PSV klopt Lazio in Champions League

Er ligt een wereld van verschil tussen het PSV in Europa en dat in de vaderlandse competitie. In de Champions League werd woensdag voor de tweede achtereenvolgende keer gewonnen, deze keer van Lazio (1-0). Het houdt de hoop op internationale avonturen levend.

PSV begon geconcentreerd en agressief, ofwel op een wijze zoals Gerets die in de nationale competitie ook graag zou zien. Toch waren aanvankelijk de Italianen het dichtst bij de openingstreffer. Na iets meer dan een half uur nam Mendieta, de van Valencia gekomen vedette van Spanje, de bal ineens op de schoen. Met hulp van de binnenkant van de paal hield Kralj het schot nog net buiten het doel.

Kort daarna kwam PSV op voorsprong. Hofland kopte in na een hoekschop, kreeg de bal via de ,,kluts'' opnieuw voor de voeten en schoot van dichtbij raak. Onverdiend kon de voorsprong niet worden genoemd. Door goed aanvalsspel hadden de Eindhovenaren eerder mogelijkheden gehad via Van Bommel, Kezman en Bruggink.

Door de achterstand gedwongen moest Lazio vervolgens het spel gaan maken. Dat is tegen de natuur van de Romeinen. Het kwam het tempo in de wedstrijd ook niet ten goede. PSV koos meer en meer voor de voorzichtigheid. Dat werd nog eens in de hand gewerkt door het uitvallen van Van Bommel na ruim een uur. PSV's belangrijkste man van dit moment blesseerde zich bij een onschuldig lijkende buiteling.

De kansen werden ongeveer eerlijk over beide elftallen verdeeld. Hofland kopte nog een keer boven op de lat, aan de andere kant genoot Lopez tegen Nikiforov van opvallend veel ruimte. Eénmaal kon de Argentijn zelfs geheel vrij voor Kralj verschijnen, maar schoot hij ongecontroleerd naast. Verder mocht PSV blij zijn dat scheidsrechter McCurry de bal niet op de stip legde, nadat Kralj in de slotminuut de ingevallen Inzaghi ogenschijnlijk torpedeerde.