Milosevic wil geen rechtsbijstand

Een gesprek met de Servische advocaat Tomanovic op dinsdagmiddag heeft Milosevic niet van zijn beslissing, om zich in zijn proces voor het Joegoslavië-Tribunaal niet door een raadsman te laten bijstaan, doen afwijken. Dit verklaarde Tomanovic dinsdagavond tijdens een persconferentie. Het proces tegen Milosevic, die dinsdagochtend voor het eerst werd voorgeleid, wordt op 27 augustus vervolgd.

Tomanovic, die Milosevic verdedigde toen deze in Belgrado in de cel zat, zei dinsdag dat hij nu niet naar Den Haag is gekomen als advocaat van Milosevic, niet als vriend van Milosevic, maar als mens, omdat Milosevic hem had uitgenodigd.

Milosevic erkent het tribunaal nietMilosevic wil geen advocaat tijdens het proces omdat hij het tribunaal niet erkent. Hij vindt dat het tribunaal een illegaal orgaan is. "Hij zal zich niet verdedigen, maar het tribunaal aanvallen", zei Tomanovic.

Milosevic werd dinsdagaochtend na zijn eerste voorgeleiding voor de rechters van het tribunaal naar een kamer gebracht waar ook hoofdaanklaagster Del Ponte was, maar Milosevic heeft volgens Tomanovic geweigerd met de Zwitserse te praten. Tomanovic bezoekt de oud-president van Joegoslavië en Servië woensdag nog een keer en reist zaterdag terug naar Belgrado.