen. Ondanks het feit dat de moordenaar van drie Groningse straatprostituees waarschijnlijk nooit meer op vrije voeten komt, weigert hij de huur op te zeggen. Van E. wil pas van de boerderij af als hij 4000 gulden van de huisbaas krijgt, zijn hoogste bod is 2000 gulden aan oprotpremies.

De gemeente Slochteren ziet er geen probleem is als de seriemoordenaar om bijzondere bijstand vraagt. Een woordvoerdster: ,,Wij behandelen iedereen zonder aanziens des persoons, in dit soort zaken moeten we emoties en feiten gescheiden houden".

ƒ18 miljoen voor wereldkampioen

Het voetballand dat het wereldkampioenschap voetbal wint in 2002 krijgt van de FIFA een cheque ter waarde van ruim 18 miljoen gulden (8,27 miljoen euro). Dat heeft de FIFA dinsdag besloten tijdens een vergadering in Zürich.

Ter vergelijking : in 1998 was de prijs voor wereldkampioen Frankrijk 'slechts' 10 miljoen gulden. Het totaal bedrag wat de 32 deelnemende landen mogen verdelen is ruim 290 miljoen, dat is een stijging van ongeveer 51 procent.

Feyenoord wil clubs aansprakelijk stellen

Feyenoord wil Roda JC en NEC aansprakelijk stellen voor de langdurige blessures van Ramon van Haaren en Pieter Collen. Voorzitter Jorien van den Herik kondigt stappen aan in zijn column in de Feyenoordkrant.

De twee verdedigers kwamen afgelopen zomer over naar de Rotterdammers, maar hebben nog nauwelijks voor hun nieuwe club gespeeld. Ze hebben voortdurend last van een blessure. Collen heeft last van een onwillige buikspier. Van Haaren is maandag opnieuw geopereerd aan zijn knie.

Volgens Feyenoord gaat het om oude kwetsuren die Van Haaren en Collen al bij hun vorige werkgevers opliepen.
Van den Herik wil eerst bij de KNVB bekijken of de risico's zijn afgedekt voor de 'verborgen gebreken' die bij de spelers pas in een later stadium aan het licht kwamen. Bij de medische keuring rond de transfers was er nog niets aan de hand.

De Feyenoord voorzitter maakt de vergelijking met huizenkopers, die wel wettelijk beschermd zijn tegen 'verborgen gebreken' na de koop.

Geen straf voor gifmengster

De rechtbank in Arnhem heeft woensdag de 54-jarige G.T. uit Ede schuldig bevonden aan een poging tot moord op haar schoonzus. De vrouw, ook wel de gifmengster van Ede genoemd, krijgt echter geen straf omdat ze momenteel al een tbs-behandeling krijgt.

De rechtbank sprak de vrouw vrij van andere verdenkingen van vergitiging, onder andere op haar broer. Dit vanwege gebrek aan bewijs.

In 1997 werd de vrouw door de rechter al veroordeeld tot 3 jaar cel met tbs wegens poging tot vergiftiging van haar man. Toendertijd werd zij ook al van een andere zaak vrijgesproken, namelijk de moord op haar beide schoonouders. Tijdens haar tbs-behandeling bekende ze echter dat ze hen wel had vermoord, wederom door vergiftiging. Zij vertelde ook aan haar behandelaars dat zij bij haar dochter en schoonfamilie medicijnen door het eten had gedaan.

Tyson is wederom bad-boy

De Amerikaanse ex-wereldkampioen boksen Mike Tyson is opnieuw verwikkeld in een politie-onderzoek in New York. Hij zou afgelopen weekend een ex-bokser hebben neergeslagen bij het verlaten van een nachtclub. Het is de zoveelste keer dat Tyson in opspraak raakt. Eerder zat hij al drie jaar achter de tralies voor verkrachting. Ook was hij al eerder betrokken bij een vergelijkbare vechtpartij op straat met een collega-bokser.

Meer gevallen van kinkhoest

Kinkhoest steekt weer de kop op in Nederland. De afgelopen weken zijn er ruim achthonderd ziektegevallen gemeld, en dat is een verdubbeling vergeleken met wat normaal is voor deze tijd van het jaar.

Zuigelingen worden ingeënt tegen kinkhoest, maar pas afgelopen zomer is een programma van start gegaan om kinderen van vier jaar nog eens extra in te enten tegen de ziekte. Waarschijnlijk zal het aantal gevallen de komende jaren dan ook weer dalen.

Google snuffelt in postordercatalogi

Zoekmachine Google heeft de experimentele zoekdienst ‘Google Catalogs’ geopend die snuffelt in ruim zeshonderd catalogi en folders van Amerikaanse postorderbedrijven. In het antwoordenlijstje staan geen teksten, maar details uit een papieren catalogus.

Tegenover Voelspriet laat Google weten dat er nog geen plannen zijn voor een zoekdienst naar de inhoud van Nederlandse catalogi, zoals Neckermann, Wehkamp, Conrad of Overtoom. "We willen eerst kijken hoe Catalogs wordt ontvangen door het Amerikaanse publiek," aldus een woordvoerder. Zoeken naar ‘netherlands’ laat de kleren zien van wielrenner Erik Dekker (World Cycling Productions), de KomKom-schaal van J. Vennix , speciaal inpakpapier uit Nederland, een puzzelspel van M. Oskar uit Deventer en een snoerontwar-apparaat.

Doelgroep van de nieuwe dienst is de (kapitaalkrachtige) surfer die beschikt over een breedbandverbinding, want pas dan komen de pagina’s uit de catalogi snel op het scherm. Voorlopig rekent Google de postorderbedrijven geen cent voor opname in de zoekmachine. Bedrijven die handelen in drank, tabak of vuurwapens zijn uitgesloten.

Voor verdere details over Google Catalogus
Voelspriet

Opnieuw Bin Laden-video

CNN meldt dat speciale Amerikaanse eenheden in Afghanistan meer videobanden hebben gevonden van de Saoedische terrorist Osama bin Laden en zijn Al Qaida-netwerk. Dit heeft president Bush tegen leiders van het congres gezegd. De tapes worden nu nog bestudeerd door de Amerikaanse inlichtingen- en onderzoeksdiensten, zo meldde de Amerikaanse president. Vorige week donderdag gaf de regering Bush een videoband vrij waarop Bin Laden zich verheugd toont over de aanslagen van 11 september. Wanneer en of de nieuwe beelden worden vrijgegeven, kon Bush nog niet zeggen. De Amerikaanse president gaf voor het congres toe dat de Amerikanen het spoor van Bin Laden voorlipg bijster zijn.

Medi@Watjzer had dit via de newssubmit te melden en hij of zij heeft de moeite genomen het geheel te vertalen voor Fok!

Kouderecord gebroken in Roemenië

Medi@Watjzer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wie dacht dat het bij ons de voorbije dagen koud was, mag blij zijn dat hij of zij niet in het Roemeense Transsylvanië woont! In de voormalige thuishaven van Dracula werd gisteren immers het kouderecord gebroken. In de stad Miercurea Ciuc bedroeg de temperatuur gisteren overdag min 31,2°C. De koudegolf zorgt er voor veel problemen omdat brandstof voor de centrale verwarmingen er al geruime tijd uiterst schaars is, en alleen met rantsoenbonnen verkrijgbaar is.

Het vorige record dateert uit 1976, toen noteerde men overdag -30,5°C.

Man eet verlovingsring op

Een Noorse man heeft per ongeluk de verlovingsring ingeslikt, die zijn vriendin bij wijze van verrassing in een pasteitje had verborgen. Zijn aanstaande vrouw wou haar vriend op een originele manier verrassen, maar de man, Svein Froeytland, was hongerig en at te snel om de verrassing te ontdekken.

Zijn vriendin Janne Grim dacht aanvankelijk dat Froeytland het aanzoek weigerde toen ze geen reactie kreeg. Pas later besefte ze, dat hij de ring gulzig had ingeslikt. "Ik ben nu 24 karaat meer waard", reageert de aanstaande bruidegom.

En als hij z'n tanden erop had gebroken had hij 24-karaats vullingen kunnen hebben.
Medi@watjzer bedankt voor het vertalen en insturen.

Echte hardrijders worden harder aangepakt

De Tweede Kamer wilt de boetes verhogen voor mensen die véél te hard rijden. Ook mensen die meerdere malen in de fout gaan hiermee zouden zwaarder gestraft moeten worden.

De Tweede Kamer riep minister Netelenbos van Verkeer op om samen met haar collega-ministers op korte termijn de boetes te verhogen.

Voor kleine snelheidsovertredingen op veilige wegen kan de boete omlaag en ook hoeft daar veel minder op worden gecontroleerd, vinden de fracties. De beschikbare mensen en middelen voor controle moeten worden ingezet om de 'echte hardrijders' een halt toe te roepen.

Milieuvervuiling schadelijk voor foetus

edstasy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Onderzoek heeft uitgewezen dat milieuvervuiling niet alleen slecht is voor volwassenen en kinderen, maar ook voor ongeboren baby's. Dit heeft de Universiteit van Californië en Los Angeles (UCLA) bekend gemaakt.

Het onderzoek is gehouden tussen enkele duizenden zwangere vrouwen uit de omgeving Los Angeles tussen de jaren 1987 en 1993.

De schade wordt vooral aangericht tijdens de tweede maand van de zwangerschap. In deze periode worden de organen en gezichtsstructuur ontwikkeld.

In vergelijking tot vrouwen uit een minder verontreinigde buurt kregen vrouwen uit een buurt met veel ozon en koolmonoxide drie keer zo vaak kinderen met een hazenlip en aangetaste hartkleppen.

Dit onderzoek was naar aanleiding van de Amerikaanse Milieu-inspectie. Zij wilden inzicht krijgen over de verhoudingen tussen milieuvervuiling en baby's.

Hulpdiensten zijn onnodige oproepen beu

Medi@watjzer en Kayuk hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Britse ambulancediensten zijn de overbodige oproepen meer dan zat. Volgens een universitaire studie, die geciteerd wordt in de krant The Guardian, zijn maarliefst 40% van de oproepen geen noodgevallen. De meesten zijn zelfs compleet overbodig.

In de eerste 11 dagen registreerde men ondermeer volgende overbodige oproepen: Een vrouw belde de ziekenwagen 'omdat haar man niet naar haar wilde luisteren'. Een man die de ambulance belt: "Ik heb in mijn neus zitten peuteren en er hing nog jam aan mijn vinger. Nu voel ik me ziek". Een 30-jarige vrouw die een vleugje deodorant opsnoof voelde zich niet ziek, maar was gewoon 'een beetje ongerust'. Ook mensen die hun huissleutel of hun gsm-nummer kwijt zijn, vallen de hulpdiensten lastig.

De ambulancediensten luiden de noodklok en vragen ook om geen ziekenwagens meer als taxi's te beschouwen. Het komt vaak voor dat mensen '911' bellen als ze geen taxi vinden of kunnen betalen, aldus een woordvoerder. Hij wijst erop dat door al die overbodige oproepen kostbare tijd verloren kan gaan voor mensen die echt hulp nodig hebben.

230 Besmettingen met Salmonella in Duitsland

Tiger had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zeker 230 mensen zijn in Duitsland besmet geraakt met salmonella. De salmonellabacterie zat in chocoladerepen die werden verkocht door de supermarktketen Aldi.

De chocolade is gefabriceerd in de oostelijke stad Halle. Het gaat om de merken Chateau Alpensahne, Chateau Rahm-Mandel en Choceur. In september en oktober zijn de bewuste repen door de Aldi verkocht. Klanten worden opgeroepen de chocola terug te brengen.

Het gaat om de zeldzame variant van de bacterie Salmonella Oranienburg die tijdens het verwerkingsproces in de fabriek temperaturen van 130 graden Celsius moet hebben overleefd. De autoriteiten sluiten niet uit dat de salmonellabacterie oorspronkelijk uit Denemarken kwam.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #161 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #958
special
Random Pics van de Dag #957
special
Random Pics van de Dag #956
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
©FOK.nl e.a.