Arafat: Heilige strijd gaat door

De Palestijnse president Arafat heeft zaterdag verklaard dat het Palestijnse volk door zal blijven gaan met zijn heilige strijd voor de vrede. Ondertussen zijn in de Gazastrook drie Palestijnse vrouwen gedood door granaten.
,,Er zijn Arabische, Amerikaanse en Europese pogingen het vredesproces te beschermen tegen sommige Israëlische elementen die het willen laten mislukken'', aldus de Palestijnse leider zaterdag tijdens een bezoek aan scholen in Ramallah op de Westelijke Jordaanoever.

Drie Palestijnse vrouwen hebben zaterdagavond in de Gazastrook de dood gevonden door granaten, afgevuurd vanuit de joodse nederzetting Netzarim in het zuiden van het Palestijnse gebied. Dat hebben bronnen binnen een Palestijns ziekenhuis en bij de veiligheidsdienst gemeld.

De vrouwen zaten in een tent nabij de nederzetting. Zeker drie andere Palestijnen zouden gewond zijn geraakt bij de aanval, van wie twee ernstig. Zij behoren tot één familie. Het Israëlische leger heeft bevestigd dat er drie tankgranaten zijn afgeschoten nadat soldaten in drie afzonderlijke incidenten onder vuur kwamen te liggen in de buurt van Netzarim. ,,Een Israëlische tank was op weg uit Netzarim toen Palestijnen het vuur er op openden vanuit het noorden en zuiden. We hebben teruggeschoten. Ook een legerpost en de nederzetting Netzarim zelf kwamen onder vuur te liggen'', aldus een woordvoerster van de strijdkrachten.