Deelnemers tv-programma V8 vergiftigd

ZJ + Mokkelaar hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee deelnemers aan het V8-televisieprogramma 'Een rug te ver' zijn dinsdagavond in het ziekenhuis opgenomen. De twee vrouwen moesten in de Zwolse binnenstad zoveel mogelijk bloembollen eten, maar werden na afloop onwel. In het ziekenhuis bleken de bollen giftig, waarop bij beide slachtoffers de maag is leeggepompt.

Dat heeft de Zwolse politie woensdag bekendgemaakt. De in totaal drie deelnemers moesten in korte tijd zoveel mogelijk bloembollen eten. De winnaar van de wedstrijd zou duizend gulden krijgen. Een 20-jarige vrouw uit Balkbrug won, maar voelde zich niet goed. Een 19-jarige vrouw uit Nieuwleusen werd al onwel na het eten van één bol.

Volgens de politie was aan de deelnemers verteld dat de bloembollen veilig waren. Onderzoek door 'instanties' zou dat hebben uitgewezen. Pas in het ziekenhuis bleek het te gaan om giftige narcisbollen. De twee vrouwen liggen nog ter observatie in het ziekenhuis.

De woordvoerder van V8 betreurt de gang van zaken. "De producent is druk bezig te onderzoeken wat hier mis heeft kunnen gaan. Uiteraard was het nooit de bedoeling om bloembollen te gebruiken die giftig zijn. We gaan dit in de toekomst voorkomen. De producent zal in overleg met de deelnemers tot een oplossing komen om deze zaak af te sluiten."

Volgens de politie wilden de slachtoffers aangifte doen, maar heeft dat weinig zin omdat ze vrijwillig aan het programma hebben meegedaan. Of ze de programmamakers wel kunnen aanklagen wegens onjuiste voorlichting, kon de woordvoerder niet zeggen.