ABN Amro blijft in zaken met familie bin Laden

Ryser had ons via de newssubmit het volgende te melden:

ABN Amro ziet geen aanleiding de relatie met de Saudi bin Ladengroep, het bedrijf van de familie van Osama bin Laden, te verbreken. "We hebben vastgesteld dat er geen banden zijn tussen het bedrijf of de familie met de terrorist", aldus een woordvoerder van de bank.

De zeventig jaar bestaande Saudi Hollandi Bank, een 40 procents deelneming van ABN Amro, is een van de huisbankiers van de Saudi bin Ladengroep. Al bijna sinds het begin heeft de ABN Amro contact met het bedrijf. De banden tussen de familie Bin Laden en Osama bin Laden zouden al lang geleden zijn verbroken.

ABN Amro ziet daarom geen reden te veronderstellen dat de terrorist zaken doet via het bedrijf van zijn familie. "We hebben het onderwerp wel aan de orde gesteld in een gesprek met de klant", wil de woordvoerder kwijt. De naam Bin Laden is beladen en beïnvloedt de reputatie van het bedrijf. De woordvoerder wil niet zeggen of de groep hieruit consequenties trekt.
De oorsprong van het vermogen van Osama bin Laden ligt bij de onderneming; de 300 miljoen dollar die hij van zijn vader erfde.
---------------------------------

Let op!! Het gaat hier om het familiebedrijf en niet om Osama!