Voetbal: Korsten moet stoppen

Willem Korsten moet stoppen met voetballen. De 26-jarige linkspoot van Tottenham Hotspur kreeg vandaag, woensdag, van twee specialisten te horen dat zijn chronische heupblessure spelen op topniveau in de weg staat.

De Nijmegenaar wordt al jaren door blessureleed geplaagd. Eenmaal fit trok hij toch de aandacht van topclubs in binnen- en buitenland.
Korsten begon zijn loopbaan bij NEC en verkaste in 1993 naar Vitesse. De Arnhemmers leenden hem begin 1999 voor één seizoen uit aan Leeds United. Het jaar daarop werd hij verkocht aan Tottenham.
,,Hij heeft zich ontwikkeld tot een populaire jongen bij de spelers en ons publiek'', aldus coach Glenn Hoddle. ,,Het is heel triest dat een veelbelovende speler op zo'n manier afscheid moet nemen. Niet alleen voor hem zelf maar ook voor de club. Willem zal altijd welkom zijn op White Hart Lane.''

Korsten speelde in ruim twee seizoenen 26 officiële wedstrijden voor de Spurs. Hij scoorde viermaal. Het hoogtepunt op White Hart Lane beleefde hij in mei op de slotdag van de Engelse competitie. Dankzij twee treffers van Korsten won Tottenham Hotspur met 3-1 van het al tot kampioen gekroonde Manchester United.