Nu ook in China Reality TV

Reality-tv heeft nu ook de Chinese televisiekijkers in de houdgreep. De Chinese versie van 'Expeditie Robinson' wordt intussen door zestien regionale zenders uitgezonden.

Deze maand kunnen ook de inwoners van Peking meegenieten van de lotgevallen van twintig landgenoten, die een maand lang met minimale middelen moeten zien te overleven in een afgelegen gebied in de provincie Yunnan.

De Chinese variant, Shangri-La genaamd, is overigens maar deels op westerse leest geschoeid. Geheel volgens Chinese traditie staan niet de individuele prestaties van de deelnemers centraal, maar ligt de nadruk vooral op de samenwerking binnen de groep. Na dertig aflevering zal er overigens geen individuele winnaar zijn, maar een groepje van drie. Zij mogen een nog nader bekend te maken geldprijs verdelen.

De deelnemers worden overigens 'vrijwilligers' genoemd. Deze vrijwilligers stemmen ook niemand uit het programma, zoals dat bijvoorbeeld in de Nederlandse versie gebeurt, maar de afvallers zeggen vrijwillig te gaan.