Multimiljonair door foutje fiscus

F@lcon© had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De belastingdienst heeft een 50-jarige man uit Kampen per abuis multimiljonair gemaakt. Op de voorlopige teruggaaf die bij Th. Hellendoorn door de brievenbus gleed staat een jaarinkomen van 3.274.248 euro vermeld, omgerekend zo'n 7,2 miljoen gulden.

Dit bedrag vormt een schril contrast met de werkelijke financiële situatie in huize Hellendoorn. Een kennis wees de WAO'er op het onwaarschijnlijk hoge geschatte jaarinkomen dat de belastingdienst hanteert om de voorlopige teruggave te berekenen.

,,Ik had er zelf ruim een maand overheen gekeken'', zegt Hellendoorn, die volgens het formulier nog wel een bedrag van 304 gulden tegemoet kan zien. Maandagochtend heeft de Kampenaar de belastingdienst over de opmerkelijke voorlopige teruggave ingelicht.

De Belastingdienst ontkent fouten te hebben gemaakt bij de Kamper 'multimiljonair'. Volgens een woordvoerster is de fout ontstaan door onjuiste correspondentie van de belastingplichtige met de Belastingdienst. Volgens haar heeft de dienst het teruggaafformulier van Hellendoorn juist behandeld. De zaak wordt in overleg met de Kampenaar opgelost.