Israël bestookt doelen Gazastrook

Israël heeft maandagavond een grote aanval uitgevoerd op doelen in de Gazastrook. Helikopters en marineschepen schoten raketten af op gebouwen van de Palestijnse politie en veiligheidsdiensten.
Vooral panden van de elite-eenheid Force 17, die wordt beschouwd als een soort presidentiële garde van Arafat, zouden het doelwit zijn geweest.

"Drie raketten troffen het hoofdkwartier", aldus een zegsman van de Palestijnse president. Een van de getroffen panden van Force 17 stond in Dier al-Balah, een Palestijns vluchtelingenkamp. Zeker twintig mensen zijn gewond geraakt.

Israëlische soldaten gesteund door pantserwagens en bulldozers zouden elders in het noorden van de Gazastrook stellingen van de Palestijnse politie aan de grens hebben opgeruimd. Volgens Palestijnse zegslieden is een 24-jarige Palestijnse agent omgekomen.

De Israëlische aanval kwam enkele uren nadat de Palestijnen enkele mortiergranaten hadden afgevuurd op de Israëlische plaats Sderot. Niemand raakte daardoor gewond. Onmiddellijk na de aanval openden Israëli's met tanks en machinegeweren het vuur op doelen in de Gazastrook.