Reiziger minstens een maand out

Michael Reiziger is ten minste een maand uitgeschakeld door een spierscheuring in de linkerhamstring. Hij mist de competitiestart in Spanje en de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Ierland op 1 september. "Dit is heel frustrerend'', vertelde hij dinsdag.

De rechterverdediger liep de kwetsuur afgelopen vrijdag op toen hij probeerde een tegenstander te tackelen in het oefenduel van Barcelona tegen Parma. "Het was alsof ik een schop van achteren kreeg, het voelde heel gek'', verzucht Reiziger. In het ziekenhuis bleek dat er een spier in het dijbeen is gescheurd. Direct was al duidelijk dat Reiziger alleen door een wonder op tijd zou kunnen herstellen voor de wedstrijd tegen Ierland.

Problemen in selectie
Het afhaken van de rechtsback is voor bondscoach Louis van Gaal de zoveelste tegenvaller voor de cruciale wedstrijd tegen Ierland. Frank de Boer heeft een achillespeesblessure. De kans is klein dat hij zich volgende week dinsdag in Nederland meldt voor het trainingskamp van Oranje. De verdediger, die toch al amper wedstrijdritme heeft door zijn schorsing in de afgelopen 2 maanden, ondergaat donderdag en vrijdag tests, waarna hij zelf de knoop doorhakt.

Edgar Davids is nog steeds geschorst wegens vermeend dopinggebruik. Ook Bobby Petta van Celtic kan zeker niet meedoen tegen Ierland. Hij liep vorige week bij het Nederlands elftal een spierscheuring op. Marc Overmars heeft een spierverrekking. Zijn selectie voor Oranje lijkt vooralsnog niet in gevaar.

Middenvelder Paul Bosvelt van Feyenoord, die in het verleden aantoonde ook als rechtsback goed uit de voeten te kunnen, is wel weer beschikbaar. Linkerverdediger Arthur Numan van Glasgow Ranger speelt ook weer wekelijks voor zijn club. Van Gaal maakt maandag zijn selectie bekend. Nederland moet van Ierland winnen om kans te houden op kwalificatie voor het wereldkampioenschap van volgend jaar.