Queen populair op begrafenissen

Nadat Mieke Telkamp en Vera Lynn met respectievelijk 'Waarheen, waarvoor' en 'We'll meet again' tientallen jaren lang de eerste twee plaatsen in de crematorium hitparade bezetten, domineren nu bands als Queen en Guns 'n Roses de top van deze macabere hitlijst.

'Who wants to live forever' van Queen is op dit moment het meest gekozen nummer op begrafenissen en crematies. Ook veel aangevraagd worden Guns 'n Roses met 'November rain' en Led Zeppelin met 'Stairway to Heaven'.

Andere opvallende stijgers in de uitvaart TOP 50 van DELA zijn bijvoorbeeld de danceklassieker 'Go' van Moby en 'Wish you were here' van Pink Floyd.

Vroeger stelde de begrafenisondernemer voor Telkamp of Lynn te draaien 'omdat iedereen dat deed', en daar stemden de nabestaanden dan mee in. Tegenwoordig heeft de overledene vaak zelfs schriftelijk vastgelegd wat hij of zij wil horen op de uitvaart. Zo'n persoonlijk ritueel geeft ook meer voldoening bij de nabestaanden dan die geijkte nummers. Telkamp en Vera Lynn zijn in de hitparade weggezakt naar een plaatst in de top 20.