Franse seriemoordenaar krijgt levenslang

De Franse seriemoordenaar Guy Georges is donderdag door het Parijse Hof van Assisen veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf met een minimum van 22 jaar. Dit betekent dat hij pas na 22 jaar een verzoek om gratie kan indienen.

De 38-jarige Georges is schuldig bevonden aan de moord op zeven vrouwen, onder wie twee Nederlandse. Hij is ook veroordeeld wegens een poging tot moord en een verkrachting. Hij kreeg de maximumstraf opgelegd.

Georges pleegde zijn misdaden tussen 1991 en 1997 in het oosten van Parijs. Ook de twee Nederlandse vrouwen woonden in dat deel van de stad. Agnes Nijkamp werd in december 1994 vermoord, Heleen Frinking in juli 1995.

De Fransman bekende de moorden tijdens het proces. Aanvankelijk weigerde hij iets te zeggen, maar nadat hij door een onschuldige vraag door de mand leek te zijn gevallen, haalden zijn eigen advocaten hem over tot een bekentenis.

Georges zegt geen andere moorden op zijn geweten te hebben dan de zeven waarvoor hij nu is veroordeeld. De Nederlandse justitie heeft echter in december al verzocht om zijn DNA. Justitie wil deze vergelijken met proeven genomen van 64 vrouwen, die de afgelopen tien jaar in Nederland zijn vermoord. Georges heeft verteld geregeld naar Nederland te zijn gegaan, onder meer om hasj te kopen.