Enquist schrijft Boekenweekgeschenk 2002

Anna Enquist schrijft het 67e Boekenweekgeschenk. De novelle van dichteres en prozaschrijfster Enquist verschijnt tijdens de Boekenweek 2002, van 13 tot 23 maart.
De week van het boek staat volgend jaar in het teken van de liefde in de literatuur. Motto van de Boekenweek is 'Hebban olla vogala nestas - Verhalen en gedichten over de liefde.' Hebben olla... wordt beschouwd als de eerste tekst die ooit in het Nederlands verscheen.

Het is een liefdesverklaring van rond het jaar 1100, vermoedelijk geschreven door een monnik. In 1933 werd het stukje poëzie in het Britse Oxford ontdekt.

Anna Enquist debuteerde in 1991 met poëzie, in 1994 verscheen haar eerste roman. Drie jaar later werd haar tweede roman 'Het Geheim' uitverkozen tot Boek van het Jaar.

Het boekenweekgeschenk keert terug naar de traditionele vorm: een novelle in een paperback van 96 bladzijden. Vorig jaar schreef Salman Rusdhie een geschenk dat drie keer zo dik was als normaal. Het jaar daarvoor werd het boekje van Harry Mulisch een gebonden uitgave. Schrijfster Enquist laat weten dat zij geen enkele moeite met de paperbackvorm heeft. ,,Ik heb geen last van mannelijke profileringsdrang en pas me aan'', zei ze in het Radio 1-journaal.