Politie is bekeuringen zat

In District Holland-Midden wil de staf snel een overleg met boze agenten die het zat zijn om nog langer bekeuringen voor snelheidsovertredingen uit te delen.

Enige tijd geleden werd er door een aantal medewerkers bij de politie anoniem beklag gedaan over de controles die zij vanaf oktober dagelijks moeten uitvoeren vanuit onopvallende 'flitsauto's'.

Volgens de reguliere politiemensen belemmert de bonnenregen van de 'pseudo-agenten' hun dagelijkse opsporingswerk.

"Mensen die je voorheen nog wel eens spontaan wat informatie influisterden over een belangrijke zaak, houden nu de kaken stijf op elkaar uit woede over weer een prent na een minieme snelheidsovertreding op een lege provinciale weg." Aldus een medewerker.

De politie signaleert dat de afstand tussen publiek en politie door de vele boetes steeds groter wordt. "Dit kost ons de opgebouwde band met vroegere tipgevers."
"Iets terugdoen voor tipgevers kan ook niet want een bon uit de computer halen kunnen en mogen we niet", aldus dienders uit diverse geledingen van het korps.

Staflid J. Nelemans van het Regionale Verkeershandhavingsteam zegt in een eerste reactie dat hij binnenkort een rondje gaat maken langs alle districtskantoren van Hollands Midden. "Bij die gelegenheid ga ik uitleggen wie we zijn en wat we doen. Dan kan natuurlijk ook worden gesproken over mogelijke ruis die ons werk oplevert voor de dagelijkse opsporingspraktijk."